ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Okostelefon
Víz-, por-, és ütésálló telefon
Nyomógombos telefon
Mobiltelefon időseknek
Okosóra és aktivitásmérő
Mobiltelefon kiegészítők
Bluetooth headset
Bluetooth hangszóró
Tok, hátlap
Védőfólia
Powerbank, külső akkumulátor
Adatkábel, töltőkábel
Hálózati töltő
Autós tartó
iPhone tartozékok
Tablet
E-book

Bluetooth headset

(47 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Miért jó a bluetooth headset?

A vezeték nélküli bluetooth headset nem más, mint egy vezeték nélküli, mikrofonos fejhallgató vagy fülhallgató. Előnye, hogy zsinór nélkül csatlakozhatunk mobiltelefonunkhoz, laptopunkhoz, számítógépünkhöz. Ez a kis készülék nagy segítséget nyújt nekünk az élet sok területén, például autóvezetés vagy sportolás közben. A kínálat itt is elképesztő. Mire figyeljünk és hogyan válasszunk?

Először is pár szó magáról a technológiáról.

A bluetooth egy rádiófrekvenciás kapcsolódási protokoll, amely lehetővé teszi, hogy az e technológiával felszerelt eszközök (maximum 8 db) egy 10 méteres hatósugáron belül vezeték nélkül is felismerjék egymást, és kapcsolódjanak egymáshoz. Nevét egy Harald Blaatand (angolul Harald Bluetooth) nevű viking vezérről kapta, akinek sikerült egyesítenie az egységre nem éppen vágyó Norvégiát és Dániát. A technológiát kifejlesztő cégek (Ericsson, Intel, Toshiba, IBM, Nokia) alapötlete is a különböző kommunikációs szabványok közötti egységesítés volt, amely nagyrészt sikerrel is járt.

Mire szeretnénk használni?

A bluetooth headset telefonhoz, számítógéphez, sőt egyszerre több eszközhöz is csatlakoztatható (multipoint headset). Sportoláshoz egy középkategóriás modell is alkalmas, azonban ha ilyen célra vásárolunk, figyeljünk arra, hogy a készülék stabilan rögzíthető legyen a fülön. Hasonlóképpen fontos, hogy a kinézett modell kompatibilis legyen meglévő eszközparkunkkal, nehogy csalódnunk kelljen.

Hol használjuk majd?

Ha sportoláshoz keresünk egy megbízható eszközt, akkor mindenképpen olyat válasszuk, amely stabilan rögzíthető a fülön, nem lötyög, és nem esik le. Munkahelyi használat esetén inkább a zajszűrésen van a hangsúly. Szerezzünk be olyan verziót, amely alkalmas erre a feladatra és a mi hangunkat is tisztán továbbítja.

Mennyit használjuk naponta?

Üzemidő és készenlét tekintetében készülék és készülék között jelentős eltérések lehetnek. Ha átlagos, napi pár órás használat mellett megoldható, hogy bármikor töltőre tegyük a headset-et, akkor ezzel a kérdéssel nem kell foglalkoznunk. Ha azonban egész nap folyamatosan működnie kell a mikrofonos fejhallgatónknak, akkor az üzemidő felülír minden más szempontot. 

 A fülhallgató kialakítása

A bluetooth headset fülhallgatója alapvetően három változatban kapható. A hallójárati, fülre illeszthető és a klasszikus fejpántos verzióknak is megvannak az előnyei és hátrányai. Ha lehet, vásárlás előtt próbáljuk ki őket; ha ez nem megoldható, olvassunk el egy-két véleményt.

  1. Hallójárati kialakítás

1. A hallójáratba illeszthető (In-Ear, IEM) fülhallgató

A hallójárat bejáratában ülnek, és elég jól kizárják a környezeti zajokat aktív zajcsökkentés nélkül is (amely mindig a hangminőség romlásával jár).

2. A hallójárat bejáratánál elhelyezkedő fülhallgató (Earbuds)

Közvetlenül a fül bejáratához, a fülkagylóárokhoz illeszkedő készülék. Kis mérete, elhanyagolható tömege miatt könnyű vele a közlekedés. Nem képes kizárni a külső zajokat, hangzása sem annyira kiváló minőségű, mint fenti társáé, viszont az ára kedvezőbb.

  1. Fülre illeszkedő (On-Ear) kialakítás

Felfekszik a fülkagylóra, de nem takarja el teljesen a fület. Könnyebb és kényelmesebb, mint a fület teljesen eltakaró modell. Azoknak ajánlott, akik fülre illeszkedő, hordozható mikrofonos fejhallgatót szeretnének.

  1. A fület teljesen befedő (Over-Ear) konstrukció

Általában ezek a legnagyobb méretű modellek, mivel nem támaszkodnak a fülön, hanem egy fejpánt segítségével a fülpárnára illeszkednek. Ez a konstrukció nyújtja a legmagasabb szintű, legösszetettebb hangminőséget.

A vezetéknélküli fülhallgatók (wireless earphones) és headsetek jóval kényelmesebbek, sportoláshoz, autóvezetéshez kiválóan alkalmasak, és akár két vagy több eszközről is csatlakozhatunk rájuk egyidőben – tehát megvannak az előnyei. Viszont, ha a legkiválóbb hangminőséget szeretnénk, akkor még mindig a kábeles fülhallgató mellet tegyük le a voksunkat. 

Bármelyik mellett dönt, az Office Depot kínálatában mindenféle terméket megtalál. Kiváló minőségű és közkedvelt Jabra headset, autós vagy sport headset bluetooth technológiával éppúgy kapható nálunk, mint ahogy egyszerű kábeles vagy vezeték nélküli fejhallgató is.