Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Papír / Borítékok és tasakok / Légpárnás tasakok

Légpárnás tasakok

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál


Boríték „kisokos” – boríték méretek, típusok

Boríték vásárlásakor a boríték méretek okozzák a legtöbbek számára az igazán nagy fejtörést. Hiába tudjuk például, hogy egy levelezőlap méretű vagy egy füzet nagyságú dokumentumnak kellene beleférnie, a postán, a papír-írószer boltban vagy a webshopok kínálatában mindenféle jelöléseket találunk a méretre vonatkozóan. Ezek betűket és számot is tartalmaznak, esetleg milliméterben adják meg a termék hosszúságát és szélességét. Sokan úgy mennek el borítékot vásárolni, hogy „A5 boríték” vagy „A4 boríték” szerepel a bevásárlólistán, majd meglepődnek, amikor az üzlet polcain vagy az online választékban más méretezés szerepel.

A szabvány boríték méretek a következők:

  • LC6 boríték: azt is mondhatnánk, ez az a „hagyományos” méretű boríték, amelyet a legtöbben ismerünk, és használunk – egy A4-es papír akkor fog beleférni, ha azt negyedrészre hajtjuk. Mérete: 114X162 mm.
  • LC5 boríték: az A4-es papírt félbe hajtva tudjuk ebbe a típusba beletenni, s az LC6-os társánál pontosan kétszer nagyobb. Mérete: 162X299 cm.
  • LC4 boríték: hajtogatás nélkül helyezhetjük bele az A4-es dokumentumot – mérete az LC5 kétszerese s az LC6 négyszerese, vagyis 229X324 mm.
  • LC5/6 boríték: az A4-es dokumentum harmadrészre hajtogatva fér el benne, ez a „számlalevél” formátumnál kicsivel nagyobb. Mérete: 114X229 mm.
  • TC4 tasak: hajtogatás nélkül belehelyezhető az A4-es papír, mérete: 229X324 mm. Abban tér el az LC4-es típustól, hogy míg annál a záródás a boríték hosszabbik oldalára esik, a TC4 tasaknál a rövidebbre.
  • LB4 boríték: szintén hajtogatás nélkül belefér egy A4-es lap, záródása a hosszabbik oldalon található. Mérete: 250X353 mm.

Természetesen léteznek a szabványtól eltérő méretű borítékok is, sőt készíttethetünk egyedi nagyságúakat is.

A borítékok fajtái

Nemcsak méret szempontjából lehet különbség az egyes borítékok között. Létezik enyvezett boríték, szilikonos boríték, s főleg számlalevelek érkezésekor találkozhatunk az ablakos borítékkal. A légpárnás boríték akkor válik nélkülözhetetlenné, ha olyasmit szeretnénk postára adni, amelyet védeni kell a fizikai-mechanikai sérüléstől, valamint ez a termék valamennyire a nedvességtől is képes megóvni a belehelyezett tartalmat. Szintén többféle méretben elérhető.

Színes boríték hétköznapi használata kevésbé jellemző, azonban, ha ajándékot rejtenénk bele, vagy egy közeli ismerősünknek szánjuk, esetleg képeslapot vagy meghívót küldenénk benne valakinek, egyedibb és személyesebb hatást érhetünk el, mint egy sima, fehér változattal.

Boríték régen és most

Kevesen tudják, de már időszámításunk előtt a második században a babiloniak is használtak borítékhoz hasonló csomagolóeszközt. Ásatások során előkerültek olyan tárgyak, amelyek alapján arra következtethetünk, hogy égetett agyagtábláikat óvni próbálták egy vékonyabb, szintén agyagból készült réteggel. Rejtély, hogy hogyan, de kiégetés során a tábla és a borító réteg nem égtek össze. A ma is használt boríték 1820 óta létezik, egy angol kereskedő ötlete nyomán születtek meg az első darabok Brightonban, s onnan terjedek el az egész világon. Tévedés azt gondolni, hogy a technikai fejlődés, az online kommunikáció elterjedése miatt az írott és nyomtatott dokumentumok, valamint a „csomagolásukra” használt borítékok és tasakok iránti kereslet megszűnt, vagy a jövőben megszűnhet. A hivatalok működési rendje, az adattárolásra vonatkozó szabályok miatt részben igen, de teljesen nem váltható ki a nyomtatott dokumentáció online tárolt anyagokkal. Arra is gondolnunk kell, hogy nem áll mindenkinek rendelkezésére a számítógép, nincs minden otthonban bekötve az internet. Még mindig van, s várhatóan lesz is egy olyan réteg, aki vagy anyagi okok miatt nem tudja megoldani a számítógéphasználatot, vagy egyéb okokból ragaszkodik a hagyományos formához. Emiatt a nyomtatott tartalom – és a boríték – soha nem fognak eltűnni az életünkből.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve