Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Otthon biztonság
Világítástechnika
Philips HUE
Beltéri világítás
Kültéri világítás
Fényforrás, LED izzó
Gyereklámpa
Kapcsolat

Fényforrás, LED izzó

(25 termék)
/ 1 oldal
OSRAM HAL R7S 120R fényforrás
Nincs raktáron
1 499 Ft

OSRAM OVEN T CL 15 sütőizzó
Nincs raktáron
599 Ft

Emos Z6901 izzó hűtőbe
Nincs raktáron
299 Ft

/ 1 oldal

Ha izzó, akkor LED izzó – a LED világítás az új trend

A LED világítás energiatakarékos, környezetbarát, a hagyományos vagy halogén izzó kiváló alternatívája, ugyanis a LED izzó energiatakarékosság, élettartam szempontjából sokszorosan lekörözi vetélytársait. Ma már bármilyen izzó kiváltható LED fényforrásra. Az egyik legnépszerűbb a led izzó E27 foglalattal, vagy másként nevezve E27 led izzó.

Foglalat szempontjából is nagy a választék: webáruházunkban kapható E27 LED izzó, E14 vagy más néven mignon izzó, G9 izzó, GU10, G4, PAR16 foglalatú LED fényforrás. Mind közül a legelterjedtebb a LED izzó E27, mely a hagyományos nagy foglalatba csavarható be.

Ha a forma a fontos: elérhető körte izzó, gyertya izzó, spot izzó is LED változatban, vagy igen közkedvelt a sok területen felhasználható LED szalag is.

Színhőmérséklet tekintetében sem kell kompromisszumot kötni: meleg fehér izzó, hideg fehér izzó és LED szalag egyaránt megtalálható kínálatunkban. A LED fények akár RGB (állítható színű) kivitelben is elérhetők.

Köszönhetően az állandó fejlesztéseknek, a LED-es termékek eladása 2002-ben megelőzte a hagyományos villanykörtéjét – kiváló hatásfokával forradalmasította a világítást.

De miért is előnyös a LED világítás? Röviden összefoglaljuk:

Energiatakarékos – közel 80%-kal kisebb az energiafogyasztása a hagyományos izzókéhoz képest. Egy átlagos 60W-os villanykörtét kiváltó LED fogyasztása 10W körüli, míg egy kompakt fénycső nagyjából 15W-ot használ el azonos körülmények között.

Hatékony – 1 Watt energia felhasználásával egy LED fényforrás több fényt állít elő, mint a hagyományos égők.

Fényerő – A fényerőt a LED esetében lumenben szokás megadni (rövidítve lm). Egy 60 W-os hagyományos izzó fényereje 750-800 lm. Ennek ismeretében már könnyedén beazonosíthatjuk a különböző LED fényforrások fényerejét.

Színes – A hagyományos izzókkal ellentétben a LED-eknél nem kell külső színezést alkalmazni, mert saját maguk is képesek színeket kibocsátani. Ez amellett, hogy hatékonyabb és olcsóbb megoldás, óriási segítség például a lakberendezésben. Egy változtatható színű RGB LED szalag használatával mindig a hangulatunknak megfelelő színű fényt állíthatjuk be otthonunkban.

Nagy méretválaszték – A LED lehet igazán kicsi, akár 2 mm is, így jól alkalmazható nyomtatott áramkörök, LED szalagok esetében is. Ezek a termékek a meglévő rendszerekbe tökéletesen illeszkednek.

Bekapcsolás, kikapcsolás – A LED-ek azonnal felkapcsolódnak, nem villognak, nincs bemelegedési idejük, mint a fénycsöveknek. Velük ellentétben jól viselik a kapcsolgatást, nem rövidíti élettartamukat.

Fényerő-szabályozás – Több módszerrel is (impulzus-szélesség modulációval, vagy menetáram csökkentéssel) könnyen módosítható.

Hűvös – A legtöbb fényforrással szemben nem melegíti a környezetet, nagyon kevés hőt termel, mivel a felhasznált energia 80-90%-át fényenergiává alakítja, csak 10-20% százalék megy veszendőbe hőenergia formájában.

Hosszú élettartam – Hatékonyságuk mellett a másik óriási előnye a rendkívül hosszú – akár 20-40 000 óra – élettartamuk. Ezzel szemben a fénycsövek átlag 8 000 órát bírnak, míg a hagyományos izzók élettartama 1000-2000 óra. A LED fénye idővel halványodik, ebből következtethetünk arra, hogy kimerülőben van.

Fényfókuszálás – Kialakításának köszönhetően a fénye önmagában is fókuszálható, míg a hagyományos fényforrások esetében ehhez külső segédeszközökre, például burára van ehhez szükség. Az irányított(abb) fényű LED izzó kevesebb fényt juttat olyan irányba, ahol arra nincs szükség.

Színhőmérséklet – Biztosan sokan észrevették már, hogy egyes LED fényforrások színe kissé más, mint a hagyományos villanykörtéké. A LED világítás ugyanis többféle színhőmérsékletben is elérhetők. Létezik meleg fehér izzó, ami a hagyományos villanykörte fényéhez leginkább hasonlít. A hideg fehér izzó kékesebb, hidegebb érzetű fényt bocsát ki. Lakásokba inkább meleg fehér izzó ajánlott. A csomagoláson mindig feltüntetik – több adat mellett – a színhőmérsékletet is.

Ezek után Önnek már csak annyi a dolga, hogy kiválassza a megfelelő fényforrást otthonába.