Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Leporellók
Fotópapírok
Kartonok, krepp papírok
Faxpapírok
Indigók
Pauszpapír
Plottertekercsek
Pólóra vasalható fóliák
Rovatolt papír
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Fotópapírok

(8 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Ha minőségi fotópapírt keres, az Office Depot fotópapír kínálatában biztosan talál

A fotópapír, ahogy nevéből is kiderül, az a fajta speciális papír, amely kifejezetten fotók nyomtatására szolgál. Bár ezerféle változatban kapható – az Office Depot fotópapír kínálatában is – akármelyik termék mellett is döntünk, nagyot nem tévedhetünk. Ha ugyanis szeretnénk a képeinket a kezünkbe fogni anélkül, hogy fotólaboratóriumba kellene járkálnunk előhívatni őket, a fényképpapír és az otthoni nyomtatás lesz a legegyszerűbb megoldás arra, hogy a képeinknek fizikai formát adhassunk. Bár az okostelefonnal készített digitális fotók korát éljük, egyre többen gondolnak nosztalgiával a kézbe fogható papír fényképekre. Nem véletlen, hogy új virágkorát éli a fotónyomtatás. A kiváló minőségű képek nyomtatásához alapvetően három dolog szükséges: nagy felbontású, éles fotó, nyomtató és papír, vagyis a megfelelő papír kiválasztása elengedhetetlen a sikerhez. De mire figyeljünk vásárlásakor?

A közönséges papírral ellentétben a fényképpapír felülete különleges felületi réteggel, emulzióval kezelt, így a fotó nyomtatására szolgáló papír sokkal egyenletesebben nyeli el a tintát, mint a sima nyomtatópapír. Ennek a rétegnek köszönhető a nyomtatott fénykép jó minősége, éles, fakulásmentes színei.

Legalább 120 gramm az a súly, aminél már elégedettek leszünk a minőséggel. Arra is figyelnünk kell, hogy a papír tintasugaras vagy lézernyomtatóhoz készült-e. A termékek között négyféle típust különböztetünk meg: matt, fényes, félmatt és félfényes papírt. A jó minőségű fotónyomtatásához szükségünk lesz tehát a papírra, megfelelő nyomtatóra, és fontos a fotó eredeti felbontása is. Ezért már a fénykép készítésekor figyeljünk oda, hogy jó minőségben készítsük el a képet.

Méret

A legtöbb otthoni használatra szánt tintasugaras nyomtató maximum 21x29,7 cm-es fotópapír, vagyis A4 méret befogadására képes. A kiváló minőségű, sajátmárkás termékünk többféle vastagságban (160, 180, 210, 240, 260 g) is elérhető ebben a méretben. Népszerű még a fotópapír 10x15 cm és a 12,7 x 17,8 cm méretben is. E típusokból webáruházunk Canon fotópapírt tud ajánlani. Professzionális fotólaborok, nyomdák használnak ezeknél nagyobb, tekercses vagy A3 méretű (32,9 x 48,3 cm) papírokat is. (Utóbbi méretben Brother fotópapír áll rendelkezésre kínálatunkban.)

Vastagság

Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a papír, minél nagyobb a súlya, annál jobb minőségű lesz a fénykép. A fotópapír ára – érthető módon – a vastagsággal együtt növekszik. A jó minőségű papír súlya 180–350 g/m2 körül van. A webáruházunkban kapható kiváló minőségű, sajátmárkás termék többféle vastagságban (160, 180, 210, 240, 260 g) is elérhető. A kisebb súlyú papírok tintafelvevő rétege valamivel alacsonyabb minőségű. Ezek a papírok kiválóan alkalmasak például névjegykártyák, grafikus, sok képpel ellátott prezentációs és promóciós anyagok nyomtatásához. A papír megvásárlása előtt tájékozódjunk, hogy milyen vastagságú papír az, amelyet még elbír a nyomtatónk. Az otthoni tintasugaras készülékek általában 270, illetve 300 g/m2 súlyig képesek dolgozni a papírral.

Felület

A méret és a súly mellet különböző felületű – fényes vagy matt – termékek közül is választhatunk. A fényes felület jobban visszaadja a hagyományos papírképek kinézetét, jó minőségű, szép fényképek készülnek így. Hátránya, hogy gyakori nézegetés esetén az ujjlenyomatok eltávolíthatatlan nyomokat hagynak a felületen. A felületi fény nélküli, matt papírra nyomtatott fényképek élesebb színeket, jobb kontrasztot kapnak, a napsugárzásnak is jobban ellenállnak. Jó választás lehet matt papírra nyomtatni azokat a képeket, melyeket keretbe, üveg mögé szánunk.

ZINK technológia

A papírképek iránti nosztalgia okán egyre nagyobb a kereslet zero-ink (tinatmentes) technológiát használó alapanyagok, például a Polaroid fotópapír iránt. A Polaroid fényképezőgépbe és speciális fotónyomtatóba való ZINK papír már gyárilag tartalmazza a festéket. A képek előhívásához a papíron kívül semmi más nem szükséges. A ZINK technológiát alkalmazó Polariod fotópapír egy többrétegű hőpapír, amelyen (a nyomtatóban vagy a fényképezőgép belsejében) keletkező, színek szerint különböző hőfok hatására aktiválódnak a különböző színek. A Polaroid fotópapír ára jóval magasabb a hagyományos termékekénél. Ha viszont belekalkuláljuk, hogy festékpatronra már nem lesz szükségünk, és hozzáadjuk a gyorsaságot, a kiváló minőséget és a „menőség faktort” is, akkor már egy reálisabb képet kapunk.

Mindenki eldöntheti, melyik papír mellett teszi le a voksát. Az biztos, hogy webáruházunk kínálatában mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.