Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Füzet- és könyvborítók
Gumismappák
Füzetboxok
Kreatív termékek

Füzet- és könyvborítók

(25 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Füzetborító és könyvborító a hosszabb életű iskolai felszerelésért

Könyvborító és füzetborító mindig is használatos volt az iskolákban. E nélkül a mindennapi igénybevételnek kitett papíráru nagyon hamar tönkrement volna.

Nagyszüleink, szüleink idejében újságpapírba, csomagolópapírba, tapétába, speciális fedőpapírba „kötötték be” a könyveket, füzeteket, azaz ráhajtogattak egy borítást, aminek a technikáját minden iskolába induló gyereknek megtanították a szülei. Nem volt nagy ördöngösség, de azért gyakorolni kellet, mire sikerült egy esztétikus borítást létrehozni.

A 80-as években már léteztek kész, műanyag füzet- és könyvborítók is, de az iskolákban továbbra is elvárás volt a papír borítás, legfeljebb erre került rá extra védelemként a műanyag borító.

A tanszerek védelme ma sem elhagyható, gondoljunk csak a tartós tankönyvekre, amiket tanév végén – lehetőleg minőségromlás nélkül – vissza kell szolgáltatni az iskolai könyvtárnak. Annyiban változott a helyzet, hogy a papírba kötés kiment a divatból, többnyire kifejezett kérés, hogy csak átlátszó műanyag könyvborítóval legyenek fedve a könyvek, hogy a gyerekek könnyebben beazonosíthassák felszerelésüket. Ez környezetvédelmi szempontból nem túl üdvös fejlemény, de megvannak az előnyei is.

  1. A műanyag könyv- és füzetborító megvédi tartalmát az elkoszolódástól és bizonyos fokig a nedvességtől is.
  2. Több típus is forgalomban van. Az egyik legrégibb, legkedveltebb fajta a standard A4, A5 méretben kapható, teljesen használatra kész, füllel ellátott borító, amibe csak bele kell bújtatni a felszerelést, és már pakolhatjuk is a táskába. Előnye, hogy használatra kész, nincs vele tennivalónk, többféle színben, átlátszó és átlátszatlan verzióban is rendelkezésre áll. Hátránya, hogy általában kicsit lötyög a vékonyabb könyveken, füzeteken és csak A4 és A5 méretben kapható. Ha ettől eltérő méretű papírárut fednénk be, más megoldáshoz kell folyamodnunk.
  3. E probléma áthidalására találták ki az öntapadó csíkkal ellátott, méretre vágható borítót. Ezek A4 és A5 méretnél pár centivel nagyobbak, hogy biztosan minden tankönyvre alkalmasak legyenek. (A4-nél nagyobb méretű tankönyv csak szórványosan fordul elő.) Beletesszük a tankönyvet, a borító egyik szélét behajtjuk a fedőlap belső oldalára, ott a ragasztócsíkkal rögzítjük, majd a fedőlap másik oldalán is végrehajtjuk ugyanezt a műveletet. Végül levágjuk az alul, felül túllógó részeket, és máris készen van a csinos kis borítás. Előnye, hogy esztétikus, feszes, stabil borítást készíthetünk, amely pontosan illeszkedik a füzet, könyv méretéhez, hátránya, hogy elkészítése időt vesz igénybe.
  4. Létezik még méretre vágható, teljes felületén öntapadós füzetborító is, amellyel a legtartósabb borítást készíthetjük el.

Az Office Depot kínálatában mindhárom típusú borító rendelkezésre áll, csak ki kell választania az Önnek és gyermekének legmegfelelőbbet.