Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Nyomtató és nyomtató kellék / Nyomtató kellék

Nyomtató kellék

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Nyomtatás

Az irodai munka egyik jellemző mozzanata a nyomtatás, más néven a printelés. Sokaknál otthon is van tintasugaras nyomtató vagy lézernyomtató, hiszen bármikor adódhat úgy, hogy sürgősen ki kell nyomtatni egy-egy dokumentumot, vagy akár egy egész paksamétányi anyagot. Ideális megoldás egy multifunkciós nyomtató – nyomtató kellékekkel együtt – mely egyszerre szkenner és fénymásoló is. Ha mi is fontolgatjuk egy ilyen eszköz beszerzését a háztartásunkba, rögtön felvetődik a kérdés, hogy milyet is válasszunk.

Először is gondoljuk át, milyen gyakran lesz majd rá szükségünk! A tintasugaras nyomtatók patronja beszáradhat, ha nem használjuk legalább hetente egyszer; a lézeres készülékeknél ez a veszély nem áll fenn. Az is fontos lehet, hogy tervezünk-e színesben nyomtatni, mert ha nem, akkor elég egy jó minőségű fekete-fehér nyomtatót beszereznünk. A számítógép, amelyen dolgozunk, a nyomtató mellett van-e, vagy egy másik helyiségben? Esetleg adódhat úgy, hogy a város másik végéből kell nyomtatnunk? Ez esetben vegyük fontolóra az olyan készülékek választását, amelyek vezeték nélküli technológiákkal – Bluetooth vagy WiFi – működnek. A márka is lehet egy szempont: az ismert, nagy nevek már bizonyították a minőséget, jobbak a garanciális feltételeik, és a szervizhálózatuk is kiterjedtebb. A műszaki cikkekre különösen jellemző, hogy a többség nem szívesen kísérletezik ismeretlen márkákkal. A nyomtatók ráadásul amúgy is gyakrabban szorulnak javításra, mint például a tévék, ezért itt különösen fontos, hogy ne csábítson el minket az esetleges kedvezőbb vételár, mert lehet, hogy később nagyon pórul járunk.

A nyomtatók alapvetően két nagy csoportba sorolhatók: a már említett tintasugaras, illetve lézeres készülékek csoportjába. A tintasugaras technológia a legrégebbi azok közül, melyek ma forgalomban vannak. Ezek a nyomtatók tintapatront használnak, melyből apró fúvókákon keresztül permetezik a papírra a folyékony tintát. Beszerzési költségük viszonylag alacsony, fenntartásuk viszont többe kerül, mint a lézernyomtatóké, hiszen a tintapatron, főleg a színes, nem olcsó mulatság. A patront ráadásul a viszonylag kicsi űrtartalma miatt sűrűn kell cserélni, és ha sokáig nem használjuk a nyomtatót, ki is száradhat. Azt is érdemes megemlíteni, hogy ezek lassabban nyomtatnak, mint a lézeres készülékek. Kis mennyiségű vagy színes printeléshez viszont jó választás lehet egy tintasugaras nyomtató, hiszen nemcsak szöveges oldalakat, hanem színes képeket is kiváló minőségben nyomtathatunk vele.

A lézernyomtatók úgynevezett tonert használnak: „üzemanyaguk” a tonerpor, amelyet a készülék hő segítségével olvaszt a papírra. Beszerzési és karbantartási költségük is magasabb, mint az előző típusé, mivel bonyolultabb technológiát használnak, így több olyan alkatrész van bennük, amely tönkre tud menni. A működtetésük viszont gazdaságosabb, hiszen egy tonerrel sokkal többet (és gyorsabban) tudunk nyomtatni, mint egy tintapatronnal. Hátrányuk a fent említett költségeken kívül az, hogy a színes nyomtatás minősége jócskán elmarad a tintasugaras társaik teljesítményéhez képest. A lézernyomtatókat ezért jellemzően akkor szokták vásárolni, ha csupán fekete-fehérben szeretnének nyomtatni, illetve nagyobb mennyiségben.

Mindkét fajta nyomtatóból választhatunk multifunkciós változatot is. Ezek népszerűsége egyre nő, hiszen nemcsak nyomtatnak, hanem szkennelnek, faxolnak és fénymásolnak is, jóformán csak kávét főzni nem tudnak. Kevesebbe kerülnek, mintha három-négy eszközt egyesével szereznénk be, és persze jóval kisebb helyet is foglalnak, energiafogyasztásuk pedig évről évre csökken. Ha valamelyik funkciót csak ritkán használjuk, akkor pláne nem érdemes emiatt külön készüléket vásárolni, alkalmanként viszont nagyon jó szolgálatot tehet – például nem kell a fél vasárnapunkat azzal tölteni, hogy egy hétvégén is nyitva tartó szkennelőpontot keresgélünk. A hálózathoz való hozzáférésnek köszönhetően ezek az eszközök akár egy okostelefon vagy táblagép segítségével, a távolból is kezelhetőek.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve