Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Füzet- és könyvborítók
Gumismappák
Füzetboxok
Kreatív termékek

Gumismappák

(220 termék)
/ 7 oldal
Karton P+P A4 kék gumis mappa
Raktáron
449 Ft

Karton P+P A4 zöld gumis mappa
Raktáron
449 Ft

Karton P+P A4 piros gumis mappa
Raktáron
449 Ft

Karton P+P A4 fekete gumis mappa
Raktáron
449 Ft

/ 7 oldal

Gumis mappa, gumis box – a szamárfüles füzetek „ellenszerei”

A gumis mappa és a gumis boksz a leggyakrabban vásárolt irodaszerek közé tartoznak, melyeket az élet minden területén használhatunk, amikor dokumentumokat kell tárolni, rendszerezni, esetleg szállítani. Leggyakrabban azonban a diákok hátizsákjaiban vagy az irodák fiókjaiban és polcain bukkannak fel ezek az eszközök. Remekül tárolhatók és szállíthatók bennük akár az egyes tantárgyakhoz kapcsolódó dolgozatok, beadandók, órai jegyzetek és a vékonyabb füzetek, hiszen megóvja őket a gyűrődéstől és a különféle szennyeződésektől. A rendszerezésben is segítséget nyújtanak ezek az iratvédők, megkönnyítve mindennapjainkat.

Változatok mappára

A gumis mappa legegyszerűbb változata kartonpapírból készül – már egy ilyen, vékonyabb és gyengébb anyagból készült mappa is sokat segíthet abban, hogy a különféle dolgozatok, oktatási segédanyagok, házi feladatok vagy egyéb dokumentumok fizikai állapota ép maradjon, azok ne gyűrődjenek vagy szennyeződjenek. A villámzáras mappa csupán a két borítóból áll, visszahajtható fülek nélkül. Az iratok vagy egy vékonyabb füzet rögzítését egy fémkapocs, vagyis a villámzár tartja bent. Ennél erősebb, masszívabb termék a műanyag gumis mappa, amely a kisebb mennyiségű nedvességtől is megóvja iratainkat, és a gyűrődéssel, a szamárfülekkel vagy a koszolódással szemben is nagyobb védelmet tud nyújtani. Ha például a gyerek kulacsából kifolyik egy kis víz, a műanyag dossziénak köszönhetően nem fog elázni a házi feladat vagy a matekfüzet. A rekeszes mappa pedig több irat elrendezését, szállítását teszi lehetővé, ezért ebben témakörönként vagy akár betűrendben rendezhetjük, tárolhatjuk, szállíthatjuk iratainkat, dolgozatainkat.

Szempontok a választáshoz

Sokféle szempontot vehetünk figyelembe a választás során, amikor mappát vásárolunk. Vannak, akik ragaszkodnak a természetes alapanyagokhoz, igyekeznek kerülni a műanyagot, ezért döntenek a papírból készült változatok mellett. Mások éppen azért választják a műanyag gumis mappát a karton gumis mappa helyett, mert egy műanyagból készült termék általában hosszabb élettartamú, ezáltal jobban kihasználható, s előállításhoz nem a fák esnek áldozatul. A gumis mappa a4 méretben terjedt el leginkább, de a5-ös változat is kapható belőle, amely kiváló választás lehet abban az esetben, ha például az alsó tagozatos gyerek a5 méretű füzeteinek és házi feladatainak tárolása a cél.

A rendszerezés hasznossága

Minél korábban vásárolunk egy iskolás gyerek számára iratvédő mappákat, boxokat és hasonló termékeket, annál hamarabb rutinná válik számára a használatuk, s időben megtanul vigyázni a felszerelésére. Az is fontos, hogy megtanuljon rendszerezni – a gumis dosszié ebben is segítséget nyújthat. Mivel számos színben (és mintával) kapható, lehetőséget teremt a színkódolás alkalmazására is. A különféle tantárgyak házi feladatait, füzeteit, segédanyagait más-más színű dossziéban tárolhatja a gyerek, így a sokféle iskolai papír közül könnyedén megtalálja azt, amelyre éppen szüksége van. Ez a metódus természetesen irodai környezetben is alkalmazható, vagy éppen otthonunkban is. Könnyebben megtaláljuk a szükséges dokumentumot vagy iratot, ha például tudjuk, hogy a szerződéseket a sárga mappában kell keresni, a recepteket pedig a pirosban gyűjtjük.

Az iratvédő mappa kategóriában a gumis mappa mellett a gumis box is népszerű terméknek számít, hiszen akár nagyobb mennyiségű iratanyag, illetve a napi szinten használt füzetek tárolására és szállítására is kiváló alternatíva. Szintén többféle méretben elérhető, így a4-es és a5-ös változatban is megtaláljuk a papír-írószer boltok polcain és az írószereket forgalmazó webshopok kínálatában. Megjelenését, mintáját illetően is széles a választék, az Office Depotnál is megtalálhatók a visszafogottabb, egyszerűbb vagy elegánsabb darabok mellett többek között az állat- és virágmintás, valamint a Harry Potter témájú boxok is. A gumis box egy jól kihasználható iskolaszer, amely akár több évig is a hátizsák elmaradhatatlan eleme lehet. Használható olyankor is, amikor a gyerek a délutáni különórára vagy szakkörre nem akar hátizsákot vinni. Ilyenkor egy gumis mappába beleférhet a tanuláshoz szükséges kellékek és füzetek mellett akár egy okostelefon és néhány apróbb holmi is.

Kínálatunkban megtalálható minden olyan iskolaszer, amelyre az iskolakezdésre vagy a tanév folyamán szükség lehet, s a legnevesebb gyártók termékei is elérhetők nálunk – így például a Herlitz, az Ars Una, a Leitz és az Esselte termékek.