Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Golyóstollak
Grafitceruzák
Színesceruzák
Tűfilcek, rostirónok
Filcek, rostironok
Szövegkiemelők
Vízfestékek
Temperák
Olaj és -pasztellkréták
Gyurmák
Ecsetek
Hegyezők
Körzők
Ollók
Vonalzók
Radírok
Ragasztók
Rajztáblák
Számológépek, adapterek
Térképek, földgömbök
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Ecsetek

(28 termék)
/ 1 oldal
Fedeles ecsettál
Raktáron
999 Ft

Ecsettál
Raktáron
229 Ft

Brunnen Ninja Power 8 db-os ecsetkészlet
Újdonság
Raktáron
2 499 Ft

/ 1 oldal

Ecsetek – kézügyesség és kreativitás felsőfokon

Az ecset nem hiányozhat a gyerekek iskolai taneszközei közül, mert a vízfestékkel és temperával együtt a rajzórai felszerelés fontos részét képezik – ugyanakkor az iskolán kívül is jó szolgálatot tehetnek. A festés ugyanis nemcsak élvezetes, szórakoztató időtöltés, hanem a kicsik készségeinek fejlesztését is remekül szolgálja – ha megfelelő az ecset és a festőeszközök, és adott még néhány körülmény – a gyerekek játszva, az alkotás örömét megtapasztalva tanulhatnak és fejlődhetnek festés közben. A tevékenység ugyanis fejleszti a koncentrációs készséget, a vizuális memóriát, a mozgáskoordinációt, a finommotorikus készségeket, a szem-kéz koordinációt, a téri tájékozódás képességét, a formák, alakzatok ismeretét, a kitartást, a pontosságot, a kreativitást, az absztrakciós készséget – és sok egyéb mást is. Így érdemes a legjobb minőségű festőeszközöket beszerezni, mert nemcsak az iskolai csomagban van kötelező helye ezeknek a kellékeknek, hanem otthon is jó szolgálatot tesznek, ha szeretnénk mindent támogatást megadni gyermekünk kreatív kibontakozásához.

Egyedi vonások, különböző árnyalatok

A termékek között számtalan típusú és vastagságú kapható, mindegyiknek megvan a célterülete, ahol használata leginkább javasolt. Lássuk, melyek a legfontosabb tudnivalók.

– Általában legalább három, de inkább öt különféle vastagságú festőszerszám az elvárás. A kifejezetten e célból, gyárilag összeállított ecsetkészlet, amelyet többféle márka is kínál, minden kívánalomnak megfelel.

– A méretezésre nem létezik konkrét standard, azok szinte minden gyártónál mások, de az biztos, hogy egy ecsetkészletben többféle verzió megtalálható a vékonytól a vastagig, általában lekerekített véggel.

– A szálak műanyag vagy természetes alapanyagúak lehetnek. Az iskolában leginkább vízfestéket vagy temperát használnak a gyerekek, ehhez jobban megfelelnek a természetes szálú modellek, amilyen például a Pelikan, Nebuló vagy ICO ecset, amelyekkel finomabb, egyöntetűbb vonalak húzhatók. A műanyag szálúak az ecsettálban való bevizezés után is keményebbek maradnak.

– Közkedvelt típus még a lapos sörteecset, amely főleg száraz technikához alkalmas. Ez az inkább haladóknak való festési módszer a hagyományoshoz képest lényegesen kevesebb anyagot használ fel, így óvatos mozdulatokat igényel, ami különösen hasznos például a finommotorikus fejlesztés szempontjából. A durvább szálak révén kevés festékkel is szép, szálkás hatást lehet elérni.

– A tűecsetek finom vonalak, indák megfestéséhez, körvonalak megrajzoláshoz és árnyaláshoz használhatók. Különböző méretben kaphatók a nagyon vékony 00 vagy 0 jelölűektől a vastagabbakig.

– A tisztán tartás a hosszú élettartam záloga, ezért célszerű megtanítani a gyerekeknek, hogy a festőeszközt csak kb. feléig töltsék fel festékkel, mert tönkreteszi őket, ha beléjük szárad. Ha ugyanis a festék belefolyik a fém összezáró részbe, onnan szinte lehetetlen kimosni a szálak sűrűsége miatt. Ahogyan egyre több anyag rakódik le, mindig jobban széttartja az eszköz szőrét, meggátolva a precíz munkát. A festőszerszámokat minden használat után ki kell mosni, és tiszta állapotban kell elpakolni. Használat után legelőször egy ronggyal töröljük le róla a festék nagyját, ezután langyos szappanos vízzel mossuk át (folyékony szappan nem jó, mert károsíthatja az eszköz szőrét), legvégül öblítsük. Ezzel az egyszerű művelettel mindig tisztán, puhán, újra használható állapotban tarthatjuk festőkellékeinket.

Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem!

Ha megtaláltuk a megfelelő festőeszközöket, egyúttal érdemes gondoskodni a festéshez szükséges további kellékekről is – a legteljesebb élmény érdekében nagyon jól jöhet egy festékkeverő paletta, egy vízfestéktál vagy egy ecsettál is, mert ezek játékos színekben, vidám formákban kaphatók, és így igazán élvezetessé teszik a festéssel töltött idő minden pillanatát.