Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Kulacsok, uzsonnás dobozok
Táskák, tolltartók, hátizsákok
Tornazsákok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Táskák, tolltartók, hátizsákok

(549 termék)
/ 16 oldal
Herlitz kék uzsonnásdoboz
Raktáron
2 299 Ft

/ 16 oldal

„De nehéz az iskolatáska...”

Mint az örökzöld dal is elárulja, az iskolatáska már szüleink idejében is nehéz volt, és így van ez ma is. A nehéz táska cipelése pedig rendellenes tartásra kényszeríti a hátat, a gerincet, ami rögzülhet és egy idő múlva gerincferdülést okozhat. Ennek elkerülése érdekében fordítsunk kellő figyelmet a megfelelő darab kiválasztására.

Az iskolai felszerelés jelentősége a gyerekek számára túlmutat önmagán. Az első iskolatáska nem csak egy tároló, amelyben a felszerelését tartja a kisdiák, hanem a „már iskolás vagyok” életérzés kifejezője is. A nagyobbak a hátizsák, tolltartó vagy sportzsák témáján, mintáján keresztül mutatják meg önmagukat, fejezik ki személyiségüket. Ezeknek a jelentős információhordozó eszközöknek a kiválasztására fordítsunk kellő figyelmet!

Milyen a jó iskolatáska elsősöknek?

Az iskolatáskák elsősorban az iskolai felszerelés – könyvek, füzetek, írószerek – szállítására szolgálnak. A klasszikus, merev falú típus – az úgynevezett ergonomikus iskolatáska (amilyen például a közkedvelt Ars Una vagy Herlitz iskolatáska) – főleg az első években tesz jó szolgálatot.

  1. Ezek legfőbb jellegzetessége az ergonómiai szempontok szerint kialakított, vastagon párnázott, szellőző bordákkal ellátott hátrész; és a szintén párnázott, állítható vállpántok. Ezek biztosítják a gerincoszlop egyenletes terhelését és az optimális helyzetben való megtartását.
  2. A táska egésze kiváló minőségű, erős, vízálló anyagokból készül, a balesetmentes közlekedés érdekében általában több fényvisszaverő felülettel is rendelkezik.
  3. A stabil és merev kialakítás megkönnyíti a pakolást és megvédi a benne tárolt holmit a rongálódástól.
  4. A stabilitást és a tartósságot a kemény műanyagból készül alj alapozza meg, ami megakadályozza a táska alulról való beázását, elkoszolódását, idő előtti kopását.
  5. A nagy nyílás, a könnyen (egy kézzel) kezelhető zárószerkezet, az osztott belsőrész és számos külső zseb a pakolást, a felszerelés rendben tartását könnyíti meg.

Iskolatáska felsősöknek

Ez a korosztály már leginkább hátizsákban hordja a felszerelését, de ez esetben is ügyeljünk az ergonómiára. Válasszunk kifejezetten iskolai használatra tervezett modelleket.

  1. Ezek jellemzően több (2–4) cipzáros rekesszel, és egyéb külső tárolózsebekkel rendelkeznek, például a kulacs vagy a tolltartó tárolására,
  2. párnázott, szellőztető barázdákkal ellátott hátkiképzéssel készülnek,
  3. vállpántjuk is párnázott, méretre állítható,
  4. felső részükön fogantyú található.

Tolltartó

Az iskolai felszerelés alapeleme, az írószerek – ceruzák, tollak, radírok, hegyezők stb. – tárolására szolgál. Az első években, alsó tagozaton a gyerekeknek többféle írószerre van szükségük (különböző keménységű grafit ceruzák, minimum 6 színű színesceruza, filctollak, hegyező, radír stb.). Ennyi íróeszköz tárolásához célszerű az emeletes, több rekeszből álló tolltartót választani, amiben stabilan és rendezetten tárolható a felszerelés. Az ilyen tolltartók jellemzően kettő vagy több merev, kihajtható, cipzárral záródó füllel rendelkeznek, amelyekben gumis kialakítású tartókban rögzíthetők a ceruzák, filcek, radírok. Felsőbb osztályokban már elegendő egy-két golyóstoll, ceruza, hegyező és radír, amelyek egy kisebb írószertartóban is elférnek. Ezért a felsősök már inkább az egyterű, általában cipzárral záródó, kisebb méretű modelleket részesítik előnyben. Az Office Depot kínálatában számtalan kiváló minőségű termék közül választhat, legyen az Herlitz, ICO vagy Ars Una tolltartó, emeletes, egyterű, töltött vagy töltetlen – nálunk mindenki megtalálja a kedvére valót.

A külső is fontos!

Az iskolai felszerelés megvásárlásakor számtalan tematika, minta közül választhatunk. A gyerekek ízlését tagadhatatlanul befolyásolják a televízióban, interneten látott reklámok, vagy a barátok által birtokolt tárgyak is, de nem csak ezért harcolnak olyan hevesen egy-egy nekik tetsző iskolai felszerelésért. Ezeken a tárgyakon keresztül önmagukat, érdeklődési körüket kívánják megmutatni, megismertetni a külvilággal, ezért amennyiben megoldható, engedjük őket választani. A táska, tolltartó fiúknak szóló témái között általában az autós, dinoszauruszos, űrhajós, focis modellek a legkedveltebbek, míg az úgynevezett lányos tolltartó vagy iskolatáska jellemzője a pink, rózsaszín, piros vagy fehér szín; tematika szerint pedig a ló, egyszarvú, láma, hercegnő, flamingó, pillangó és hasonlók.

Ha szettben vásároljuk meg az összes szükséges felszerelést, azzal jelentősen lerövidítjük a vásárlás idejét, és egységes megjelenést biztosítunk gyermekünk iskolai mindennapjaihoz.