Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iroda kommunikációs papírok
Irodai papíráru
Nyomtatványok
Etikettek
Borítékok
Naptárak
Jegyzettömbök
Flipchart papírok
Iskolai papíráru

Jegyzettömbök

(194 termék)
/ 9 oldal
/ 9 oldal

Jegyzettömb, kockatömb, post-it: segítőkész, szerény barátaink otthon és az irodában

Van úgy, hogy a jegyzettömb, a post it, az öntapadós jegyzettömb vagy a kockatömb a legjobb munkatárs. Miért? Mert csendben van, szerényen a háttérbe húzódik, létezése senkinek nem tűnik fel, a hiánya viszont annál inkább. Szóval a jegyzettömb (notepad, memo) helye ott van minden íróasztalon, minden háztartásban.

Telefonon hív a főnök, hadarja a másnapi feladatainkat. Előkapjuk a jegyzetelésre alkalmas megoldást, és feljegyezzük a mondandóját. Üzenetet szeretnénk hagyni a kollégának, aki éppen ebédel? Szerencsére kéznél van egy memo, rögzítjük az infót, és a kolléga asztalára tesszük. A gyerek hajlamos a süketet játszani, ha házimunkáról van szó? A post-it a megoldás! Épp ráfér, hogy „Levinni a szemetet!”, és a monitorára ragasztva letagadhatatlanul és megbízhatóan célba ér az üzenet. És még sorolhatnánk a végtelenségig a szituációkat, amikor jó, ha a kezünk ügyében van egy spirálblokk vagy memó, de minimum egy letépett újságszél.

A notepad tehát egy sok – többnyire valamilyen módon egymáshoz rögzített – lapból álló, jegyzetelésre alkalmas blokk, amire információkat, gondolatokat, tennivalókat jegyezhetünk föl.

A jegyzettömb mérete

Formája rendkívül változatos: lehet kocka, öntapadós, spirál, de az Office Depo-ban alma és szív alakú is kapható. A méretválaszték rendkívül széles: A6, A5, A4 jegyzettömb éppúgy elérhető, mint a kisebb méretű, pár infó feljegyzésére tervezett társai.

Vásárlásakor a méret megválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy mire és mikor fogjuk használni, mennyi szöveget kell feljegyeznünk rá. Ezek alapján többnyire az alábbi méretek közül választhatunk:

  1. 10 x 10 cm-es: rövid információ, pl. cím, telefonszám, weboldal, emlékeztető feljegyzésére alkalmas
  2. A/6-os (105 x 148 mm): több információ is ráfér, pl. teendők vagy bevásárlólista
  3. A/5-ös és A/4-es (148 x 210 mm, 210 x 297 mm) már hosszabb gondolatok kifejtéséhez is alkalmas, például előadások, megbeszélések alkalmával.

Kötési módok

A lapok többnyire valamilyen módon egymáshoz rögzítettek. A praktikum diktálja ezt, hogy például egy erősebb huzat ne hordja szét a lapokat. Kötési mód tekintetében a leggyakoribb a ragasztás, a tűzés és a spirálozás.

Ragasztássorán az egyik oldal gerincét bevonják ragasztóval, ami stabilan egyben tartja az egész „csomót”. Így az egyes lapok könnyen letéphetők, viszont nem visszahajthatók, mert azt már nem bírja megtartani a ragasztó. Ezzel a módszerrel még egy magas (pl. 10x10x10 cm-es) blokk is jól ragasztható. A post-it tömb a ragasztott modellek egy igen közkedvelt típusát képviseli, ez az öntapadós jegyzet. Nem csak a gerince van ragasztóval rögzítve, hanem az egyes lapok felső kb. 1 cm-es része is. Ez a ragasztó nem túl erős, hogy a lapok könnyedén elváljanak egymástól, ahhoz viszont elég erős, hogy egy másik, tetszőleges helyre a jegyzetlap felragasztható legyen. Igen praktikus megoldás, hiszen csak ráragasztjuk jegyzetünket az aktuális iratra, vagy pl. a hűtőszekrényre. Nem kell egyéb rögzítéssel, gépkapoccsal, mágnessel bajlódni. Többféle márkanéven is futnak ezek a termékek, legismertebb elnevezésük a post-it tömb vagy stickn jegyzettömb.

A lapokat tűzéssel is egymáshoz rögzíthetjük. Ilyenkor leszakítani nehéz őket, ezért a tűzés mellett sokszor perforálják is a lapokat. E módszer előnye, hogy visszahajthatók a lapok szétesés nélkül, hátránya, hogy csak adott számú lap kapcsolható össze ezzel a módszerrel.

A spirálkötéssel rögzített spirálblokk előnye, hogy a lapok előre-hátra hajtogathatók és könnyen ki is téphetők.

Design szempontjából a kínálat gyakorlatilag végtelen. Csak az Office Depot kínálatában számtalan egyedi jegyzettömb közül választhat: A4, A5, A6 és sok egyéb kisebb-nagyobb méret, sima, vonalas, kockás, franciakockás papírból készült, spirálozott, indexkártya, bankjegy mintás, virágmintás notepad, alma és szív alakú post-it, csavart kocka, több színből álló öntapadós jegyzettömb és még sorolhatnánk.

Önnek már csak az a dolga, hogy kiválassza a megfelelőt.