Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Beírókönyvek
Meeting book
Mutatók
Skicctömbök
Önátírótömbök
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Beírókönyvek

(19 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Füzetek, jegyzetfüzetek

 

A füzetek és jegyzetfüzetek nélkülözhetetlenek a mindennapi irodai életben és a magánéletben egyaránt. Mindig a kezünk ügyében tarthatjuk őket, hogy lejegyezzük a tárgyalás, a szülői értekezlet vagy a főzős műsorban bemutatott recept legfontosabb részleteit. Ha van nálunk egy füzet, bárhol is vagyunk, akár a vonaton vagy az orvosi rendelőben, papírra vethetünk néhány információt, amelyre később szükségünk lehet.

Bár a digitalizáció egyre nagyobb teret nyer az életünkben, az okoseszközeinkre számtalan alkalmazást, jegyzet vagy naptár applikációt, emlékeztetőt letölthetünk, az írásos jegyzetelést a modern technika vívmányai nem tudják kiütni a nyeregből. Egy jegyzetfüzetet és egy íróeszközt mindig egyszerűbb és gyorsabb előkapni a táskából, mint elkezdeni bepötyögni a telefonba az adatokat. Ráadásul, ha éppen telefonálás közben kell valamit leírni, akkor a legtöbben automatikusan papírt és tollat kezdünk el keresni ahelyett, hogy a telefonnal bajlódnánk. Nem zavarnak meg minket a felugró ablakok, a hirdetések, és nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül kitöröljük egyetlen elhibázott mozdulat következtében a bevitt szöveget – ahogy attól sem, hogy billentyűzés közben véletlenül megszakítjuk a hívást.

A füzetek számos formátumban, sokféle megjelenéssel és eltérő vonalazással vásárolhatók meg. Hogy melyik típus lesz számunkra az ideális, azt néhány alapvető szempont átgondolásával könnyen eldönthetjük.

Formátum

A füzetek formátuma különösen fontos, és nagy mértékben meghatározza, mennyire lesz praktikus számunkra. Egyrészt az A4-es méretű füzet vagy spirálfüzet sok helyet kínál gondolataink, kérdéseink és ötleteink részletes lejegyzésére. Másrészt az íróasztalon, a kézitáskában vagy az aktatáskában is sok helyet foglal el. Ezért leginkább igényeink, körülményeink és életvitelünk dönti el, hogy számunkra melyik lesz a megfelelő füzetméret. Ha sokat jegyzetelünk, és főleg otthon használunk füzetet, vagy autóval közlekedünk, bátran választhatunk nagyobb formátumú terméket. Kiváló választás lehet a spirálfüzet A4 méretben. Ha viszont rendszeresen az egyik találkozóról a másikra rohanunk, és tömegközlekedéssel utazunk, akkor egy kisebb, pl. B5 méret lesz a megfelelő számunkra, ami könnyű, és egy kisebb táskában is elfér.

Borító

A füzet borítójának keménysége nagyban befolyásolja annak tartósságát. A rendszeresen kézitáskában vagy hátizsákban hordott jegyzetfüzetnek merevnek és erősnek kell lennie, máskülönben hamar gyűrötté válik, lapjai elszakadoznának. A keményfedeles spirálfüzet másik előnye, hogy tökéletes írófelületet biztosít, így, ha nem tudunk asztalnál ülve írni, akkor is lehetőségünk van olvashatóan papírra vetni a gondolatainkat.

Spirál- vagy tűzött, ragasztott füzet

Leginkább szokásainktól, preferenciánktól függ, hogy a spirálfüzet vagy a tűzött, esetleg ragasztott füzet jelenti számunkra az ideális választást. Sokan azért döntenek inkább a spirál jegyzetfüzet mellett, mert abból bármikor ki lehet tépni egy-egy lapot, amit eltehetünk más helyre, vagy odaadhatunk valakinek. Létezik az úgynevezett beírókönyv is, amely egy ragasztott füzettípus kemény fedéllel.

Vonalazás

Szintén leginkább egyéni igényeinktől, szokásainktól függ, hogy milyen vonalazású füzet lesz a legpraktikusabb. Akik csak szöveget írnak, azok számára a vonalas lap vagy vonalas füzet használata javasolt. Akik számokkal, ábrákkal dolgoznak, azok többnyire a kockás füzet vagy a francia kockás füzet mellett döntenek. A vonalazás nélküli füzet bármilyen célra alkalmas, de kifejezetten jó lehet azoknak, akik például nemcsak írni, hanem rajzolni is szeretnének a jegyzetfüzetükbe.

Érdekesség a kézi jegyzetelésről

A kézzel írt jegyzeteket memóriánk is könnyebben, tárolja függetlenül attól, hogy milyen típusú információról van szó – az egyetemi óra anyagáról, egy receptről vagy egy munkahelyi adatról. A neurológia és a pszichológia eredményei azt mutatják, hogy ha kézzel írjuk a jegyzeteinket, később jobban emlékszünk rájuk, mintha csak gépeltük volna őket a billentyűzeten.