Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Kulacsok, uzsonnás dobozok
Táskák, tolltartók, hátizsákok
Tornazsákok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Tornazsákok

(75 termék)
/ 3 oldal
Act!ive fekete tornazsák
Raktáron
1 299 Ft

Act!ive kék tornazsák
Raktáron
1 299 Ft

Harry Potter tornazsák
Raktáron
2 699 Ft

Act!ive szürke tornazsák
Raktáron
1 299 Ft

/ 3 oldal

Gyerek tornazsák – mit érdemes tudni róla?

A gyerek tornazsák egy rendkívül praktikus, sokoldalúan felhasználható termék, amely az iskolakezdéshez kapott bevásárlólistán is gyakran szerepel, de a hétköznapok során is számos helyzetben vehetjük hasznát. Ebben a cikkben azt tekintjük át, milyen jellemzői vannak, milyen típusai érhetők el, s adunk néhány ötletet arra vonatkozóan is, milyen helyzetekben tudjuk használni eredeti rendeltetésén túl.

Gyerek tornazsák, sportzsák – van különbség köztük?

Nincs. A két termék egy és ugyanaz, a piacon ez a két elnevezés terjedt el. Gyakran keverednek a sporttáska fogalmával, ám az egy másik táskatípus. A tornazsák – avagy sporttáska – egy olyan táska (pontosabban: zsák), amely vászonból, poliészterből vagy egyéb anyagokból készül, s felül zsinórral összehúzható. A zsinór a zsák alsó részéhez csatlakozva lehetővé teszi, hogy a sportzsákot úgy is használhassuk, mint egy hátizsákot. Ez már csak azért is igen praktikus, mivel ilyenkor a gyerek mindkét keze szabad marad. Ezzel szemben a sporttáska úgy néz ki, mint egy kisebb típusú utazótáska, s többnyire vállra akasztható, vagy kézben hordozható. Az iskolai tornaórák miatt a gyerek tornazsák jobb alternatívának bizonyul, hiszen:

  1. az ára kedvezőbb, mint a sporttáskáé vagy más típusú táskáké,
  2. kisebb helyet foglal,
  3. jobban kihasználható,
  4. könnyen tisztítható,
  5. kézben és háton, esetleg egy nagyobb táskába bepakolva is szállítható.

S hogy miért sokoldalú a használata?

Egy divatos tornazsák nemcsak az iskolában, a tornafelszerelés tárolására alkalmas, hanem számos területen vehetjük hasznát. Egy kisebb, hétvégi kiránduláshoz is megfelelő lehet, hiszen ahhoz képest, hogy egy könnyű, egyszerű felépítésű táskáról van szó, viszonylag jól pakolható, sok minden elfér benne. Nyaralás alatt is jó, ha van nálunk egy spotzsák, hiszen, ha megérkezünk a helyszínre, a nagy utazótáskák mellett szüksége lehet a gyereknek is egy kisebb táskára, amelybe néhány apróságot (például egy kulacsot, néhány szendvicset, esernyőt stb.) be tud pakolni, ha kimozdul a szállásról. Ez pedig összehajtogatva rendkívül kis helyet foglal el.

Milyen tornazsákok kaphatók, melyiket érdemes megvásárolni?

Rengeteg típusú sportzsák kapható. Alapvetően két nagy csoportot különböztetünk meg: az elsőbe a vászonból vagy egyéb könnyebb szövetből készült változatok tartoznak, a másodikba a poliészter termékek. Az első csoport esetében többnyire masszívabb, erősebb táskákról beszélhetünk (bár ez elsősorban a konkrét anyag és a gyártás minőségétől is függ), amelyeket mosógépben könnyedén ki tudunk tisztítani. A második kategóriába tartozó, általában fényesebb felületű, poliészter alapanyagú zsákok ezzel szemben nem minden esetben élik túl a mosógépben való tisztítást, azonban nedves ronggyal le lehet őket törölni, s jobban védik a belepakolt holmit az esőtől és az egyéb nedvességtől, mint a vászon tornazsákok. Megjelenés, azaz szín és minta tekintetében is hatalmas a kínálat: az egyszerű, letisztult daraboktól a koala-mintán át a Harry Potter témáig terjed, így mindenki megtalálhatja – akár webshopunk kínálatában is – a számára legszimpatikusabb terméket. Itt is, mint minden vásárlás esetében, érdemes a választás során a minőséget is figyelembe venni. Ennek egyik legjobb módja, ha olyan gyártó termékét rakjuk a kosarunkba, amelynek a neve ismert és elismert. Ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy minőségi anyagból készült terméket viszünk haza, amely hosszú időn keresztül kiszolgálja majd új tulajdonosát. Ilyen termék például a nálunk is megvásárolható Herlitz tornazsák, de olyan márkák is megtalálhatók webshopunk kínálatában, mint például a Nike vagy a Budmil.