Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Iratmegsemmisítők
Vágógépek
Laminálás
Spirálkötés
Iratsínek
Címkézőgépek
Számológépek és adapterek
Vonalkód olvasó
Nyomtatás
Kapcsolat
Hálózat

Vágógépek

(14 termék)
/ 1 oldal
Dahle 350 vágógép
Raktáron
5 999 Ft

Dahle 561 A4 karos vágógép
Raktáron
104 599 Ft

SMA SZK 20 sniccer
Nincs raktáron
499 Ft

Fellowes Fusion A4 vágógép
Nincs raktáron
22 999 Ft

Fellowes Neutron A4+ vágógép
Nincs raktáron
25 399 Ft

/ 1 oldal

Vágógép irodai használatra – biztonságosan és tisztán

A vágógép sok irodában megtalálható, de gyakran a sarokban tárolják, porosodva. Használata helyett a legtöbb ember inkább ollóval vág, ami leginkább talán arra vezethető vissza, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan is kell helyesen használni ezt az eszközt, s hogy mire is jó pontosan. Az ollót ellenben óvodás korunk óta ismerjük, használjuk. De legyünk őszinték: mennyire tudunk egyenesen vágni egy ollóval, és mennyire hatékony ez a módszer, ha sok a vágni való? Ahol rövid idő alatt akár több száz lapot, kartont, fotót kell kézzel körbe vagy elvágni, lehetőleg szabályosan, egyenes vágásvonalakkal, ott nélkülözhetetlen eszközzé válik a gép, de számtalan területen vehetjük hasznát akkor is, ha csak ritkábban használnánk. A kézi vágógép többféle változatban is elérhető, létezik a körkéses vágógép és a karos vágógép. A márkák közül a Dahle vágógép az egyik legnépszerűbb a piacon, kínálatunkban mindkét típusú eszköz beszerezhető ettől a gyártótól.

Miért olyan hasznosak ezek a gépek?

Mindenkinek, aki papírral dolgozik, egy dologra van szüksége: a pontosságra. A papírvágó lehetővé teszi a pontos vágást. Mindegy, hogy a hobbitevékenységhez használjuk, egy nyomdában dolgozunk vele, vagy egy irodában, a 90°-os szögek pontosan kivitelezhetők vele, és az ollóval ellentétben a vágások valóban egyenesek lesznek. Ha precíz eredményre van szüksége, vagy sok papírt kell vágnia egy nap alatt, erősen ajánlott a papírvágó gép beszerzése. Hobbi területre, valamint professzionális és kereskedelmi használatra számos típus létezik.

Főbb alkalmazási területei a következők:

 1. irodák,
 2. ügynökségek,
 3. nyomdák,
 4. stúdiók,
 5. háztartások,
 6. óvodák,
 7. iskolák.

Mire figyeljünk a vásárlás során?

Attól függően, hogy milyen formátumban, milyen típusú papírt vagy hány lapot szeretnénk vágni egy művelet során, vegyünk figyelembe néhány dolgot a megfelelő papírvágógép kiválasztásakor, úgymint:

 1. a maximális lehetséges vágási hossz,
 2. a maximális lapszámot műveletenként (vagy a maximális vágási magasságot),
 3. a lehetséges maximális formátumméret,
 4. a szögrendszert az anyag pontos beállításához,
 5. a hátsó ütközőre is érdemes figyelni, amely megakadályozza az egyes lapok átcsúszását,
 6. az állvány stabilitását,
 7. a papírvágó gép kialakítását és anyagát,
 8. annak az asztalnak a méretét, amelyen vágni fog.

A legjobb, ha a gép kiválasztása után tartalék pengéket is vásárlunk, hogy mindig kéznél legyenek. Ha valamilyen oknál fogva a penge eltörik, azonnal folytathatni lehet a vágást.

5 olyan szakma, ahol elengedhetetlen a vágógép

1. Irodai dolgozók

Szinte minden irodában időnként szükség van papírvágásra. „Csak itt vágjon le egy fehér szegélyt”, „vágjon ki ott egy képet szépen” – gépekkel a vágás gyorsan és megfelelően történik.

2. Grafikusok

A grafikusok mindennapi tevékenységének része a plakátok és szórólapok létrehozása. Nagy pontosságra van szükségük a méretre vágásnál, így a kézi vágógép számukra egy alapvető munkaeszköz.

3. Tanárok

Plakátok, kartonok és feladatlapok – a tanárok mindennap nagy mennyiségű papírral dolgoznak, és a papír nem mindig megfelelő méretű. Ha egy egész iskolai osztály számára kell papírt vágni, akkor a leggyorsabb módszer természetesen egy gép, mely leegyszerűsíti és meggyorsítja a vágást.

4. Kézműves boltok alkalmazottai

A kézműves boltokban dolgozóknak is szükségük lehet arra, hogy precízen tudjanak vágni, ha például az ügyfél valamilyen papírtermékből csak egy bizonyos hossznyit vásárolna meg. Ilyenkor a kért hossz lemérése után nagyon fontos, hogy az áru szépen, szabályosan, egyenesen legyen levágva.

5. Alkalmazottak nyomdában és kiadóban

Hol is kellene több papírt vágni, mint a nyomdákban vagy a kiadókban? Valószínűleg sehol. Logikus, hogy ott ezek az eszközök nélkülözhetetlenek. Természetesen itt főleg ipari vágógépek vannak, de a kézi eszközre is naponta szükség van.