Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iroda kommunikációs papírok
Másolópapírok
Színes másolópapírok
Leporellók
Speciális papírok és pausz papírok
Pénztárgépszalagok
Fotópapírok
Irodai papíráru
Iskolai papíráru

Fotópapírok

(14 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Ha minőségi fotópapírt keres, az Office Depot fotópapír kínálatában biztosan talál

A fotópapír, ahogy nevéből is kiderül, az a fajta speciális papír, amely kifejezetten fotók nyomtatására szolgál. Bár ezerféle változatban kapható – az Office Depot fotópapír kínálatában is – akármelyik termék mellett is döntünk, nagyot nem tévedhetünk. Ha ugyanis szeretnénk a képeinket a kezünkbe fogni anélkül, hogy fotólaboratóriumba kellene járkálnunk előhívatni őket, a fényképpapír és az otthoni nyomtatás lesz a legegyszerűbb megoldás arra, hogy a képeinknek fizikai formát adhassunk. Bár az okostelefonnal készített digitális fotók korát éljük, egyre többen gondolnak nosztalgiával a kézbe fogható papír fényképekre. Nem véletlen, hogy új virágkorát éli a fotónyomtatás. A kiváló minőségű képek nyomtatásához alapvetően három dolog szükséges: nagy felbontású, éles fotó, nyomtató és papír, vagyis a megfelelő papír kiválasztása elengedhetetlen a sikerhez. De mire figyeljünk vásárlásakor?

A közönséges papírral ellentétben a fényképpapír felülete különleges felületi réteggel, emulzióval kezelt, így a fotó nyomtatására szolgáló papír sokkal egyenletesebben nyeli el a tintát, mint a sima nyomtatópapír. Ennek a rétegnek köszönhető a nyomtatott fénykép jó minősége, éles, fakulásmentes színei.

Legalább 120 gramm az a súly, aminél már elégedettek leszünk a minőséggel. Arra is figyelnünk kell, hogy a papír tintasugaras vagy lézernyomtatóhoz készült-e. A termékek között négyféle típust különböztetünk meg: matt, fényes, félmatt és félfényes papírt. A jó minőségű fotónyomtatásához szükségünk lesz tehát a papírra, megfelelő nyomtatóra, és fontos a fotó eredeti felbontása is. Ezért már a fénykép készítésekor figyeljünk oda, hogy jó minőségben készítsük el a képet.

Méret

A legtöbb otthoni használatra szánt tintasugaras nyomtató maximum 21x29,7 cm-es fotópapír, vagyis A4 méret befogadására képes. A kiváló minőségű, sajátmárkás termékünk többféle vastagságban (160, 180, 210, 240, 260 g) is elérhető ebben a méretben. Népszerű még a fotópapír 10x15 cm és a 12,7 x 17,8 cm méretben is. E típusokból webáruházunk Canon fotópapírt tud ajánlani. Professzionális fotólaborok, nyomdák használnak ezeknél nagyobb, tekercses vagy A3 méretű (32,9 x 48,3 cm) papírokat is. (Utóbbi méretben Brother fotópapír áll rendelkezésre kínálatunkban.)

Vastagság

Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a papír, minél nagyobb a súlya, annál jobb minőségű lesz a fénykép. A fotópapír ára – érthető módon – a vastagsággal együtt növekszik. A jó minőségű papír súlya 180–350 g/m2 körül van. A webáruházunkban kapható kiváló minőségű, sajátmárkás termék többféle vastagságban (160, 180, 210, 240, 260 g) is elérhető. A kisebb súlyú papírok tintafelvevő rétege valamivel alacsonyabb minőségű. Ezek a papírok kiválóan alkalmasak például névjegykártyák, grafikus, sok képpel ellátott prezentációs és promóciós anyagok nyomtatásához. A papír megvásárlása előtt tájékozódjunk, hogy milyen vastagságú papír az, amelyet még elbír a nyomtatónk. Az otthoni tintasugaras készülékek általában 270, illetve 300 g/m2 súlyig képesek dolgozni a papírral.

Felület

A méret és a súly mellet különböző felületű – fényes vagy matt – termékek közül is választhatunk. A fényes felület jobban visszaadja a hagyományos papírképek kinézetét, jó minőségű, szép fényképek készülnek így. Hátránya, hogy gyakori nézegetés esetén az ujjlenyomatok eltávolíthatatlan nyomokat hagynak a felületen. A felületi fény nélküli, matt papírra nyomtatott fényképek élesebb színeket, jobb kontrasztot kapnak, a napsugárzásnak is jobban ellenállnak. Jó választás lehet matt papírra nyomtatni azokat a képeket, melyeket keretbe, üveg mögé szánunk.

ZINK technológia

A papírképek iránti nosztalgia okán egyre nagyobb a kereslet zero-ink (tinatmentes) technológiát használó alapanyagok, például a Polaroid fotópapír iránt. A Polaroid fényképezőgépbe és speciális fotónyomtatóba való ZINK papír már gyárilag tartalmazza a festéket. A képek előhívásához a papíron kívül semmi más nem szükséges. A ZINK technológiát alkalmazó Polariod fotópapír egy többrétegű hőpapír, amelyen (a nyomtatóban vagy a fényképezőgép belsejében) keletkező, színek szerint különböző hőfok hatására aktiválódnak a különböző színek. A Polaroid fotópapír ára jóval magasabb a hagyományos termékekénél. Ha viszont belekalkuláljuk, hogy festékpatronra már nem lesz szükségünk, és hozzáadjuk a gyorsaságot, a kiváló minőséget és a „menőség faktort” is, akkor már egy reálisabb képet kapunk.

Mindenki eldöntheti, melyik papír mellett teszi le a voksát. Az biztos, hogy webáruházunk kínálatában mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.