Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Szövegkiemelők, markerek
Ügyféltoll, multifunkciós toll
Tollbetétek, tinták
Tűfilcek, rostirónok
Golyóstollak, töltőtollak
Rollerirónok, zselésirónok
Ceruzák, nyomósirónok, betétek

Ügyféltoll, multifunkciós toll

(31 termék)
/ 1 oldal
ICO Lux fehér ügyféltoll
Raktáron
1 899 Ft

ICO fém ügyféltoll
Raktáron
3 499 Ft

Fellowes 9821502 fekete ügyféltoll
Nincs raktáron
3 299 Ft

/ 1 oldal

Ügyféltoll – miért van rá szükség minden irodában?

Az ügyféltoll leginkább hivatalok, egészségügyi intézmények betegfelvételi irodáinak, illetve ügyfélszolgálatoknak az elmaradhatatlan kelléke. Általában olyan helyen használják ezt az írószert, ahol van ügyfélfogadás, vagy napi szinten több ember fordul meg, s szükség van valamilyen nyomtatvány kitöltéséhez vagy aláírás miatt tollra.

Az ügyféltoll megóvja az iroda vagy a hivatal, esetleg egyéb intézmény dolgozóit attól, hogy a sok-sok ember által összetapogatott tollat kézbe véve megfertőződjenek valamilyen kórokozóval. Ezek az írószerek többféle kivitelezésben megtalálhatók a boltok polcain – webshopunkon is széles kínálatból válogathatnak a vásárlók. Csak az ICO ügyféltoll megtalálható például fém és műanyag változatban, s többféle színből is lehet válogatni.

Az ügyféltoll legfontosabb ismertetőjegye, hogy maga a toll egy tartórészhez van rögzítve, amely vagy a saját súlyának köszönhetően áll meg stabilan az íróasztalon, vagy a talpon elhelyezett ragasztófelület rögzíti. Használat után ebbe a tartóba helyezzük vissza a tollat, amely egyúttal a kiszáradástól is megóvja (és a rögzítésnek és a nagyobb termékméretnek köszönhetően attól sem kell tartanunk, hogy valamely ügyfél rutinszerűen zsebre vágja és hazavigye magával az írószert).

Bármilyen intézményben vagy irodában jól jön, ha van külön az ügyfelek számára kikészítve toll, s nem az ott dolgozó kollégák saját íróeszközét kéri kölcsön naponta több tucat ember. Hogy ez miért fontos? Mint már utaltunk is rá, elsősorban higiéniai és egészségügyi okokból. Normál körülmények között sem szerencsés, ha tárgyainkat mások, főleg idegen személyek összefogdossák, hiszen az emberi szervezetben és szervezeten, a bőrünkön mikroorganizmusok telepedhetnek meg – többek között olyan kórokozók, amelyek különféle betegségeket terjeszthetnek. Miattuk üti fel a fejét néha a „semmiből” a légúti betegség vagy a hányással, hasmenéssel járó tünetegyüttes. A különböző rossz baktériumok, vírusok könnyen átadhatók más embereknek olyan módon is, hogy például többen használják ugyanazt a törölközőt a mosdóban, ugyanazzal a tollal írnak alá a hivatalban, vagy megfogják ugyanazt a kilincset stb. Amióta megjelent világszerte a koronavírus járvány, felértékelődött a személyi higiénia szerepe, ugyanakkor mindenki a maga módján igyekszik megóvni magát és szeretteit a fertőzéstől, a lehető legkisebbre csökkenteni a megbetegedés kockázatát. Mindenki táskájában ott lapul a kézfertőtlenítő gél vagy spray, életünk része lett a szájmaszk, és sokszor látunk gumikesztyűben vásárló személyeket a közértekben vagy a piacon. A felsorolt óvintézkedések egytől egyik a fertőzés veszélyét hivatottak minimálisra csökkenteni. Be kell azonban látni, hogy nem lehetünk a nap huszonnégy órájában maximálisan óvatosak és elővigyázatosak, nincs lehetőségünk félóránként kezet mosni, fertőtleníteni, s nem mindenki járkál egyfolytában komplett védőfelszerelésben.

Bár nagyon sokan úgy indulnak el otthonról, hogy toll is lapul a táskájukban, a többség kérni fogja az íróeszközt, ha nincs kikészítve. Ha csak egy aláírás erejéig használja az illető a tollat, ez az időtartam is elég már ahhoz, hogy a kórokozók a tollra kerüljenek, onnan pedig szintén pillanatok alatt tovább tudnak „vándorolni” annak a kezére, aki következőként megfogja az íróeszközt.

Létezik már antibakteriális ügyféltoll is, webshopunkban is elérhető, ICO antibakteriális fehér/zöld ügyéltoll néven. Ez egy eldobható golyóstoll cserélhető betéttel. Műanyag alkatrészei speciális, antibakteriális hatással rendelkező anyagot tartalmaznak. Ez az anyag a Biomaster ezüstion, mely bizonyítottan baktériumölő tulajdonsággal bír.

Az ügyfelek számára gyártott írószerek többnyire egyszerű megjelenésűek, legtöbbjük műanyagból készül, így áruk is igen baráti. A legtöbb tollban a betét is cserélhető. Érdemes beszerezni néhány ilyen tollat, s megóvni magunkat és a kollégákat a fertőzés veszélyétől – különösen most, a világjárvány idején.