Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők
/ 29 oldal
/ 29 oldal

Füzet, spirálfüzet – hogyan válasszunk füzetet?

Füzet, spirálfüzet alighanem minden háztartásban akad, de főleg azoknál a családoknál, ahol iskolás korú gyerek van, vagy a család más tagja jár valamilyen képzésre, tanfolyamra, oktatásra. Akkor is érdemes tartani otthon néhányat, ha már nem koptatjuk az iskolapadot, hiszen bármikor szükség lehet arra, hogy gyorsan felírjunk, lejegyezzünk valamit – egy telefonszámot, egy címet, egy időpontot, egy nevet vagy bármi mást. Hiába a technikai fejlődés, az elektronikus kommunikáció elterjedése, ezek az írószerek soha nem fognak eltűnni sem otthonainkból, sem a munkahelyekről.

Ha egy papír-írószer üzletbe belépünk, vagy egy webshopon kezdünk el nézelődni, hamar rádöbbenünk, hogy rengeteg típusú füzet létezik, s a bőség zavarában nem mindig egyszerű kiválasztani a számunkra megfelelő termékeket.

A füzetek fajtái

Hogy csak a leggyakrabban keresett fajtákat említsük, létezik:

 1. fűzött és spirálozott típus,
 2. sima füzet,
 3. vonalas füzet,
 4. ponthálós füzet
 5. kockás füzet (négyzetrácsos füzet),
 6. rajzfüzet,
 7. regiszteres füzet,
 8. 1. osztályos füzet,
 9. sima és keményfedeles füzet,
 10. A5-ös és A4-es méretűek,
 11. margós és margó nélküli,
 12. egyszerű és díszesebb füzetek.

A kisiskolás, alsó tagozatos gyerekek szüleinek megkönnyíti a helyzetét az az iskolától kapott bevásárlólista, amely pontosan előírja, mely tantárgyakra milyen típusú termékekre lesz szükség, s azokból hány darabot érdemes beszerezni még a tanévkezdés előtt. Az iskolai füzetek között különleges szerepet tölt be az úgynevezett 1. osztályos füzet, amely alapvetően egy vonalas füzet, melyben vannak segédvonalak is – ezek segítenek a kicsiknek az írás elsajátításában. Az első években még szintén az írás megtanulása és a megfelelő íráskép kialakítása érdekében szokták javasolni a margóval ellátott típusokat.

A felsőbb évfolyamokon is fontos, hogy az egyes tantárgyakhoz megfelelő füzetet vásároljunk – például matematikaórára mindenképpen kockás füzet, más néven négyzetrácsos „matek füzet” javasolt, a humán tantárgyakon pedig leginkább a vonalas füzetek az elvárt füzettípus. Általános iskolában inkább az A5-ös füzet praktikus, hiszen ilyenkor még nagyon sokféle tantárgy van, az A4-es füzet ritkán telik be egy tanév során, és a kisebb és könnyebb füzetek abból a szempontból is előnyösebbek, hogy a tankönyvek mellett kevesebb helyet foglalnak (és kisebb súllyal rendelkeznek) A4-es vagy spirálos társaikhoz képest.

A középiskolai évek alatt a diákok már többet jegyzetelnek egy-egy tantárgyon – ilyenkor már gyakrabban kerül a táskába vastag spirálfüzet vagy normál spirálfüzet A4 méretben. Ilyenkor az oktatási intézmény már kevesebb instrukciót ad az iskolai felszerelés beszerzését illetően, így a tanulók saját igényeiknek megfelelően választhatják ki azokat a füzettípusokat, amelyekbe legkönnyebben, legkényelmesebben tudnak jegyzetelni.

Népszerűség és minőség

Vannak népszerű márkák a piacon, amelyek minőségüknek és kedvező áruknak köszönhetően már bizonyítottak, így sokan teszik le mellettük a voksukat. Ilyen a „süni füzet” néven ismert Ico Süni füzet, amelyet a gyerekek is kedvelnek a fedőlapon látható süni miatt, illetve a másik népszerű márka a Herlitz.

Füzet vásárlása során érdemes figyelembe venni a papír minőségét, vastagságát, a méretet, illetve azt, hogy milyen célra szeretnénk használni a terméket, mennyit fogunk várhatóan jegyzetelni bele. Kisebb gyerekeknél számíthat a design is – ha a pedagógus nem ellenzi, egy mintás, színes füzet motiválóan hathat a gyerekre, nagyobb kedvvel használhatja a terméket.

Munkahelyeken az írószerek igénylésekor is érdemes felírni a füzeteket a listára, hogy akkor is legyen lehetőségük a kollégáknak feljegyezni valamit, ha már kikapcsolták a számítógépet, vagy éppen telefonálás közben vetnének papírra néhány fontos információt. Kínálatunkban széles választékban megtalálható minden említett terméktípus kedvező áron.