Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Okostelefon
Víz-, por-, és ütésálló telefon
Nyomógombos telefon
Mobiltelefon időseknek
Okosóra és aktivitásmérő
Mobiltelefon kiegészítők
Bluetooth headset
Bluetooth hangszóró
Tok, hátlap
Védőfólia
Powerbank, külső akkumulátor
Adatkábel, töltőkábel
Hálózati töltő
Autós tartó
iPhone tartozékok
Tablet
E-book

Tok, hátlap

(1 427 termék)
/ 40 oldal
/ 40 oldal

Védelem és kényelem: ezt nyújtja a telefontok és az autós telefontartó

Tegyünk különbséget a kettő között: a telefontok a sérülésektől és a szennyeződésektől védi a táskánkban vagy zsebünkben lévő készüléket, az autós telefontartó pedig a kocsiban egy adott ponton rögzíti az eszközt, hogy vezetés közben is jól lássuk a képernyőt.

A mobiltelefonok piacra kerülését rövidesen követte a védelmet nyújtó tokok megjelenése is, az okostelefonok elterjedésével pedig tovább szélesedett e kiegészítők kínálata. Sokan már a telefonnal együtt megvásárolják a tokot, hogy amikor kiveszik a vadonatúj készüléket a dobozból, rögtön védett helyre kerülhessen.

Telefontok

A mobiltelefon tok többféle anyagból készülhet. A legnépszerűbb termék a sima, átlátszó szilikon tok, mely a mobil hátoldalát és oldalát védi. Létezik olyan verziója is, ahol a keret meg van erősítve, ezáltal még nagyobb védelmet tud biztosítani. A szilikon tokok normál, vékony és ultravékony változatban is elérhetőek: szorosan rásimulnak a telefonra, ugyanakkor biztosítják a megfelelő védelmet is. Egészen könnyűek, így nem növelik meg a mobil súlyát, és teljesen a háttérben maradnak. Ilyen például az iPhone 11 tok.

Aki fizikai munkát végez vagy extrém sportokat űz, annak olyan tokkal érdemes felszerelni a telefonját, ami erősített, ütésálló műanyag hátlappal rendelkezik. Ezeket kemény toknak is szokták nevezni, és nem véletlenül: a szilikon tokokkal ellentétben valóban kemények és merevek, nem lehet behajlítani őket. Kialakításuknak köszönhetően nagyobb erőhatásoknak is képesek ellenállni, mégis kényelmesek, és a szilikonos változatnál könnyebb a tisztításuk. Hátrányuk, hogy ha leejtjük a készüléket, előfordulhat, hogy megrepednek vagy eltörnek. Léteznek még bőr és műbőr tokok is, ezek az elegáns vonalat képviselik.

A kihajtható telefontok mind a telefon hátlapját, mind a képernyőjét védi. Az úgynevezett könyvtokok oldalra nyíló része kiválóan alkalmas például kitámasztásra, de kapható kártyatartóval ellátott modell is, amiben a fontos iratokat vagy a bankkártyát tárolhatjuk. Az ablakos változat pedig azoknak kedvez, akik nem szeretnék folyamatosan nyitogatni a tokot, hogy megnézzék az időt vagy fogadják a bejövő hívásokat. A lefelé nyíló telefon tok másik neve flip tok: ebből biztosan nem csúszik ki a telefon, és minden oldalról védve van.

Autós telefontartó

Aki autós telefontartó beszerzésén gondolkodik, először biztosan azt veszi fontolóra, hogy hová szeretné rögzíteni az autón belül, illetve hol lesz a legstabilabb helyen. A legnépszerűbbek a szélvédőre, illetve a műszerfalra rögzíthető modellek, de terjedőben vannak a szellőző lamellán rögzíthető változatok is, az utasok pedig bizonyára a fejtámlára rögzíthető változatra fognak szavazni.

A szélvédőn és/vagy a műszerfalon rögzíthető telefontartók esetén mágneses, gravity, vagy manuális rögzítési módok között választhatunk. A gravity technológiánál a telefont a saját súlya rögzíti, így egyetlen mozdulattal helyezhetjük bele a tartóba, és távolíthatjuk el onnét. Ezek a tartók szinte minden telefonnal kompatibilisek, és 360 fokban forgathatóak, így készülékünket akár az oldalára fektetve is használhatjuk.

A műszerfalra helyezhető szilikon tartók arra lettek kifejlesztve, hogy a helyükön tartsák az apróbb tárgyakat: telefont, napszemüveget, cigarettát, pénzt, kulcsot. Ehhez nincs szükség ragasztóra, mágnesre vagy más rögzítő anyagra, és az eltávolításuk is egyszerű.

A lamellán rögzített tartóval a tökéletes pozícióba helyezhetjük telefonunkat, miközben az út láthatóságából sem veszítünk. Ezek is a legtöbb telefonnal használhatók, a puha, gumírozott csíptető pedig nem tesz kárt a szellőzőben.

A mágneses telefontartók segítségével gyorsan, egyetlen mozdulattal felhelyezhetjük és eltávolíthatjuk a telefonunkat. Ehhez a tok belsejébe kell ragasztanunk egy mágnes- vagy fémlapot, ami később természetesen eltávolítható.

Az autós tablettartók elsősorban az utasok számára lettek tervezve, mivel nagy részük a méretük miatt csak fejtámlán rögzíthető formában létezik. A kábelhasználatot támogató telefontartókban elhelyezhető a töltőkábel is, így amikor visszatesszük a telefont a tartóba, keresgélés és igazgatás nélkül csatlakoztathatjuk újra.