Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Golyóstollak
Grafitceruzák
Színesceruzák
Tűfilcek, rostirónok
Filcek, rostironok
Szövegkiemelők
Vízfestékek
Temperák
Olaj és -pasztellkréták
Gyurmák
Ecsetek
Hegyezők
Körzők
Ollók
Vonalzók
Radírok
Ragasztók
Rajztáblák
Számológépek, adapterek
Térképek, földgömbök
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Ragasztók

(57 termék)
/ 2 oldal
Pritt 20g ragasztóstift
Raktáron
799 Ft

Pritt 10g ragasztóstift
Raktáron
499 Ft

Pritt 40g ragasztóstift
Raktáron
1 199 Ft

/ 2 oldal

Ragasztó – melyik termék kerüljön az iskolatáskába?

A ragasztó minden nyár végén szerepel azon a bevásárlólistán, amelyet kisebb gyerekek esetében az iskola ad a szülők kezébe, nagyobbaknál pedig már tapasztalatból lehet tudni, hogy a Technokol, a Pritt vagy egyéb univerzális ragasztó lesz a megfelelő az iskolai technikaórákra és az egyéb kreatív foglalkozásokra. A legfontosabb szempont ilyenkor a vásárlás során a gyermek biztonsága. Olyan terméket érdemes választani, amely sokoldalúan használható, hiszen a kreativitást fejlesztő tanórákon és szakkörökön igen sokféle anyaggal dolgozhatnak a gyerekek, ugyanakkor fontos, hogy biztonságos legyen. Mit jelent ez? A ragasztáshoz használt anyagok hatékonysága, a ragasztás erőssége igen széles skálán mozog – vannak gyengébb szerek, amelyek összeragasztanak ugyan két papírt, de annál erősebb anyagokkal már nem biztos, hogy boldogulnak. S vannak olyanok, amelyek a felületekkel érintkezve rövid idő alatt megkötnek, s nagyon erős hatóanyagaiknak köszönhetően azokat hosszú ideig, masszívan összetartják. Iskolás korú gyerekek számára olyan terméket célszerű választani, amely körülbelül e képzeletbeli skála közepén helyezkedik el: ahhoz elég hatékony, hogy a kicsik alkotni tudjanak vele, de nem is túlságosan erős. Emellett természetesen nem árt odafigyelni a ragasztó összetételére, hogy ne tartalmazzon nagy mennyiségben káros anyagokat. Ma már a legtöbb gyártó tudatosan választja meg a termékeinek az összetevőit, és egyre több olyan, ragasztásra alkalmas anyag kerül a boltok polcaira, amelyek hatékonyak ugyan, de nem tartalmaznak az egészségi állapotra káros hatással lévő alkotóelemeket.

Ha az iskola nem kér mást, jó, ha kerül a gyerek technikacsomagjába egy univerzális ragasztó, például Technokol Rapid, Pritt, vagy ilyen a Palmatex ragasztó is. Ezeket a termékeket talán senkinek sem kell bemutatni. Mindannyian fel tudjuk még idézni a Technokol piros tubusát és semmihez nem hasonlítható illatát, amely, ha kifolyt, átjárta technikaórán az egész osztálytermet. Ez a termék ma is kapható Új Technokol Rapid néven, immár zöld tubusban és környezetbarát összetevőkkel. Nem tartalmaz olyan oldószert, amely káros lehet az egészségi állapotra vagy a környezetre. Viszont továbbra is kiváló alternatívát jelent barkácsoláshoz és kreatív tevékenységekhez (akár otthon, akár az iskolában). Szintén széles körben használt termék a Pritt, amely egy ragasztó stift. Az alacsony víztartalomnak köszönhetően rendkívül hatékony és tartós – tökéletes választás kézműves munkához, hiszen sokféle anyaghoz használható. Szépen lehet dolgozni vele, nem okoz ráncokat, gyűrődéseket a papíron (emiatt az irodában is nagy hasznát vehetjük). Alapanyagait tekintve is biztonságos, nem tartalmaz káros oldószereket, 97%-ban természetes összetevőkből áll.

A harmadik közkedvelt termék a Pattex (pontosabban: Pattex Palmatex), amely annak idején (1956-ban) az első hidegen kötő kontaktragasztó volt, s kifejlesztése a Henkel nevéhez fűződött. Ez volt az első olyan ragasztásra alkalmas anyag, amelyet a mesterembereknek nem kellett munka előtt felmelegíteni, hanem azonnal tudtak dolgozni vele. A termék 1964 óta elérhető a háztartások számára. Mára az egyik legnépszerűbb kontaktragasztóvá nőtte ki mára magát a Pattex Palmatex. (A kontaktragasztó az az anyag, amelynél a két felületet összeilletve a ragasztás néhány másodperc alatt létrejön.) Könnyen kezelhető, nem csöpög, s szinte minden felületen használható, így technikaórára is kiváló választás lehet.

Speciálisabb felületre alkalmas szereket (ilyen például a műanyag ragasztó, a faragasztó vagy a szilikon ragasztó) akkor érdemes beszerezni, ha biztosan tudjuk, hogy a tanév során biztosan fognak ezekkel az anyagokkal dolgozni, s ezért szükség lesz rájuk. Akármelyik típust szeretnénk megvenni az új tanévre vagy otthoni barkácsoláshoz, webshopunk kínálatában mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket.