Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Papír / Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök

Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál


Jegyzettömböt minden íróasztalra!

 

A jegyzettömböt csak akkor vesszük észre, ha valamiért nincs. Amúgy olyan természetes a létezése, hogy gyakorlatilag fel sem tűnik. Csak odanyúlunk a megfelelő helyre – íróasztalra, polcra, ki hol tartja – letépjük a lapot, és már írjuk is a telefonszámot, címet, emlékeztetőt, vagyis a jegyzetet. Ott van minden íróasztalon, minden háztartásban.

 

A jegyzettömb egy sok lapból álló papírtömb, amelynek lapjai általában valamilyen módon (ragasztás, tűzés, fűzés) rögzítve vannak egymáshoz. Információkat, gondolatokat, tennivalókat, vagyis jegyzeteket írhatunk rá. Kis méretük egyszerre előny és hátrány: könnyű őket előkapni, viszont hajlamosak elkallódni. Ilyenkor a post it, az öntapadós jegyzettömb a megoldás! Gyengén ragasztózott felületük a legtöbb anyagon megtartja a jegyzetet, viszont nem túl erős a tapadás, ezért – ha arra van szükség –, könnyen és nyom nélkül eltávolítható. A legismertebb márkák e termékkörben a Post-it és a StickN. A Post-it Super Sticky néven megerősített ragasztófelülettel ellátott tömböket is kínál.

 

Méretek

 

Sokféle formában, kivitelben megvásárolható: lehet kockatömb, spiráltömb, de az Office Depot-nál emoji, szövegbuborék, virág és szív alakú is kapható.

A méretválaszték is rendkívül gazdag: A6, A5, A4 méretű éppúgy elérhető, mint a kisebb (általában 10x10 cm-es), pár információ feljegyzésére alkalmas társai.

A méret kiválasztását meghatározza, hogy mire és mikor tervezzük használni, mennyi szöveget akarunk feljegyezni rá. Az alábbi, standard méretek a leginkább keresettek:

  • 10 x 10 cm – rövid információ, pl. telefonszám, cím, weboldal, határidő, emlékeztető stb. feljegyzésére használható,
  • A/6-os (105 x 148 mm) – több információ számára is elegendő a hely, pl. teendők vagy bevásárlólista,
  • A/5-ös és A/4-es (148 x 210 mm, 210 x 297 mm) – már hosszabb gondolatok lejegyzésére is alkalmas, például konferenciákon, előadásokon, megbeszélések alkalmával.

A kötés típusa

 

A jegyzettömb lapjai általában valamilyen módon egymáshoz rögzítettek, de kapható kötés nélküli típus is. Ezek többnyire valamilyen tárolóban (pl. kartondobozka) kerülnek forgalomba, ami tetszetős, és rendben is tartja a lapokat. Praktikusabb talán a kötéssel ellátott változat, mert az megakadályozza, hogy például egy erősebb huzat széthordja a lapokat. Kötési mód tekintetében a leggyakoribb a ragasztás, a tűzés és a spirálkötés.

  • Ragasztás során az egyik oldal gerincét bevonják ragasztóval, ami stabilan egyben tartja a tömböt, míg az egyes lapok könnyen letéphetők. Visszahajtani viszont nem lehet őket, mert azt már nem bírja el a ragasztó. Ezzel a módszerrel még egy magas (pl. 10x10x10 cm-es) tömb is jól rögzíthető.
  • A post it a ragasztott modellek egy igen népszerű altípusa, ez az öntapadós jegyzettömb. Nemcsak a gerinc ragasztott, hanem az egyes lapok felső, kb. 1 cm-es része is egy gyenge ragasztóréteggel van ellátva. A gyenge tapadás miatt a lapok könnyedén elválnak egymástól, a ragasztó mégis elég erős ahhoz, hogy egy másik, tetszőleges helyre, szinte bármilyen felületre felragasztható legyen a lap. Igen praktikus megoldás, hiszen csak rányomjuk jegyzetünket az aktuális dossziéra, a laptop monitorjára vagy a hűtőszekrényre. Nem kell egyéb eszközökkel, gemkapoccsal, mágnessel, ragasztócsíkkal vacakolni. Többféle márkanéven is forgalmazzák őket, legismertebb elnevezésük a post it vagy stickn jegyzettömb.
  • A lapokat tűzéssel is egymáshoz erősíthetjük. Ilyenkor nem könnyű leszakítani őket, ezért a tűzés mellett sokszor perforációt is alkalmaznak. E módszer előnye, hogy a lapok szétesés nélkül visszahajthatók, hátránya, hogy csak annyi lap kapcsolható össze, amennyit a tűzőkapocs átér.
  • A spirálkötéssel rögzített spirálblokk előnye a mobilitás, hogy a lapok előre-hátra lapozhatók és könnyen ki is téphetők.

Design

 

E szempontból a kínálat szinte végtelen, az Office Depot-nál is. A többféle méret mellett számtalan szín is elérhető: a kellemes pasztell színek mellett a népszerű neonokból is válogathatunk. A feltűnő, neon színek felhívják figyelmünket a lapocskára, és ha szisztematikusan használjuk őket, segíthetnek az információk csoportosításában is. Az újrahasznosítás (recycling) is egyre inkább teret nyer a gyártók között: egyre szélesebb vásárlóréteg kifejezetten keresi az újrahasznosított papírból készült termékeket: az Office Depot is kínál újrapapírból készült tömböket.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve