Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Papír / Nyomtatványok

Nyomtatványok

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

A papír alapú nyomtatványok még mindig az életünk részei

A sokféle papír alapú hivatalos nyomtatvány (pl. szállítólevél, menetlevél, kérelem minta, szabadságengedély, tb kiskönyv stb.) még mindig az életünk része. Igaz, hogy az elektronikus adatlapok egyre inkább teret hódítanak, de még nem megoldható, hogy egyszerűen eldobjuk a papír alapú adatlapokat, űrlapokat. Gondoljunk csak egy olyan hétköznapi esetre, mint egy hosszabb áramszünet, vagy hiba az internetszolgáltatónál. Máris ott állunk tehetetlenül, ha nincs a fiókban egy hagyományos, nyomtatott szállítólevél vagy nem tudunk kézzel kiállítani egy bevételi pénztárbizonylatot vagy tb kiskönyvet.

A papír hatalma

Ha meggondoljuk, egy nap alatt is rengeteg adatlappal, űrlappal, hivatalos papírral kerülünk kapcsolatba. A táskánkban ott lapul a sok igazolvány, buszbérlet, a gyereknél az ellenőrző vagy az orvosi igazolás. A munkahelyünkön is kitöltünk szabadságengedélyt, ha kivennék pár nap szabadságot. Ha munkaügyben utazunk gépkocsival, vezetjük az útnyilvántartót. A délutáni bevásárlásnál nyugtát kapunk a zöldségesnél, az új laptopról számlát is kérünk a garancia miatt. A fuvarlevél aláírásával igazoljuk, hogy megkaptuk a megrendelt árut, egy kérelem minta kitöltésével próbálunk hivatalos ügyekben eljárni, és még sorolhatnánk a sok szituációt, amikor hivatalos papírok segítségével intézzük ügyeinket. Még szerencse, hogy ezeket az adatlapokat, űrlapokat, sablonokat könnyedén beszerezheti az Office Depot-nál. Legyen az számlatömb, pénztárbizonylat, kérelem minta, szállító- vagy menetlevél, személygépkocsi vagy munkavédelmi oktatási napló, tulajdonjog átruházási szerződés, nálunk minden szükséges dokumentumot megtalál. Ezeket azért találták ki, mert olyan ügyeket intézhetünk el, „papírozhatunk le” a segítségükkel, amelyek nap mint nap sok embert érintenek. Ezeket a papírokat általában több példányban szükséges kiállítani. Ilyen esetben régen indigót használtunk, amit a több példányban készülő iratoknál a lapok közé kellett helyezni. Ma már indigó helyett önátírós papírokat használunk. Ezek nagy előnye, hogy elég a felső lapra írni, a további lapokra az információk „önmaguktól” átíródnak.

Tekintsük át, a teljesség igénye nélkül, hogy melyik papír mire való, mikor kell használnunk.

Számlatömb

Szigorú előírások szabályozzák a számla-, nyugtaadási kötelezettséget, amelyet az eladónak minden adásvétel után teljesítenie kell.

A kereskedők, szolgáltatók e kötelezettségüknek ma már többnyire elektronikus formában, online számázó programok használatával tesznek eleget. Ahol erre nincs lehetőség, ott papír alapon is készülhetnek számlák, nyugták. Ilyenkor van szükség a papír alapú számlatömbre.

Kiadási, bevételi pénztárbizonylat

Számla ellenében történő készpénzes tranzakciók esetén a pénztárbizonylatok használata a legelterjedtebb. A kiadási pénztárbizonylaton házipénztárból kiadott összegeket kell feltüntetni. A bevételi pénztárbizonylat a házipénztárba befizetett pénzösszeget igazolja.

Szállítólevél

Áru szállításakor minden esetben kiállításra kerül a helyváltoztatás, megrendelés teljesülését igazolandó. Praktikusan: a szállító akkor ír/ad egyet, ha a terméket a raktárból egy másik helyre (pl. megrendelőhöz, másik telephelyre stb.) szállítja.

Menetlevél

A menetlevél egy olyan dokumentum, amely tartalmazza a gépjárművet üzemben tartó nevét, székhelyét, a járművezető nevét, a jármű rendszámát és telephelyét, valamint a rakományra, illetve a szállított személyekre vonatkozó adatok (indulás ideje, megállások száma, ideje, érkezés helye, kilométeróra állása, megtett kilométerek száma) feltüntetésével.

Szabadságengedély

Minden munkáltató köteles nyilvántartani alkalmazottai szabadságának időtartamát. A munka törvénykönyve azt már nem írja elő, hogy pontosan milyen formában. Bármilyen nyilvántartás megfelelő, amelyből kiderül, hogy a munkavállaló az éves szabadságát mely napokon használta fel, vette ki. Nem törvényi követelmény tehát kötött formátumú szabadságengedély kitöltése, viszont használata jelentősen megkönnyíti a munkáltató dolgát, hiszen minden szükséges adatot tartalmaz.

A nyomtatványokat épp az ilyen helyzetekre találták ki, megkönnyítendő a napi rutinügyek intézését. Válasszon Ön is termékeink közül, ne pazaroljon időt olyan papírok előállítására, amelyet áruházunkban egyszerűen megvásárolhat.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve