Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Okostelefon
Víz-, por-, és ütésálló telefon
Nyomógombos telefon
Mobiltelefon időseknek
Okosóra és aktivitásmérő
Mobiltelefon kiegészítők
iPhone tartozékok
Airpods
Védőfólia
Powerbank, külső akkumulátor
Tok, hátlap
Tablet
E-book

Powerbank, külső akkumulátor

(87 termék)
/ 3 oldal
/ 3 oldal

Powerbank használatával mindig velünk lesz az erő

A powerbank egy hasznos kis szerkezet, amelynek segítségével a mobiltelefon akkumulátora mindig üzemkész állapotba hozható.

Sokaknak okoz problémát, hogy okostelefonjuk intenzív használat mellett hamar lemerül, és akár naponta többször is töltésre szorul. Általában nem jelent gondot egy konnektort találni, de a folyamatosan töltőn lógó telefon éppen az a mobilitását veszíti el, amire ki lett találva; és olyan helyzetek is előállhatnak (túra, autóvezetés stb.), amikor egyszerűen nem tudunk konnektorról telefont tölteni.

Az ilyen helyzetekben nyújt nekünk segítséget a powerbank, ami nem más, mint egy kisméretű, könnyű, külső akkumulátor, amellyel telefonunkat, egyéb eszközeinket (laptop, elektromos cigaretta stb.) az elektromos hálózat használata nélkül feltölthetjük. Rohamosan terjed a használta kis súlya és megfizethető ára miatt.

Ár

A vésztöltőnek is nevezett powerbank ára a teljesítményével egyenes arányban nő. Minél „erősebb” egy készülék, annál többe kerül. Ár-érték arány szempontjából a legjobb típusok a középkategóriában találhatók. Egy minőségi modell ára 5000 Ft és 20 000 Ft között mozog.

Kapacitás

A hordozható töltő erejét a milliamperórában (mAh) kifejezett kapacitása adja meg. Minél nagyobb a töltő befogadóképessége, annál több vagy hosszabb ideig tartó utántöltést tesz lehetővé. A külső akkumulátorok maximális valódi kapacitása jelenleg 20 000 mAh körül mozog. Ha ennél nagyobb számot látunk, legyünk gyanakvók. A mobiltelefonok akkumulátorainak átlagos kapacitása 3000 mAh körül mozog. Egy 6000 mAh-s külső töltővel elméletileg kétszer is feltölthetnénk telefonunkat, de csak elméletileg. A töltés során lezajló fizikai-kémiai folyamatok miatt nagyjából 20% energia elvész, és olyan külső körülmények is befolyásolják a teljesítményt, mint a hőmérséklet vagy a páratartalom. Érdemes tehát telefonunk akkumulátorának kapacitására 20%-ot rászámolni, és ennek tudatában kiválasztani a megfelelő hordozható töltőt. A kapacitás és a méret általában kéz a kézben jár. Minél nagyobb méretű, annál nagyobb befogadóképességű egy készülék. Vannak kivételek is, de ilyenkor az ár lehet magasabb.

Kimenetek száma

Léteznek egy vagy több (2-3) kimenettel rendelkező akkumulátorok, amelyekkel több csatlakoztatott eszközt is tudunk egyszerre tölteni. Több port esetén az egyik nagyobb amperben (A) megadott áramerősséggel rendelkezik (általában 2A), ahol gyorsabb lesz a töltés. Laptop powerbankről való töltéséhez például a 2 amperes port ajánlott.

Feszültség

Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizzük, hogy a powerbank voltban (V) megadott feszültsége nagyobb legyen, mint a töltendő tárgyé (ez az érték magán a mobiltelefon akkumulátorán van feltüntetve), különben a töltő nem tölti, hanem lemeríti a csatlakoztatott eszközt.

Gyorstöltés

A Quick charge funkcióra manapság a legtöbb vésztöltő képes. Ez azt jelenti, hogy rövid idő, kb. 10–15 perc alatt magas szintre (min. 50%) képes feltölteni a csatlakoztatott eszközt.

Jó tudni

  1. Sem a vésztöltőnek, sem a mobiltelefon akkumulátorának nem tesz jót, ha teljesen feltöltjük, és az sem, ha teljesen lemerítjük. A hosszú élettartam leginkább akkor elérhető, ha eszközeink töltöttségét a 20–90% közötti tartományban tartjuk.
  2. Ne tegyünk a vésztöltőre USB-elosztót. Csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem fog tölteni.
  3. Ne töltsünk a külső akkumulátorral úgy, hogy közben őt magát is töltjük. Hosszabb lesz a töltési idő, és mindkét eszközt rongáljuk így.
  4. Ne a dizájn, a kinézet alapján döntsünk. Gondoljuk át a technikai paramétereket, és csak az azoknak megfelelő készülékek közül válasszunk.

Az Office Depot kínálatában mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő külső akkumulátort. Mini powerbank éppúgy kapható nálunk, mint ahogy a közkedvelt Xiaomi powerbank is. Önnek csak fel kell mérnie igényeit, és kiválasztani az árban és stílusban leginkább megfelelő készüléket.