Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Golyóstollak
Grafitceruzák
Színesceruzák
Tűfilcek, rostirónok
Filcek, rostironok
Szövegkiemelők
Vízfestékek
Temperák
Olaj és -pasztellkréták
Gyurmák
Ecsetek
Hegyezők
Körzők
Ollók
Vonalzók
Radírok
Ragasztók
Rajztáblák
Számológépek, adapterek
Térképek, földgömbök
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Tűfilcek, rostirónok

(345 termék)
/ 10 oldal
Edding 89 fekete tűfilc
Raktáron
299 Ft

/ 10 oldal

Filc és tűfilc: íráshoz, színezéshez, alkotáshoz

A filc és „karcsú” testvére, a tűfilc rendkívül sokoldalúan használható eszközök – nem is hinnénk, mennyi mindenre lehet őket használni. Ha betérünk egy írószer-kereskedésbe, vagy elkezdünk böngészni egy webshopon, rengeteg féle filctoll tárul elénk. Ecsetfilcek, táblafilcek, lakkfilcek, textilfilcek, alkoholos filcek, nem is beszélve a „sima”, színes filctollakról. A legbőségesebb kínálatot az iskolaszereknél és a kreatív kiegészítőknél találjuk. Egy részük, például a Stabilo vagy Pelikan filcek iskolai használatra és hobbiművészek számára egyaránt alkalmasak. Az egyszerűbb változatok mellett ma már olyan jó minőségű, különleges filctollak is léteznek, melyeket kifejezetten művészi célra – rajzoláshoz, illusztrációk készítéséhez, dekorációkhoz – terveztek, és valóban lenyűgöző alkotásokat készíthetünk velük. A filcek kínálatunkban sokféle változatban és kiszerelésben megtalálhatóak, a 4 db-os készlettől egészen a 30 db-osig.

A tűfilc

Ha íráshoz vagy apróbb, precízebb részletek – pontozás, aláhúzás, vonalazás stb. – kidolgozásához keresünk megfelelő eszközt, akkor a legjobb választás a tűfilc lesz. Ez az egyszerű kis szerszám annyira sok mindenre használható, a műszaki rajzoktól az akvarellképeken át a sima jegyzetelésig, és olyan könnyen kezelhető, hogy a művészek világában mára már alapeszközzé vált.

Ahogy a neve is sugallja, a tűfilcnek hegyes vége van, mellyel precízen és jól láthatóan írhatunk vagy jelölhetünk. Karikatúrák, képregények, kontúrok készítéséhez is szokták használni, a hegyes, szúrós vége miatt azonban kisebb gyerekek számára nem ajánljuk. Itthon az egyik legismertebb típus a Stabilo tűfilc, pontos nevén a Stabilo point 88 – kínálatunkban a Stabilo tűfilc készletek mellett ezek 1 darabos kiszerelésben is megtalálhatók –, de az Edding tűfilcek is igen népszerűek.

Állandó vagy lemosható

A filceknek vannak állandó, illetve lemosható tintával töltött változataik is. Az előbbiek alkohollal vagy egyéb oldószerrel készült tintával vannak ellátva, ami nem oldódik vízben, cserébe viszont sokféle felületen használhatóak, például kerámián, kavicson, ragasztószalagon, fólián, porcelánon, üvegen vagy műanyagon. Nagyon gyorsan száradnak, jól fednek; és tartós, hosszú távú jelölésre is használhatóak. Az „állandó” megnevezés azért nem az idők végezetét jelenti: egy kis alkohollal könnyedén le tudjuk szedni a nyomaikat a legtöbb felületről. Az utóbbiak vízbázisú tintát tartalmaznak, és bizonyos felületekről egyszerűen eltávolíthatóak – a kisgyerekes szülők nagy örömére.

Az ecsetfilc

Ha már ezekről az eszközökről beszélünk, érdemes megemlíteni a főként kalligráfiához használt, ecset jellegű, hajlékony írócsúccsal ellátott, speciális változatokat: az ecsetfilceket. Ezekkel szép, vékony vonalakat tudunk húzni, de akár egy egész képet is megrajzolhatunk velük. Az ecsetfilcek a festés érzetét nyújtják, olyan érzés velük színezni, mintha egy állandóan nedves ecsettel festenénk, amelyet soha nem kell belemártani a festékbe. Ahogy a tűfilcből, úgy ebből is rendelkezésre állnak 1db-os kiszerelések, de ugyanúgy ecsetfilc készletek is.