Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok

(662 termék)
/ 19 oldal
A2 sima rajztábla
Raktáron
3 799 Ft

A3 sima rajztábla
Raktáron
2 199 Ft

A2 rajztáblatartó
Raktáron
4 299 Ft

A3 rajztáblatartó
Raktáron
2 399 Ft

Nova rajztábla
Raktáron
649 Ft

A4 sima rajztábla
Raktáron
1 299 Ft

Act!ive fekete tornazsák
Raktáron
1 299 Ft

Act!ive kék tornazsák
Raktáron
1 299 Ft

/ 19 oldal

Iskolatáska, tolltartó és kulacs – az iskolakezdés alapkellékei

Az iskolai felszerelés – az iskolatáskák, tolltartók, kulacsok, uzsonnás dobozok – jelentősége a gyerekek számára túlmutat önmagán. Az első iskolatáska nem csak egy táska, amelybe a felszerelését pakolhatja a kisdiák, hanem a „már iskolás vagyok” életérzés megtestesítője is. A nagyobbak az iskolatáska, tolltartó, kulacs vagy tornazsák mintáján, témáján keresztül fejezik ki személyiségüket, mutatják meg érdeklődési körüket. Ezeknek a nagy jelentőségű tárgyaknak a kiválasztására fordítsunk kellő figyelmet!

Milyen a jó iskolatáska?

A klasszikus, merev falú iskolatáskák főleg az első években tesznek jó szolgálatot. A nagyobb gyerekek által preferált hátizsákokkal szemben az iskolatáskák legfőbb jellegzetessége a merev kialakítás, amely megvédi a benne tárolt holmit a rongálódástól. A stabilitást és tartósságot a táskák műanyagból készült alja biztosítja. Nagy nyílással, könnyen kezelhető zárószerkezettel, a pakolást megkönnyítő osztott belsőrésszel és számos külső zsebbel rendelkeznek, amelyek ideálisak a tolltartó, uzsonnás doboz vagy kulacs tárolására. Vízálló, erős anyagokból készülnek, ergonómiai szempontok szerint kialakított, párnázott hátrésszel és állítható vállpántokkal vannak felszerelve. A balesetmentes közlekedés érdekében a táskák több fényvisszaverő felülettel is rendelkeznek. A nagyobb gyerekek már inkább hátizsákban hordják a felszerelésüket. Hátizsák vásárlásakor is ügyeljünk az ergonómiára, a háttal érintkező rész kellő párnázottságára, és a széles vállpántokra.

A külső is fontos!

Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok vásárlásakor számtalan tematika közül választhatunk. A fiúk általában előnyben részesítik az autós, dinoszauruszos, űrhajós vagy focis témájú iskolatáskát, míg a lányok táskáin inkább a rózsaszín, piros és fehér színek, az egyszarvúk, hercegnők, lovak, flamingók vagy pillangók dominálnak. Ha egy azonos témájú szettben megvásároljuk az összes szükséges felszerelést, azzal jelentősen lerövidítjük a vásárlás idejét, és egységes megjelenést biztosítunk gyermekünk iskolai mindennapjaihoz.

Tolltartó

Az iskolai felszerelés másik alapeleme, a tolltartó az írószerek – ceruzák, tollak, radírok, hegyezők stb. – tárolására szolgál. Az első években, alsó tagozaton a gyerekeknek többfajta írószerre van szükségük, mint például a különböző keménységű grafitceruzák, legalább hatféle színes ceruza, filctollak, hegyező, radír stb. Ennyi holmi tárolásához célszerű az emeletes, több rekeszből álló tolltartókat választani, melyekben stabilan és rendezetten tárolható a felszerelés. Felsőbb osztályokban már elegendő egy-két golyóstoll, grafitceruza, radír és hegyező, így a tolltartók mérete is csökken. A nagyobb gyerekek már inkább az egyterű, általában cipzárral záródó, kisebb méretű modelleket részesítik előnyben. A design itt is ugyanolyan fontos, mint a táskák esetében.

Kulacs és uzsonnás doboz

A kulacsok és uzsonnás dobozok ma már egyetlen diák táskájából sem hiányozhatnak. A kulacsban gyermekünk magával viheti a szükséges folyadékot, míg az uzsonnás doboz a tízórai és az uzsonna esztétikus és higiénikus tárolására szolgál. Mindkettő vásárlásakor a legfontosabb szempont, amit mérlegelnünk kell, a méret: elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy a szükséges folyadék vagy ennivaló elférjen bennük, de ha túl nagyot választunk, feleslegesen növeljük vele a táska súlyát, és csökkentjük a rendelkezésre álló helyet. Kulacs esetében az arany középút valahol a fél liter környékén lehet. Ha elfogyott az otthonról vitt gyümölcslé vagy tea, gyermekünk az iskolában bármikor feltöltheti a kulacsát vízzel, és mint tudjuk, a víz a legegészségesebb innivaló. Figyeljünk oda ezeknek a felszereléseknek a megfelelő tisztítására! Mint szinte minden iskolai felszerelés, a kulacs és az uzsonnás doboz is számtalan színben és mintában kapható: ennek kiválasztását mindenképpen bízzuk az egyes számú érintettre.