Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Nyomtatás
Lézernyomtató
Tintasugaras nyomtató
Multifunkciós nyomtató
Nyomtató kellék
Kapcsolat
Hálózat

Multifunkciós nyomtató

(152 termék)
/ 5 oldal
/ 5 oldal

Multifunkciós nyomtató – egyetlen eszköz többféle szerepben

A multifunkciós nyomtató azt jelenti, hogy egyetlen eszköz foglalja magában a nyomtatót, a fénymásolót és a szkennert. Régóta meglévő igényt elégített ki ennek az eszköznek a piacra kerülése, hiszen egy háztartásban mindegyik funkcióra rendszeresen szükség lehet, ugyanakkor nem szeretnénk, hogy a lakásunk felét elfoglalják az irodai gépek. A nyomtatást nem is kell magyarázni: színház- és koncertjegyek, kuponok, utalványok, vagy épp a gyerek házi feladata, amik persze mindig indulás előtt három perccel jutnak eszünkbe; ezekre mind szükség lehet.

Egy készülékkel több dolgot

Az utóbbi év során a szkenner is előtérbe került, mivel az érintkezés csökkentése érdekében sok hivatalban a papír alapú dokumentumok helyét átvette a szkennelt és e-mailben elküldött változat; ahol nem, ott pedig a fénymásolónak jut szerep a „két példányban kitöltendő” dokumentumok másolásánál. A multifunkciós nyomtató legnagyobb előnye az, hogy két-három eszköz munkáját képes elvégezni, miközben a beszerzési költsége alig magasabb, mint egy nyomtató ára. Ha pedig azt nézzük, hogy mennyit kellene fizetnünk egy azonos minőségű lézerprinterért, plusz egy szkennerért és egy faxért külön-külön, már semmi kétségünk nem marad a költséghatékonyságot illetően.

Minimális helyigény, maximális funkcionalitás

A háztartási célra szánt készülékek általában kisebb kapacitással rendelkeznek, mint az irodai munkára tervezett modellek, hiszen nincsenek akkora igénybevételnek kitéve, és jellemzően a méretük is kisebb azokénál. Helyigényük ugyan egy egyfunkciós terméknél valamivel nagyobb, de számottevően kisebb, mint két vagy három különféle eszközé összesen. Mivel egyetlen konnektorra lesz csak szükségünk hozzá, elkerüljük a helyiségben a kábelek okozta káoszt is. Egy kisebb méretű irodában vagy egy garzonlakásban ennek komoly jelentősége lehet, érthető módon ezért ezek a mindentudó gépek egyre több helyen átveszik a különálló készülékek helyét.

Takarék: ON

Sokan azért idegenkednek tőlük, mert az él a köztudatban, hogy az összetett működésük miatt több energiára van szükségük, magyarul többet fogyasztanak. Ez korábban igaz is volt, de hála a folyamatos fejlesztéseknek, sikerült az energiafogyasztásukat az egyfunkciós termékekéhez hasonlóvá tenni. Mint tudjuk, az elektromos berendezések készenléti módban, más néven alvó módban is fogyasztják az áramot, a mai készülékek többsége viszont úgynevezett soft-off funkcióval van felszerelve, ami automatikus lekapcsolást jelent. Ennek köszönhetően az eszköz nem alvó módban, hanem teljesen kikapcsolt állapotban töltheti a pihenőidejét.

Elektromos készülékeink áramtalanításával nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a környezettudatosság felé is tettünk egy lépést. S ha már itt tartunk: a kevesebb berendezés kisebb ökológiai lábnyomot jelent mind a gyártásnál, mind a belőle keletkező elektromos hulladék kisebb mennyisége miatt. Ráadásul, mivel egy többfunkciós nyomtató ugyanazt a festéket használja a nyomtatáshoz és a fénymásoláshoz, kevesebb tonert vagy patront kell vásárolnunk, ami szintén a költségek és a hulladék csökkentését jelenti.

A többfunkciós nyomtató azért is szerencsés választás, mert jó minőségben és gyorsan tudunk dolgozni vele: a festéknek nincs szüksége száradási időre, és attól sem kell tartanunk, hogy a friss nyomtatás elkenődik. Ezek a készülékek tökéletesen alkalmasak a nagy tételben történő nyomtatásra is, így egy kisebb iroda számára akár egy lakossági felhasználásra szánt modell is elegendő lehet. A legelterjedtebbek a multifunkciós lézernyomtatók, de ha tintasugarast szeretnénk vásárolni, azt is találunk a piacon.

Ha az interneten rákeresünk bármilyen tesztre vagy összehasonlításra, a legnépszerűbb termékek egytől egyig a nagy nevek közül kerülnek ki: HP nyomtató, Epson nyomtató, Xerox nyomtató, Canon nyomtató és így tovább. A Xerox cég volt például az irodai nyomtatás feltalálója, és a mai napig sorra nyerik a díjakat és elismeréseket. Az ismert, megbízható márkák termékeivel tehát itt sem foghatunk mellé.