ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Leporellók
Fotópapírok
Kartonok, krepp papírok
Faxpapírok
Indigók
Pauszpapír
Plottertekercsek
Pólóra vasalható fóliák
Rovatolt papír
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Kartonok, krepp papírok

(26 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Ha dekoráció, akkor krepp papír virág!

A krepp papír virág – és úgy általában a krepp papír díszek – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ha dekoráció elkészítéséről van szó, de kreatív és hobbi célokra is sokan választják ezt a fajta dekorpapírt, hiszen olcsó és környezetbarát alapanyag, s igen látványos papír virágokat és díszeket lehet belőle készíteni némi kreativitás és kézügyesség segítségével.

A krepp

A krepp papír egy különösen dekoratív papírtípus neve, amely egy kicsit vékonyabb, mint a hagyományos írópapír. Előállítása hasonló a szokásos papírgyártáshoz, azonban a papírszalagok a nedves feldolgozás során összenyomódnak, így hullámos szerkezet jön létre. A papír száradása után ez a felület megmarad, így jön létre a hagyományos papírhoz képest a krepp különösen nagy rugalmassága, gyűrt hatású szerkezete. Szabványos papírméretekben, illetve tekercsekben kapható a szaküzletekben, és főként kézműves célokra használják. Viszonylag könnyen vágható és jól ragasztható, így szinte bármilyen kreatív célra kiválóan alkalmazható.

Sokféle színben, sőt különböző mintával is kapható. Sokan csak a kék, piros, sárga vagy zöld színű változatát ismerik, azonban még számos más árnyalatban beszerezhetjük ezt az alapanyagot. Létezik többek közt barna, bordó, lila, fehér és fekete krepp is, de akár metál arany vagy metál ezüst színű papírt is beszerezhetünk. Fontos tudni, hogy a legtöbb krepp papír nedvesség hatására veszít a színéből. Ezen tulajdonsága miatt nem árt óvatosan bánni vele, ugyanakkor ezt ki is használhatjuk az alkotás során: víz és hígabb festék használatával csodálatos színátmenetek, különleges színű és mintájú dekorációk állíthatók elő. Emiatt sokan a fehér változatból vásárolnak meg nagyobb mennyiséget, és maguk színezik be a papírt felhasználás előtt.

A különböző krepp papírok különböző mértékben húzhatók szét, és eltérő súlyúak. Hogy melyik típust használjuk papír virág készítéséhez, az a választott virág mintájától függ. Nem mindegy például, hogy a szirmok nagyon finomak, esetleg tömörebbek, mekkora lesz a méretük, illetve, hogy milyen tartást szeretnénk elérni. Ha most kezdjük csak elsajátítani a krepp papír díszek és virágok elkészítésének a művészetét, érdemes bevásárlás előtt kicsit böngészni az interneten, ahol számtalan leírás, útmutatás és tipp található. Rábukkanhatunk részletes leírásokra, sőt több videóra is, amelyek lépésről lépésre mutatják be a különféle krepp papír virágok és dekorációs elemek elkészítését. Kiváló ajándék is lehet, akár egy egész csokor virág krepp papírból, de dekorálhatjuk vele saját otthonunkat is. A krepp papír díszek esküvőre, szülinapi partikra, bálokra is jó választásnak bizonyulhatnak. Egyszerűsége ellenére is különleges és ízléses dekoráció készíthető ebből a papírból. Vannak, akik a hagyományos füzér krepp papír dekoráció mellett döntenek, míg mások kihasználják az alapanyag sokoldalúságát, s egyedi és látványos papír virágokkal borítják be az esemény helyszínét.

A karton

A kartonpapír is igen népszerű eszköz, ha díszítésről van szó. A hagyományos karton mellett elérhető a szaküzletek polcain és a webshopok kínálatában az úgynevezett dekorkarton is, amelyet kifejezetten dekorációs és kreatív célokra gyártottak. Sokféle színben megvásárolható, s léteznek különféle mintákkal ellátott változatai is ennek a terméknek.

A papír mint dekorációs alapanyag nem véletlenül vált igen népszerűvé. Ára meglehetősen baráti, viszonylag könnyen beszerezhető, felhasználása pedig rendkívül sokoldalú. Csupán néhány – szintén olcsó – kellékre, eszközre (például ollóra, ragasztóra, esetleg hurkapálcára, vízfestékre) van szükség ahhoz, hogy rövid idő alatt látványos és különleges alkotásokkal díszíthessük környezetünket, vagy nyűgözhessük le a vendégeinket, ismerőseinket.