Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék
/ 19 oldal
Hoover MBC500UV 011 matractisztító gép
-15%
Raktáron
34 999 Ft
-15%
29 749 Ft

Hoover TE70_TE75011 piros porzsákos porszívó
-20%
Raktáron
37 999 Ft
-20%
30 399 Ft

Thomas VAPORO BUGGY/fehér-kék/gőztisztító
-15%
Raktáron
46 999 Ft
-15%
39 999 Ft

Dimarson DM-1308 fehér/zöld porzsákos porszívó
-18%
Raktáron
10 999 Ft
-18%
8 999 Ft

Tefal TY6933 X-Pert 3.60 szürke rúdporszívó
-13%
Raktáron
39 999 Ft
-13%
34 999 Ft

Dimarson DM-1707 fehér-kék porzsákos porszívó
-17%
Raktáron
11 999 Ft
-17%
9 999 Ft

Electrolux EC41-6DB porzsák nélküli porszívó
-17%
Raktáron
35 999 Ft
-17%
29 999 Ft

Anker Eufy RoboVac 15C robotporszívó
-18%
Raktáron
54 999 Ft
-18%
44 999 Ft

/ 19 oldal

Porszívó, takarítógép és robotporszívó padlóápoláshoz

A munkahelyi kötelezettségek és a magánélet mellett viszonylag sok időt kell szánnunk a háztartási munkákra, például a padlóápolásra. Fontos, hogy az otthoni feladatok terhe a lehető legkisebb legyen, a legkevesebb időt és energiát vegye el tőlünk. A padlók, szőnyegek és kárpitok tisztítása megfelelő eszközök nélkül nem könnyű feladat. Szerencsére a porszívók, takarítógépek megszabadítanak bennünket a sepregetéstől vagy a szőnyegek más módon történő portalanításától. Ezáltal több idő jut az élet egyéb dolgaira. Mára a porszívó minden háztartás nélkülözhetetlen részévé vált, a termékek széles választéka áll a felhasználók rendelkezésére. A hagyományos porzsákos porszívók mellett ma is találhatunk zsák nélküli modelleket. Vannak olyan típusok is, amelyek szőnyegekhez vagy padlótisztításhoz is kiválók, 2:1 funkciójuknak köszönhetően nedves felmosásra is alkalmasak. Ezen porszívók egy része tisztítószerekkel együtt használandó, s velük egyszerűen végezhető el a porszívózás és a feltörlés egyetlen lépésben. A legújabb trend az úgynevezett porszívórobot vagy robotporszívó. A robotporszívó egyedül végzi a takarítást, és még könnyebbé teszi a házimunkát.

Hogyan működik a porszívó?

A porszívó készülékek elszívják a szennyeződéseket és a porszemcséket a különböző felületekről és aljzatokról. A működés elvileg minden porszívónál megegyezik. A motor által működtetett fúvó negatív nyomást eredményez. Az így létrejövő levegő áramlása elszívja a szennyeződést és port a szívócsövön keresztül a készülékbe. Ezután egy szűrőrendszer megtisztítja a szennyezett levegőt. Ez átáramlik a motoron hűtés céljából. A porzsákos porszívók zsákba fogják a port, ezt rendszeres időközönként ki kell üríteni. A zsák nélküli eszközök viszont egy olyan tartályba fogják fel a koszt, amelyet ki lehet venni, kiüríteni, majd az üres tartályt visszahelyezni a testbe. A takarítógépek a szennyezett levegőt egy víztartályba szívják, minden használat után ki kell önteni a piszkos vizet.

Milyen porszívót érdemes választani?

A porszívók a porgyűjtő típusa, működése és felépítése szempontjából különböznek egymástól. Az úgynevezett hengerporszívó a klasszikus típus. A test görgők segítségével mozgatható a helyiségben. A modellek nagy teljesítményűek, és az alapverzió is olcsó. Kompakt alternatívák a kézi és az álló porszívók. Könnyen használhatók, és különösen alkalmasak olyan helyekre, amelyekhez nehezen lehet hozzáférni. A függőleges porszívó jó alternatíva a szőnyeggel rendelkező vásárlók számára, mivel mélyen és alaposan tisztítja a szőnyeget.

Választhatunk porzsákos vagy porzsák nélküli modellt, de porzsákoson belül is meg kell különböztetni a hagyományos, papír porzsákos porszívókat a polipropilén zsákosaktól. Utóbbi puha, textilhez hasonló anyagból készül, amely több rétegű. Úgy alakították ki, hogy a porszemek nem tudnak átszivárogni az anyagon, s annak pórusait sem tömítik el. Alapvetően tovább bírják, mint a hagyományos porzsákok, azonban drágábbak is papír társaiknál.

A porszívó teljesítménye határozza meg a tisztítás sebességét és hatékonyságát. Különbséget kell tenni az energiafogyasztás és a tényleges szívóteljesítmény között. Az energiafogyasztás leírja, hogy egy eszköz mennyi áramot fogyaszt. Ha lehetséges, ennek 1500 W alatt kell lennie. A tényleges szívóteljesítmény tekintetében meg kell győződni arról, hogy a kívánt modell legalább 250 W-os. Ez közepes szívóerőt jelent.

Mint látszik, rengeteg típusú porszívó található a piacon. Vannak speciális darabok, amelyek az autó tisztítására alkalmasak, illetve kaphatunk olyan típust, amelynek „specialitása” házi kedvenceink szőrének a hatékony összegyűjtése. S vannak úgynevezett takarítógépek, amelyek tisztítószerrel feltöltve alaposabb tisztítást tesznek lehetővé.

Nem vagyunk egyformák, így igényeink is mások, de kínálatunkban egészen biztosan megtalálja mindenki a számára ideális porszívót és a hozzá tartozó kellékeket.