Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Csavart tömb
Kockatömbök
Kockatömb tartók
3M Post-It jegyzettömbök
Egyéb öntapadós jegyzettömbök
Újrahasznosított öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

3M Post-It jegyzettömbök

(66 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

A post it, avagy az öntapadós jegyzettömb és jelölőcímke

A post it szó hallatán talán nem mindenki számára egyértelmű, milyen termékről is van szó, azonban, ha azt mondjuk, hogy öntapadós jegyzettömb, mindenki tudja, mire gondolunk.  Aligha van ugyanis olyan irodai dolgozó, illetve olyan iskolai tanuló, aki ne használná napi szinten ezt az öntapadós tömböt.

Mi az a post-it?

A jegyzettömbök egy speciális típusa, melynek egyik szélén egy keskeny ragasztósáv van – a tömb egyes lapjai ezen a sávon tapadnak egymáshoz, s ez a felület teszi lehetővé, hogy a lapok – a tömbről felszedve – később más felületen is megtapadjanak. A post-it az egyik legnépszerűbb irodaszer a világon, amely mára több mint százötven országot hódított meg.

Mire használhatjuk az öntapadós jegyzettömböt?

Népszerűsége nem meglepő, hiszen egy igen sokoldalúan használható irodaszerről van szó, amely megkönnyítheti mindennapjainkat az irodában, otthon és a tanulás során. Ezekre a színes, öntapadós papírdarabkákra bármit feljegyezhetünk, majd használhatjuk emlékeztetőként, jelölőcímkeként egy másik felületre felragasztva. Sok irodában láthatunk a monitor szélén ilyen kis lapokat, amelyeken fontos teendők listája található, esetleg egy visszahívásra váró telefonszám, de megjelölhető vele a közös (munkahelyi) hűtőben elhelyezett ételek tulajdonosa is. Használhatjuk könyvjelzőként, megjelölhetjük velük az aláírandó dokumentumokat, vagy akár otthon a családtagjainknak is hagyhatunk üzenetet. Akár papírfelületre is ragaszthatjuk őket – a különleges ragasztóanyagnak köszönhetően onnan is felszedhető később anélkül, hogy kárt tenne a dokumentumon.

Milyen típusai vannak ennek az irodaszernek?

A postit eredetileg sárga színű, öntapadós kockatömb volt, s ahogy nőtt a népszerűsége, úgy vált egyre szélesebbé a termékkínálat. Ma már a sárgán kívül rengeteg színben elérhetők ezek a tömbök, s nem csupán a klasszikusnak számító, négyzet alakra vágott lapokkal, hanem különféle méretben és formában is megvásárolhatjuk őket. A 76x76-os méret mellett sokan választják a 76x102 mm-es terméket, illetve egyre keresettebbek a 15x50 mm-es, illetve az akár ennél is kisebb jelölőcímkék. De vannak már különleges mintájú és formájú darabok is – például az Office Depot webshopján is található a kínálatban virág, csillag, szövegbuborék alakú, illetve emoji mintás postit is. A környezetvédelem jegyében ebből az irodaszerből is választhatunk olyat, amely újrahasznosított papírból készült. Manapság a környezetvédelem egy kiemelten fontos problémakör, és egyre több cég ismeri fel a felelősségét az élő környezet megóvásában, így évről évre nő a környezetkímélő eljárással gyártott, illetve újrahasznosított/újrahasznosítható anyagból készült termékek száma a boltok polcain.

Érdekesség

A post-it feltalálásáról elmondható, hogy tulajdonképpen véletlenek egész sorozata vezetett a termék megszületéséig. 1968-ban egy Dr. Spencer Silver nevű tudós egy szupererős ragasztót szeretett volna kifejleszteni, ám munkájának eredménye egy olyan anyag lett, amely – elsőre úgy tűnt – semmit sem képes megtartani. Pár év elteltével egyik mérnök munkatársa, Art Fry egy templom kórusában énekelt, s elhagyta a könyvjelzőjét. Ekkor jött az ötlet, hogy könyvjelzőként lehetne felhasználni kollégája találmányát, amely olyan gyenge, hogy nem tesz kárt a papírban sem, ráadásul „újra lehet hasznosítani” – vagyis miután felszedtük egy felületről, gond nélkül átragaszthatjuk egy másikra. A ragasztóanyag még némi tökéletesítésre szorult, de hamarosan megszülettek az első öntapadós jegyzettömbök. Az első darabokat az irodai – kanárisárga színű! – papírhulladékból készítették el, s hamarosan le is védették a technológia mellett a színt is. Az 1977-ben piacra dobott termék csak nagyon lassan terjedt el, s vált népszerűvé, azonban egy sikeres reklámkampányt követően népszerűsége rohamosan nőni kezdett – mára pedig az egyik legnépszerűbb irodaszerként tartjuk számon.