Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Laptopok
Kiegészítők
Külső SSD
Külső merevlemez (HDD)
Pendrive
Laptop dokkoló, adapter, töltő
Laptop táska, tok
Laptop állványok, hűtők
Monitor állványok
Számítógép
Kellékek
Nyomtatás
PC periféria
PC komponens
TOP márkák
Szoftver

Laptop táska, tok

(248 termék)
/ 7 oldal
/ 7 oldal

Laptop táska, laptop hátizsák, tok – melyik a jó választás?

Laptop táska vagy laptop hátizsák is kelleni fog, ha ki akarjuk használni laptopunk fő előnyét, a hordozhatóságát. Ahhoz, hogy magunkkal vihessük az irodába, az iskolába vagy éppen egy üzleti útra, mindenképpen szükségünk lesz hozzá egy megfelelő táskára. A nyolcvanas években az első hordozható számítógépeknek még nem volt külön táskájuk, hanem beépített fülek segítségével lehetett őket felemelni, de ezeknek amúgy is több mint 10 kiló volt a súlyuk, nem szívesen cipelte volna őket magával a tulajdonosuk. Összehasonlításképp: a mai notebookok súlya két kilogramm körül jár.

Ha csak bedobjuk egy kézitáskába vagy egy sima hátizsákba, a laptopunk nem lesz biztonságban: a kábelek elhajlanak, megtörnek, a bemeneti egységek elpiszkolódnak, a képernyő is megsérülhet, karcolódhat, esetleg megrepedhet. Mindez szerencsére egyszerűen megelőzhető egy megfelelő laptoptáskával. Ezek a speciális táskák a számítógép biztonságos megőrzésére lettek kitalálva, és sikeresen felveszik a harcot a hétköznapok kihívásaival. Kopásállók, párnázottak, eső- és cseppmentesek, a vállpántjaik és hevederjeik pedig meg vannak erősítve, ezért nagy súly hordozásakor is kényelmesek.

A laptop, illetve notebook táska vásárlása előtt gondoljuk át, hogy mekkora igénybevételnek lesz kitéve. Ha leginkább csak betesszük a gépet a kocsiba azért, hogy az irodába bevigyük, akkor nem érdemes sokat áldozni rá. A pár percesnél hosszabb városi utakhoz viszont már egy strapabíró és némileg ütésálló táskára lesz szükségünk, amelynek nem szakad el a pántja néhány hét után, és a tömegközlekedést is bírja. A Samsonite laptop táska kollekciójában találhatunk ilyen tartós darabokat, amelyek kiválóan betöltik a szerepüket, és a küllemük is vonzó.

A következő szempont vásárlásnál az lehet, hogy milyen módon hordoznánk legszívesebben a gépünket. Van, akinek vállon, egy oldaltáskában a legkényelmesebb, mások a kézi táskára, a laptop hátizsákra vagy a gurulós táskára esküsznek. Ezt befolyásolja az eszköz mérete is, hiszen egy nagyobb méretű készüléket nem kellemes kézi táskában cipelni, a kisebbhez pedig felesleges oldal- vagy hátitáskát venni. Alapszabályként azt mondhatjuk, hogy a 10 hüvelyknél kisebb géphez inkább laptop tok való, a 10–15 hüvelykeshez táska ajánlott, a még ennél is nagyobbhoz pedig érdemes lehet beruházni egy speciális gördülő táskára, ami a gurulós kisbőrönd és a laptop táska keresztezése.

A megfelelő táska méretének megállapítása nem egyszerű, mivel a készülékek megadott képernyőmérete fix, de körülötte a műanyag borítás mérete változó lehet. A gyártók ezt általában figyelembe veszik, és hagynak elegendő helyet a táskában, de vannak olyan esetek, amikor ez még mindig nem elég. Ha van rá lehetőségünk, vigyük magunkkal a laptopot, és próbáljuk bele a táskába. Ha a cipzár akár minimálisan is érintkezik a géppel, akkor az a táska sajnos kicsi.

Egy jó laptoptartó táskában mindennek kijelölt helye van: külön zseb vagy rekesz a töltőnek, az egérnek, a kiegészítőknek. A laptop táska belsejében a tépőzáras csík a gép stabil helyzetét biztosítja, valahogy úgy, mint a kocsiban a biztonsági öv. Figyeljünk oda, hogy az akkumulátor alulra kerüljön, az egeret és a kábeleket pedig ne helyezzük a laptoppal egy térbe, mert ettől is sérülhet a képernyő vagy a gép doboza! Sok táska külön tárhelyet biztosít a lejátszó, a tápegység vagy más apró holmi számára is. Sőt, a kínálatunkban található olyan modell is, amely ötvözi a városi és a laptop táskákat: külön kialakított helye van benne a telefonnak, jegyzettömbnek, slusszkulcsnak vagy a munkahelyi belépőkártyának.

A legtöbb laptopgyártó a táskáira is nagy hangsúlyt fektet, igényesen és körültekintően tervezi meg őket. Színben és stílusban is hatalmas a választék, különösen a laptop táska női változatainál. A női laptop táska folyamatos inspirációt nyújt a tervezőknek: ezeknél különösen odafigyelnek a dekoratív megjelenésre.