Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Iratmegsemmisítők
Vágógépek
Laminálás
Spirálkötés
Iratsínek
Címkézőgépek
Számológépek és adapterek
Vonalkód olvasó
Nyomtatás
Kapcsolat
Hálózat

Vágógépek

(14 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Vágógép irodai használatra – biztonságosan és tisztán

A vágógép sok irodában megtalálható, de gyakran a sarokban tárolják, porosodva. Használata helyett a legtöbb ember inkább ollóval vág, ami leginkább talán arra vezethető vissza, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan is kell helyesen használni ezt az eszközt, s hogy mire is jó pontosan. Az ollót ellenben óvodás korunk óta ismerjük, használjuk. De legyünk őszinték: mennyire tudunk egyenesen vágni egy ollóval, és mennyire hatékony ez a módszer, ha sok a vágni való? Ahol rövid idő alatt akár több száz lapot, kartont, fotót kell kézzel körbe vagy elvágni, lehetőleg szabályosan, egyenes vágásvonalakkal, ott nélkülözhetetlen eszközzé válik a gép, de számtalan területen vehetjük hasznát akkor is, ha csak ritkábban használnánk. A kézi vágógép többféle változatban is elérhető, létezik a körkéses vágógép és a karos vágógép. A márkák közül a Dahle vágógép az egyik legnépszerűbb a piacon, kínálatunkban mindkét típusú eszköz beszerezhető ettől a gyártótól.

Miért olyan hasznosak ezek a gépek?

Mindenkinek, aki papírral dolgozik, egy dologra van szüksége: a pontosságra. A papírvágó lehetővé teszi a pontos vágást. Mindegy, hogy a hobbitevékenységhez használjuk, egy nyomdában dolgozunk vele, vagy egy irodában, a 90°-os szögek pontosan kivitelezhetők vele, és az ollóval ellentétben a vágások valóban egyenesek lesznek. Ha precíz eredményre van szüksége, vagy sok papírt kell vágnia egy nap alatt, erősen ajánlott a papírvágó gép beszerzése. Hobbi területre, valamint professzionális és kereskedelmi használatra számos típus létezik.

Főbb alkalmazási területei a következők:

 1. irodák,
 2. ügynökségek,
 3. nyomdák,
 4. stúdiók,
 5. háztartások,
 6. óvodák,
 7. iskolák.

Mire figyeljünk a vásárlás során?

Attól függően, hogy milyen formátumban, milyen típusú papírt vagy hány lapot szeretnénk vágni egy művelet során, vegyünk figyelembe néhány dolgot a megfelelő papírvágógép kiválasztásakor, úgymint:

 1. a maximális lehetséges vágási hossz,
 2. a maximális lapszámot műveletenként (vagy a maximális vágási magasságot),
 3. a lehetséges maximális formátumméret,
 4. a szögrendszert az anyag pontos beállításához,
 5. a hátsó ütközőre is érdemes figyelni, amely megakadályozza az egyes lapok átcsúszását,
 6. az állvány stabilitását,
 7. a papírvágó gép kialakítását és anyagát,
 8. annak az asztalnak a méretét, amelyen vágni fog.

A legjobb, ha a gép kiválasztása után tartalék pengéket is vásárlunk, hogy mindig kéznél legyenek. Ha valamilyen oknál fogva a penge eltörik, azonnal folytathatni lehet a vágást.

5 olyan szakma, ahol elengedhetetlen a vágógép

1. Irodai dolgozók

Szinte minden irodában időnként szükség van papírvágásra. „Csak itt vágjon le egy fehér szegélyt”, „vágjon ki ott egy képet szépen” – gépekkel a vágás gyorsan és megfelelően történik.

2. Grafikusok

A grafikusok mindennapi tevékenységének része a plakátok és szórólapok létrehozása. Nagy pontosságra van szükségük a méretre vágásnál, így a kézi vágógép számukra egy alapvető munkaeszköz.

3. Tanárok

Plakátok, kartonok és feladatlapok – a tanárok mindennap nagy mennyiségű papírral dolgoznak, és a papír nem mindig megfelelő méretű. Ha egy egész iskolai osztály számára kell papírt vágni, akkor a leggyorsabb módszer természetesen egy gép, mely leegyszerűsíti és meggyorsítja a vágást.

4. Kézműves boltok alkalmazottai

A kézműves boltokban dolgozóknak is szükségük lehet arra, hogy precízen tudjanak vágni, ha például az ügyfél valamilyen papírtermékből csak egy bizonyos hossznyit vásárolna meg. Ilyenkor a kért hossz lemérése után nagyon fontos, hogy az áru szépen, szabályosan, egyenesen legyen levágva.

5. Alkalmazottak nyomdában és kiadóban

Hol is kellene több papírt vágni, mint a nyomdákban vagy a kiadókban? Valószínűleg sehol. Logikus, hogy ott ezek az eszközök nélkülözhetetlenek. Természetesen itt főleg ipari vágógépek vannak, de a kézi eszközre is naponta szükség van.