Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Kulacsok, uzsonnás dobozok
Táskák, tolltartók, hátizsákok
Tornazsákok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Kulacsok, uzsonnás dobozok

(134 termék)
/ 4 oldal
/ 4 oldal

Kulacs és uzsonnás doboz – az egészség- és környezettudatos életmód kellékei

A kulacs és az uzsonnás doboz minden konyhaszekrényben megtalálható, főleg, ha iskoláskorú gyermek van a családban, akinek az iskolai étkezéseiről napi szinten gondoskodni kell. De nagyon sokan viszik magukkal ezeket az eszközöket a hétköznapok során a munkahelyre, illetve akkor is előkerülnek, ha edzeni megyünk, ha utazásra, kirándulásra kerül sor, vagy ha egyszerűen csak hosszabb időt töltünk az otthonunkon kívül.

Megfelelő étel – megfelelő csomagolás

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap az egészséges életmód, az egészségmegőrzés, melynek egyik legfontosabb eleme az egészséges ételek fogyasztása és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Csakhogy iskolába járunk, dolgozunk, egyéb elfoglaltságaink miatt nem tehetjük meg mindig, hogy az étkezőasztalnál fogyasszuk el a frissen készült ételt. Ilyen esetekben az étkezéseket legkönnyebben (és legolcsóbban) úgy oldhatjuk meg, ha előre elkészítjük és elcsomagoljuk az ételeinket. Ráadásul így garantáltan egészségesebb táplálékot fogyasztunk, mintha beugrottunk volna egy gyorsétterembe, vagy egy pékségben vettünk volna valamit. Nem beszélve arról a jól ismert jelenségről, hogy az egészben felkínált alma (vagy egyéb gyümölcs) nem fogy el, a felszeleteltet viszont örömmel elfogyasztják a gyerekek. Megéri tehát rászánni egy kevés időt.

Nem elég azonban elkészíteni gyermekünk uzsonnáját, vagy összeállítani egy salátát edzés utánra, fontos, hogy ételeinket megfelelően elcsomagoljuk. Erre olyan megoldást érdemes választani, amely lehetővé teszi a higiénikus szállítást, ami biztosítja, hogy a nap végére nem lesz tele a táskánk morzsákkal, ételdarabokkal; megvédi az ételt összenyomódástól; ráadásul tisztán és frissen is tartja. Ilyen helyzetekre a legjobb megoldás az uzsonnás doboz, illetve az ételhordó doboz használata. Használatukkal rengeteg csomagolóanyagot is megtakaríthatunk, hiszen nem kell duplán, fóliába és zacskóba tenni az uzsonnát. Így a pénzünkkel és a környezetünkkel is felelősebben bánunk.

Uzsonnás doboz több méretben, formában és megjelenésben is beszerezhető webáruházunkban. Fontos, hogy megfelelő minőségű terméket válasszunk – ha rosszul zár a doboz, vagy nem elég erős anyagból készült, abból sok kellemetlenség származhat. Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt olvassuk el a termékleírást, és győződjünk meg róla, hogy lehet-e mikrohullámú sütőbe és mosogatógépbe rakni az adott terméket, és lehetőleg olyan dobozt válasszunk, amely nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat. Ezt a gyártók fel szokták tüntetni a csomagoláson vagy a honlapon a termékadatok között.

Igyunk eleget, de ne csak otthon!

Az emberi test több mint 50%-a víz, ez azt jelenti, hogy egy felnőtt embernek, aki átlagos aktivitást végez, legalább napi két, de inkább két és fél liter vizet kellene fogyasztania annak érdekében, hogy szervezete megfelelően hidratált maradjon. Ezért fontos, hogy bárhova megyünk, mindig legyen nálunk valamilyen folyadék (lehetőleg víz). Jó, ha mindig van kéznél egy kulacs, amelyet csak feltöltünk innivalóval, és már indulhatunk is. A minőségi vizes kulacs vagy vizes palack, mint például a webshopunk kínálatában is elérhető Ars Una kulacs BPA-mentes műanyagból készül, vagyis nem tartalmaz olyan káros anyagokat, amelyek a termékből kioldódva bekerülhetnek a szervezetünkbe, s negatív hatással lehetnek egészségi állapotunkra. Egyes kutatások kimutatták, a BPA felelős lehet a magas vérnyomásért, és károsan befolyásolhatja a hormonháztartásunkat.

Nagyon sokan a PET-palackban kapható ásványvizeket választják abban az esetben, ha elmennek otthonról, s folyadékot szeretnének magukkal vinni. Ezzel azonban több probléma is van, főleg, ha rendszeresen fogyasztunk ilyen vizeket. Egyrészt itt is számolnunk kell a műanyagból kioldódó anyagok egészségkárosító hatásával, másrészt felvetődnek környezetvédelmi kérdések is. Ugyanis ezeknek az egyszer használatos palackoknak már a gyártása is igen megterhelő a környezet számára, nem beszélve arról, hogy miután kifogyott belőlük az ásványvíz, a szemetesben kötnek ki – ideális esetben a szelektívhulladék-gyűjtőben, rosszabb esetben a vegyes hulladék között, netán az utcán hanyagul eldobják őket. A klímaváltozás hatásait naponta érezve törekednünk kell a környezettudatosságra, valamint arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, s igyekezzünk a lehető legkisebb mértékben terhelni a környezetet. Ha BPA-mentes kulacsot vásárlunk (a legkisebbek számára is beszerezhető ilyen kulacs), az akár éveken keresztül kiszolgál minket, amivel rengeteget teszünk egészségünkért, és jóval kevesebb hulladékot termelünk, mintha a bolti palackozott vizeket fogyasztanánk. Webáruházunk kínálatában fém kulacs is beszerezhető, ami szintén tartós, törhetetlen, ugyanakkor nem kell a súlytól sem tartanunk – még akkor sem, ha dupla falú, vagyis termoszként is használható darabot választunk. Ma már ezt a funkciót egy pehelysúlyú fémpalack is be tudja tölteni.

A funkció és kialakítás mellett ma már a külső is olyan igényes és színvonalas a palackok, kulacsok és uzsonnás vagy ételhordó dobozok terén, hogy válogatás közben biztosan találunk kedvünkre való darabot, nem csak a gyereknek, hanem magunknak is.