Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Okostelefon
Víz-, por-, és ütésálló telefon
Nyomógombos telefon
Mobiltelefon időseknek
Okosóra és aktivitásmérő
Mobiltelefon kiegészítők
Bluetooth headset
Bluetooth hangszóró
Tok, hátlap
Védőfólia
Powerbank, külső akkumulátor
Adatkábel, töltőkábel
Hálózati töltő
Autós tartó
iPhone tartozékok
Tablet
E-book

Powerbank, külső akkumulátor

(163 termék)
/ 5 oldal
/ 5 oldal

Power bank – avagy az erő legyen velünk

Power bank, azaz külső akkumulátor használatával okostelefonja, laptopja minden helyzetben üzembiztosan működhet. Függetlenítheti magát a külső körülményektől: hosszú autózás, vonatút, kirándulás, „konnektorszegény” környezet többé nem akadály.

Ma már nosztalgiával gondolunk vissza a mobiltelefonok hőskorára, amikor készülékeink egy feltöltéssel napokig működtek. Persze akkoriban a telefonok még csak telefonáltak és SMS-t küldtek, nem úgy voltak megépítve, hogy egy komplett asztali számítógép tudásával bírjanak. Napjainkban a felhasználók ezt várják okostelefonjaiktól. Az ehhez szükséges energiafaló processzorokat viszont lehetetlen a kisméretű mobiltelefon akkumulátorokról tartósan üzemeltetni. Itt kerül a képbe a power bank, vagy más néven vésztöltőnek is nevezett külső akkumulátor.

Ha az okostelefonunkat nagyon gyakran kel tölteni, éppen a lényeg, a mobilitás vész el. Ennyi erővel egy vonalas telefon és egy asztali számítógép mellett is ülhetnénk, és akkor legalább emberi kéz méretére optimalizált eszközöket nyomogathatnánk. E helyzet elkerülésére kell egy külső, konnektorfüggetlen töltőállomás, amellyel visszanyerhetjük mobilitásunkat. Ezt a szabadságot adja meg számunkra a hordozható töltő. Kis mérete, könnyű súlya, kompakt kialakítása lehetővé teszi, hogy mindenhová magunkkal vigyük és csak előkapjuk a zsebünkből, ha kell egy kis energia. Éppen emiatt a hangsúlyosan könnyű, mini power bank különösen keresett.

Mire figyeljünk vásárláskor?

1.Kapacitás

Bármilyen töltő akkor tud valamit tölteni, ha nagyobb kapacitással, „több erővel” rendelkezik, mint a feltöltendő eszköz. A vésztöltő erejét a milliamperórában (mAh) megadott befogadóképesség, elektromos töltés mennyisége jelzi. Ennek értelemszerűen (jóval) nagyobbnak kell lenni, mint telefonunk akkumulátorának kapacitása.

Ha például a mobilunk akkumulátora 1500 mAh-ás, akkor legalább 3000, de inkább 5000 mAh kapacitású külső töltőt kell hozzá vásárolni. Jó tudni, hogy egy 6000 mAh-s vésztöltő nem tud kétszer feltölteni egy 3000 mAh-s telefont, hiába ez lenne a logikus. A töltés egy bonyolult fizikai, kémiai folyamat, melynek során a töltő akkumulátor folyamatosan veszít eredeti hatékonyságából. Emellett olyan külső tényezők is befolyásolják a végeredményt, mint például a hőmérséklet és a páratartalom. Érdemes telefonunk akkumulátorának kapacitására plusz 20%-ot rászámolni, és ennek tudatában választani ki a megfelelő hordozható töltőt. Power bank 20 000 mAh értékkel jelenleg a legnagyobb valós teljesítményű készülék. Ennél nagyobb érték esetén legyünk gyanakvók.

2. Feszültség

Vásárlás előtt feltétlenül ellenőrizzük le mobiltelefonunk akkumulátorának feszültségét. Mindegyik eszközön szerepel ez a Voltban kifejezett érték (pl. 5 V). Ha a power bank feszültsége nagyobb, mint a töltendő tárgyé, akkor töltés helyett lemeríti azt.

3. Kiemenetek száma

Léteznek egy vagy több USB-kimenettel rendelkező vésztöltők is. A több kimenethez jellemzően eltérő Amperben megadott áramerősség-értékek tartoznak. Az egyportos típusok általában 1A (Amper) töltéssel rendelkeznek, a kétportosok második kimenete azonban 2A vagy nagyobb erősségű áram továbbítására alkalmas, így komolyabb energiaigényű akkumulátorok (notebook, tablet) töltésére is megfelelő.

4. Design

Rendkívül sokféle stílusban, színben gyártanak külső akkumulátorokat. Bizonyosan mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, azonban ne ez legyen a döntés elsődleges szempontja, különben könnyen csalódás érhet bennünket. Legelőször válasszuk ki a technikai paraméterek alapján szóba jöhető készülékeket, és ezek halmazából válasszuk ki aztán a nekünk leginkább tetszőt. A power bank ára a készülék erejével, tudásával egyenesen arányos, pár ezer forinttól pár tízezer forintig terjed.

Az Office Depot kínálatában most sem kell csalódnia. Kiváló ár-érték arányú, különböző kapacitású, tetszetős készülékeket találhat nálunk.  Különösen népszerű nálunk a Xiaomi power bank, az Iphone és Adata power bank. Önnek csak választania kell!