Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Univerzális etikettek
Színes etikettek, jelölőpontok
Speciális etikettek
Egyéb etikettek
Füzetcímkék, matricák
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Füzetcímkék, matricák

(87 termék)
/ 3 oldal
/ 3 oldal


Vignetta, avagy matrica az iskolai füzetekre és könyvekre

 

Az iskolai matrica, amelyet füzetcímke vagy vignetta néven is ismerhetünk, egy igen praktikus termék. Nem csoda, hogy minden tanévkezdő bevásárlás során a bevásárlási lista élén szerepel, hiszen matrica nélkül a gyerekek iskolai füzetei és tankönyvei, illetve az egyéb tanszerek könnyen összekeveredhetnének, s egy másik diák táskájában köthetnének ki.

Segíti az azonosítást

A vignetta segítségével villámgyorsan felcímkézhetjük a tanuló tulajdonában lévő tanszereket, ráírhatjuk a gyerek neve mellett a tantárgy címét is, amelyhez a füzet vagy könyv tartozik, illetve az osztályt, amelyben a taneszközök tulajdonosa tanul. Így, ha a napközis szobában vagy az iskolai udvaron találnak a gyerekek vagy a pedagógusok egy ottfelejtett könyvet vagy füzetet, a címkén található adatok alapján könnyen beazonosítható lesz a tulajdonos. Különösen nagy segítség lehet a füzetcímke olyan esetekben, amikor a füzeteket és tankönyveket a szülők valamilyen csomagolóanyaggal vonják be annak érdekében, hogy azok tovább megőrizhessék ép külalakjukat. Ilyenkor ugyanis nehéz megkülönböztetni az egyes tantárgyakhoz tartozó felszereléseket, hiszen a borítókat eltakarja a csomagolóanyag. A vignettára viszont ráírhatjuk a tantárgy nevét is, amely segíti a füzet vagy a könyv gyors beazonosítását.

Egyszerű felhasználás

A „vinnyetta” használata gyors és egyszerű, csak lehúzzuk a védőréteget a matrica hátoldaláról, és pillanatok alatt felragaszthatjuk a címkét szinte bármilyen sima felületre, majd ráírjuk a megfelelő adatokat (többnyire a nevet, a tantárgy címét és az iskolai osztályt). Létezik nyomtatható füzet matrica is, amely még egyszerűbbé teszi a gyerek tulajdonának felcímkézését.

Szám- és betűmatricák

Alsó évfolyamokon, főleg, amikor a gyerek még nem sajátította el magabiztosan az írás-olvasás tudományát, a vignetta segítheti őt abban, hogy meg tudja különböztetni saját tulajdonát a többiekétől a címke mintája alapján, illetve ezáltal az egyes tankönyveket és füzeteket is könnyebben azonosíthatja. Ilyenkor még könnyebben tudja felismerni a kedvenc mesehősét a füzetcímkén, mint kibetűzni a saját nevét. Hasonló célra (a különféle tanszerek megkülönböztetésére) bevethető a számmatrica és a betűmatrica is – a tanuló hamar el tudja különíteni egymástól a számokat és a betűket, így például nagy segítség lehet számára, ha számmatricákat ragasztunk a számtanórán használt taneszközökre, s betűmatricákkal látjuk el az írás-olvasás órákhoz tartozó könyveket, füzeteket. De ezek a termékek abban is segítenek, hogy nem hagyományos módon, papír, ceruza és füzet segítségével gyakorolják a kicsik a számokat és a betűket, hanem kreatívabb módon, például úgy, hogy felragasztják egy A4-es lapra a nevüket alkotó betűket a megfelelő sorrendben. A tanulás mellett természetesen kreatív és hobbi célokra is bevethetők az öntapadós számok és betűk, de egy kis ügyességgel akár dekoráció készítéséhez is felhasználhatjuk őket.

A dizájn is számít!

Sőt, egy kisgyerek szempontjából főleg a dizájn, a külső megjelenés számít. A vignetták gyártói (Herlitz, Avery, Ars Una stb.) nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy termékeik ne csak funkcionalitás, hanem esztétikai szempontok alapján is megállják a helyüket. Hatalmas kínálatot biztosítanak, amely lehetővé teszi, hogy minden gyerek az ízlésének leginkább megfelelő füzetcímkét választhassa ki. Az állatos témáktól kezdve az unikornisoson át a Disney-figurás címkékig rengeteg minta közül válogathatunk. A tanuláshoz is nagyobb lehet a motiváció, ha a füzeteken a kedvenc rajzfilm figura vagy a legmenőbb dinoszauruszos minta szerepel. A füzetcímke akár kisebb ajándéknak is kiváló. Ha tudjuk, hogy a gyerek rajong az autókért, meglephetjük például egy Lamborghini mintás címkeszettel, vagy ha imádja a focit, biztosan értékelni fog egy football-labda mintás vignettát.