Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Nyomtatás
Kapcsolat
Asztali telefon
Walkie-Talkie (Adó-Vevő)
Diktafon
Hálózat

Walkie-Talkie (Adó-Vevő)

(28 termék)
/ 2 oldal
Motorola Talkabout T42 Triple Pack walkie talkie (3db)
-500 Ft
Raktáron
11 999 Ft
-4%
11 499 Ft

Motorola Talkabout T42 kék walkie talkie (2db)
-6%
Raktáron
8 499 Ft
-6%
7 999 Ft

Motorola Talkabout T42 Quad walkie talkie (4db)
-6%
Raktáron
15 999 Ft
-6%
14 999 Ft

Motorola Talkabout T42 piros walkie talkie (2db)
-6%
Raktáron
8 499 Ft
-6%
7 999 Ft

Motorola Talkabout T62 kék walkie talkie (2db)
-500 Ft
Raktáron
15 999 Ft
-3%
15 499 Ft

Motorola Talkabout T92 H2O sárga walkie talkie (2db)
-10%
Raktáron
29 999 Ft
-10%
26 999 Ft

Motorola Talkabout T82 Extreme walkie talkie (2db)
-1 000 Ft
Raktáron
27 999 Ft
-4%
26 999 Ft

Motorola Talkabout T82 walkie talkie (2db)
-1 000 Ft
Raktáron
24 999 Ft
-4%
23 999 Ft

Motorola Talkabout T62 piros walkie talkie (2db)
-500 Ft
Raktáron
15 999 Ft
-3%
15 499 Ft

Motorola Talkabout T82 Extreme RSM walkie talkie (2db)
-1 000 Ft
Raktáron
35 999 Ft
-3%
34 999 Ft

Motorola XT420 ipari kivitelű engedély nélküli adóvevő
-1 000 Ft
Raktáron
41 999 Ft
-2%
40 999 Ft

Motorola CLP446E miniatűr adóvevő
Nincs raktáron
68 999 Ft

/ 2 oldal

A walkie talkie, az örök túlélő

A mobiltelefonok korában azt gondolná az ember, hogy a walkie talkie a múlt század technikája. Pedig nincs így! Ma is népszerűek ezek a készülékek, számos olyan terület van, ahol kifejezetten előnyös és praktikus a használatuk.

Az építőiparban, a hajózás, a légiforgalom területén, rendvédelmi szerveknél, raktárakban, rendezvényszervező cégeknél általában profi készülékeket használnak, míg a szabadtéri sportoknál (síelők, túrázók, motorosok), rádióamatőr célokra vagy magánhasználatra elegendő a hobby célú walkie talkie is. A walkie talkie gyerekeknek is praktikus választás mobiltelefon helyett, sokan vásárolják is e célból. Fő előnye a mobillal szemben, hogy viszonylag olcsó, használata ingyenes (magáncélra) és ott is kiválóan működik, ahol nincs térerő. Sok olyan szituáció van, ahol a mobiltelefon kezelése nehezen kivitelezhető például, ha kesztyű van az emberen (raktár, építkezés, síelés, téli túra stb.). A hosszadalmas pötyögés helyett a walkie talkie egyetlen gomb elcsavarásával üzembe helyezhető, és már beszélhetünk is. E kedvező tulajdonságai fényében talán már érthető népszerűsége.

Ipari és hobbi

Az ipari és hobbi célú készülékek számos dologban különböznek egymástól. A profi rádiók nagy hatótávolságúak, nincsenek bennük előre beállított frekvenciák. Be kell programozni a sajátjainkat, amelyek használatára előzetesen engedélyt kell kérnünk és fizetnünk is kell érte. Magyarországon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hatásköre a frekvenciaengedélyek kiadása a profi rádiók számára. Kizárólagos és közös használatú frekvenciára is kérhető engedély. A kizárólagos használat nyilvánvalóan drágább, előnye, hogy frekvenciánkra nem csatlakozhatnak rá illetéktelenek. Jellemzően nagyobb raktárakban, telephelyeken, hajózási- és légiforgalom-irányításban, rendvédelmi szerveknél használnak profi rádiókat.

Működés

A profi készülékekkel szemben a hobbi célra alkalmas walkie-talkie-k kis hatótávolságon belül működnek, maximálisan 500 mW teljesítménnyel. A Personal Mobile Radio (PMR) hobbi-rádiózási célokra létrehozott szabvány szerint működnek a 446-447 MHz közötti frekvenciasávban. Ezt a sávot egész Európában erre a célra tartják fent, használata ingyenes. A szabadon használható frekvencia azonban azt is jelenti, hogy mások is becsatlakozhatnak a beszélgetésbe, akik hatókörön belül tartózkodnak. A készülékek épp az ilyen kellemetlenségek elkerülése végett tartalmaznak általában 8 csatornát, ami lehetővé teszi, hogy válasszunk közöttük. Mielőtt használni kezdjük a készüléket egy adott helyen, ellenőrizzük le, hogy a választott csatornát nem használják-e mások is, így elkerülhetőek a kellemetlen szituációk. Csak abban az esetben működik a kommunikáció, ha az adó és a vevő készülék is ugyanazon a csatornán van.

A hobbi készülékek maximálisan pár kilométeres hatókörben működnek, terepviszonyoktól függően. Ha például sok ház vagy egyéb nagy épület van a két készülék között, akkor a hatókör akár a felére is csökkenhet.

A felépítésüket tekintve a walkie-talkie-k tranzisztoros áramkörökre épülő, egyszerű elektronikával, fix, nem leszerelhető antennával rendelkeznek. Fontos alkatrészeik még az egyszerű mikrofon és hangszóró is, amelyeken keresztül a kommunikáció folyik. A készülékek általában ceruzaelemmel vagy egyéb típusú akkumulátorral működnek. Gyakran a készülékhez tartozó kiegészítők sorával együtt vásárolhatjuk meg a készülékeket, így tartalmazhat a csomag tartalék akkumulátort, övcsipeszt és headsetet is.

A készülék adó vagy vevő üzemmódban lehet, ami gombokkal szabályozható. Tehát, vagy beszélünk rajta, vagy hallgatjuk, vagyis vesszük a másik fél adását. A tetején található tekerhető gombbal kapcsoljuk be, és már működik is a készülék. Ugyanez a gomb szolgál a hangerő szabályozására is.

A hobbikészülékek általában 8 fő csatornát tartalmaznak, amelyek mindegyikéhez 121 alcsatorna csatlakozik. A beszélgetés megkezdéséhez meg kell nyomnunk a push-to-talk gombot (PTT gomb) és folyamatosan nyomva is kell tartanunk, amíg beszélünk. Ha beszéd közben elengedjük a gombot, akkor nem hall minket a másik fél. Ha véletlenül a két fél egyszerre nyomja meg, akkor sem hallják egymást.

Kiegészítők

A hobbi és az ipari készülékekhez is különféle kiegészítők kaphatók. Például extra akkumulátor, szivargyújtó töltő szett autóban való feltöltéshez, övcsipesz, headset stb.

A walkie-talkie ára pár ezer és pár tízezer forint között mozog. Az Office Depot kínálatában többféle kivitelű és felszereltségű walki talki is kapható. Az egyik legnépszerűbb márka a Motorola Talkabout is elérhető, különféle színekben és konstrukcióban, például extrém körülményekre optimalizálva is. Önnek csupán át kell gondolnia igényeit, és kiválasztani a leginkább megfelelő készüléket.