Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Világítástechnika és kiegészítői / Kültéri lámpák / Kültéri dekorációs lámpa / Kültéri dekorációs lámpa

Kültéri dekorációs lámpa

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Kültéri lámpa, kerti lámpa, napelemes kültéri lámpa – legyen világosság!

Egy kültéri lámpa, kerti lámpa, esetleg napelemes kültéri lámpa vagy más fényforrás mindig jól jön, ha világosságot akarunk teremteni az udvaron, a teraszon, vagy az utcafronton. A nyári estéken, amikor az emberek inkább a kertben tartózkodnak, nem pedig a négy fal között, a meleg lakásban, elkerülhetetlen egy-két ilyen világítótest beszerzése és beüzemelése. A megfelelő kültéri világítás ugyanis a nyáresti társasági összejöveteleket még hangulatosabbá, a légkört még barátságosabbá teheti.  Megfelelő telepítés esetén ezek az eszközök erős fénnyel árasztják el a kertet és természetesen az erkélyt, így éjszaka láthatja kertjét, családját vagy vendégeit. Bárhol van lehetőség reflektor, napelemes reflektor, kültéri ledlámpa vagy szolár lámpa elhelyezésére. Mozgásérzékelővel felszerelve ezek akkor világítanak, ha valaki a házhoz közeledik. Ez optimális riasztórendszerré teszi őket, mert az erős fény távol tartja a tolvajokat és a betörőket. Ráadásul fenntartási költségeik minimálisak: a LED lámpák alacsony fogyasztása mellé szuper hosszú – akár 50 000 óra – várható élettartam társul, egy napelemes lámpa pedig maximális takarékosságot biztosít – egyszeri befektetés árán. Ugyanakkor hangulatossá teszik a kertet és az udvart, s akár dekorációs elemként is szolgálhatnak.

Fény ad színt a darabka kőnek

A kültéri lámpák azonban nemcsak esztétikai szempontból fontosak, de biztonságot is nyújtanak. Például csökkenthetik a sérülések kockázatát, amikor teljes sötétségben járják a kertet. Vagy képzeljük el a következő helyzetet: már sötét van, amikor hazafelé tart, miután meglátogatta a barátait. Távolról a külső lámpák ragyogása látható az udvaron, ami megmutatja a hazafelé vezető utat. A bejárati ajtó előtt a ház falán lévő lámpa mozgásérzékelője bekapcsol, így nem kell a vaksötétben bajlódni a kulcslyuk keresésével. Egy fényforrásnak köszönhetően nyugodtan eligazodhat a házban, és botlás vagy elesés nélkül átjuthat a küszöbön. A mozgásérzékelős kültéri lámpa vagy kerti lámpa azonban nem csak az éjszakai eligazodásban segíthet, de elrettentheti az illetéktelen személyeket is a behatolás megkísérlésétől.

Mi mindenre érdemes odafigyelni a vásárlás során?

Egyes kültéri lámpák extra funkciókkal rendelkeznek, ilyen lehet például a fényerő szabályozásának lehetősége. Vásárlás előtt érdemes átgondolni, milyen elvárásai vannak a kerti lámpával vagy a kültéri lámpával szemben, erős fényre vagy inkább lágy hangulatvilágításra van szüksége. Más szóval egy hidegfehér vagy egy melegfehér színhőmérséklet lenne az ideális? Egy kültéri falilámpa vagy egy kültéri állólámpa lenne a legjobb választás?

Az ülősarok erősen megvilágított legyen evés vagy olvasás közben? Inkább néha egy lágy fénysugár ideálisabb lenne ahhoz, hogy az estét egy pohár borral fejezze be? Ha olyan terméket választ, amelynél a fényerő beállítható, akkor az akár mindkét célnak megfelelhet.

Fontos szempont lehet vásárlásnál az energiatakarékosság és -hatékonyság. Már kültéren is használják a LED-et, s bárki számára elérhető a kültéri led lámpa.  A LED előnye a nagy fényerő és a hosszú élettartam, illetve az, hogy különböző erősségben kapható. Akár tízszer kevesebb áramot fogyasztanak ezek, mint a hagyományos izzók, és élettartamuk lényegesen hosszabb.

Az energiahatékonysági osztályokat azonban minden vásárlás során érdemes figyelembe venni – ez saját érdekünk is, hiszen több pénz marad a zsebünkben, ha kisebb fogyasztású terméket választunk, de környezetvédelmi szempontból is tudatosan döntünk, ha takarékoskodni próbálunk a szűkös erőforrásokkal.

A lámpáknak a lehető leghatékonyabbnak és energiatakarékosabbnak kell lenniük. Hogy ez mennyire működik az egyes termékek esetében, azt az energiahatékonysági osztály, az Európai Unió címkéje mutatja. A besorolás az A ++ (nagyon hatékony) és az E (alacsony hatásfok) között mozog.

A napelemes kültéri lámpa ideális a kert megvilágításához áramforrás nélkül. Napenergiával tölti magát, kábelek nélkül működik, mobil és környezetbarát. Az akkumulátorral működő lámpák vezeték nélkül és esőben is működnek.

Az, hogy milyen típusú kültéri lámpát választ, attól függ, milyen célokra szeretné használni, és hová szeretné helyezni. Kínálatunkban mindenki megtalálja a számára ideális termékeket.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve