Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Iskolai papíráru
Füzetek
Rajzlapok, írólapok
Órarendek
Tanári- és diáknaptárak
Tanulói munkalapok, könyöklők
Füzetcímkék
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Füzetek

(1 041 termék)
/ 29 oldal
/ 29 oldal

Vonalas füzet, ponthálós füzet, kockás füzet, üzenőfüzet – avagy milyen füzetek kellenek az új tanévre?

A vonalas füzet és a kockás füzet szinte minden iskolás korú gyereket nevelő szülő bevásárlólistáján szerepel, amikor közeleg a tanévkezdés és az „iskolaszezon”. A papírboltok polcain és írószereket forgalmazó webshopok kínálatában megannyi típust találhatunk. A ponthálós füzettől az 1. osztályos füzetig, illetve a spirálfüzettől az üzenő füzetig mindenféle változat beszerezhető a legtöbb papír-írószer boltban, s ha nem gondoltuk át előre, milyen tantárgyakhoz melyik füzettípusra lesz szükség, vagy nincs nálunk az iskolától kapott lista, nem lesz egyszerű eldönteni, hogy a rengeteg típus közül melyik füzetet pakoljuk a kosarunkba. Összeszedtünk néhány tippet és szempontot, amelyek talán segíthetnek abban, hogy a megfelelő termékeket vigyük haza.

Készítsünk bevásárlólistát!

Alsó tagozaton még általában az iskola ad egy listát a szülők kezébe, amin szerepel minden olyan iskolaszer (füzetek, íróeszközök, vonalzók stb.), amelyre a tanulónak a tanév során szüksége lesz. Ez a lista pontosan meghatározza, hogy hány darab vonalas füzet, kockás füzet vagy ponthálós füzet kell az adott félévre. Ha szükség lesz rajzfüzetre vagy például keményfedeles füzetre, azt is tartalmazza ez a lista. Amennyiben az iskola nem szabja meg, milyen iskolaszerek beszerzését várja el, vagy már idősebb gyerek számára vásárlunk be, kiindulhatunk az előző tanév során elhasznált mennyiségből. Ha tudjuk, hogy például 8 darab vonalas füzet és 4 darab kockás füzet fogyott el tavaly, sima füzetből viszont 5 darabot vásároltunk, de csak 2 telt be, ez már egy jó kiindulási alap lehet az új bevásárlólista elkészítéséhez. A tantárgyakból is kiindulhatunk: a humán témájú órákra általában vonalas, reál tárgyakhoz a kockás matek füzetet vagy sima füzetet szokás leginkább használni. A ponthálós füzetből általában nem fogy sok, viszont praktikus, sokoldalúan használható termékről van szó, így érdemes abból is néhány darabot beszerezni. Alsóbb évfolyamoknál pedig biztosan szükség lesz üzenőfüzetre is.

Vegyük figyelembe a valós igényeket, egyéni szokásokat!

Amíg nagyon sok tantárgy van, az A5 füzet sokkal praktikusabb, hiszen egyrészt nem valószínű, hogy egy tanév során több is betelik majd, másrészt a kisebb füzetek könnyebbek is. Így kisebb súlya lesz az iskolatáskának, mintha nagy méretű, esetleg vastag spirálfüzetekkel pakolnánk meg. Amennyiben egy órán nagyon sokat jegyzetelnek a gyerekek, arra érdemes lehet A4 füzetet vagy spirálfüzetet választani. Később, középiskola, főiskola, esetleg egyetem alatt már kevesebb tárgy szerepel az órarendben, azokon viszont több lejegyzetelendő információ hangzik el, emiatt szükség van nagyobb, vastagabb füzetekre. Vannak, akik ilyenkor is minden órán külön füzetet vezetnek, míg mások szeretnek inkább egyetlen A4 spirálfüzetbe írni mindent, s csak azt az egyet cipelni nap mint nap. Mindegyik módszernek megvannak az előnyei és hátrányai – előbbi esetben az egyes tárgyakhoz tartozó vázlatok, órai jegyzetek átláthatóbbak, az utóbbinál viszont nem kell plusz súlyt pakolni a táskába, s nem szükséges reggelente kiválogatni az aznapra szükséges füzeteket az órarendnek megfelelően.

Figyeljünk a minőségre!

Jó ötletnek tűnhet a legolcsóbb termékeket a kosarunkba rakni, de ez nem mindig bizonyul gazdaságos megoldásnak hosszabb távon! Ha olyan terméket választunk, amelynek hártyavékony papírból vannak a lapjai, előfordulhat, hogy nem fogunk tudni mindkét oldalára írni, mert a végeredmény olvashatatlan lesz, a tinta át fog ütni, a ceruza vagy a radír pedig könnyen megsértheti a papírt. A nagyon olcsó füzeteknek többnyire a borítóoldalaik is puhábbak, vékonyabbak, emiatt kevésbé védik az oldalakat, mint egy vastagabb, erősebb borítás. Érdemes olyan gyártók termékeit választani, amelyek már bizonyítottak a piacon – ilyen a webshopunk kínálatában is kapható Herlitz füzet, a kisebbek körében népszerű és ismert ICO Süni füzet vagy az Ars Una termékei. Kínálatunkban szerepelnek különleges mintájú füzetek is, amelyeknél a design nagyobb szerepet kap, mint a hagyományos füzeteknél. Ezek motiválóan hathatnak a tanulókra, a többség szívesebben használ olyan iskolaszereket, amelyek esztétikai szempontból is megfelelnek az elvárásaiknak.