Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Okos otthon / Okos konnektorok és elosztók

Okos konnektorok és elosztók

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Router, távirányító, access point, bridge – az okos és biztonságos otthonhoz

Az otthon biztonságának megteremtése minden család jól felfogott személyes érdeke, hiszen szeretteink védelme és személyes biztonságunk után minden családban az első az otthon biztonsága. Lakásunk, közvetlen életterünk akkor válik igazi otthonná, ha ízlésünknek és elvárásainknak maximálisan megfelel, ha biztonságosan, kényelmesen, praktikusan és hatékonyan tudjuk üzemeltetni. S mindezt lehetőleg olcsón. Az okos otthon, illetve annak elemei (okos konnektor, távirányító, access point, bridge) a kényelem és a költségmegtakarítás jó kombinációját jelentik. Míg néhány évvel ezelőtt csak az amerikai filmekben láthattunk telefonról irányítható háztartási eszközöket, az intelligens készülékek ma már a mindennapjainkban is jelen vannak, s egyre inkább terjednek az egész világon. Bár igényelnek némi kezdeti anyagi ráfordítást, energiahatékonyságuknak köszönhetően ez a befektetés hamar megtérül, s arról se feledkezzünk meg, hogy általuk nemcsak pénzt, de időt és energiát is spórolhatunk. Képzeljük el, hogy a munkahelyünkön jut eszünkbe, hogy talán mégsem húztuk ki a vasalót a konnektorból, vagy elutaztunk több napra, de valamely készülék bekapcsolva maradt. Ha okos megoldásokat használunk otthon, néhány mozdulattal orvosolhatjuk az említett problémákat okoskészülékünk segítségével, sőt akár az egész házat áramtalaníthatjuk másodpercek alatt.

Hogyan működnek az okos konnektorok?

Az intelligens otthoni konnektor könnyen telepíthető, és még könnyebben használható. Ez azt jelenti, hogy sok elektromos eszköz felszerelhető további funkciókkal. Néhány csatlakozó WLAN-kapcsolaton keresztül csatlakozik az okostelefonhoz, és a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül be- és kikapcsolható. A legtöbb konnektort általában időzítőkkel és programokkal lehet konfigurálni. Ez segít az energiafogyasztás egyszerű mérésében, és megkönnyíti az energiagazdálkodást – fenntartható, energiatakarékos megoldás az otthon biztonságának megteremtése érdekében. Okos konnektorok vásárlásakor mindig a vásárló személyes igényei döntenek. Ha nem tulajdonítunk nagy jelentőséget a rendszer jövőbeni bővíthetőségének és rugalmasságának, akkor elegendő egy rádión működő, és saját távirányítójával vezérelhető aljzatot vásárolni. Ellenkező esetben tanácsos egy olyan csatlakozót beszerezni, amelyet a WLAN-on keresztül be lehet építeni az intelligens otthoni rendszerbe. Ez a típusú aljzat általában okostelefonnal, táblagéppel vagy hangvezérléssel működtethető. 

Okos otthon modul és vezérlő

Minden okos otthonnak van egy központi egysége, az okos otthon vezérlő, amelyet nevezhetünk az egész rendszer „agyának”. Jellemzően saját vezeték nélküli protokollal működnek. Erre köthetők azok az eszközök, amelyeket automatizálni kívánunk. A vezérlő modulok amolyan rejtett egységek – a kapcsolók mögé vagy a konnektorba építhetők be. Végső soron ezek felelnek az okos rendszer működtetéséért. A rendszer részei még a szenzorokat tartalmazó érzékelők, amelyek mérik a helyiségekben a dohányfüstöt, a fény erősségét, a hőmérsékletet vagy a mozgást. Ezek az érzékelők a központi egységekkel kommunikálnak.

Megfelelő kapcsolat

Az okos otthon kiegészítők és okos otthon tartozékok zavartalan működéséhez elengedhetetlen a megfelelő internetelérés. Mondanunk sem kell, hogy ez az alapja a különféle modulok és (okos otthon kiegészítő) egységek kommunikációjának, irányításának.

Alapvető eszközei:

  1. Az access point (AP) vezeték nélküli hozzáférési pont – adóként és vevőként is működik. Adóként képes továbbítani és megosztani az internetet, amelyet vezetéken kap, vevőként az antennával vett jelet továbbítja egy eszköz felé. Ha ez az eszköz egy router, oszthatóvá válik a jel.
  2. A bridge, azaz a híd több hálózati szegmenst köt össze, s legfőbb előnye, hogy megkönnyíti az adatmegosztást.
  3. A router pedig a kapcsolatot osztja meg eszközeink között vezetékek nélkül, így egy előfizetéssel használhatjuk a világhálót egyidejűleg a laptopon és az asztali gépen, illetve különféle okoseszközeinken.

Ha okos otthoni egységeket tervezünk vásárolni, vegyük figyelembe jövőbeni terveinket és elképzeléseinket is. Fontos ugyanis, hogy a felépítendő rendszer rugalmas és bővíthető legyen. Az otthon biztonsága valósul meg ezeknek az eszközöknek köszönhetően, ráadásul hosszabb távon időt, energiát és pénzt is lehet velük spórolni.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve