Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Csavart tömb
Kockatömbök
Kockatömb tartók
3M Post-It jegyzettömbök
Egyéb öntapadós jegyzettömbök
Újrahasznosított öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Kockatömbök

(18 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

 

Kockatömb, jegyzettömb: segítőkész barátaink otthon és az irodában


Van úgy, hogy a jegyzettömb vagy a kockatömb a legjobb munkatárs. Miért? Mert csendben van, szerényen a háttérbe húzódik, létezése senkinek nem tűnik fel, a hiánya viszont annál inkább. Szóval a jegyzettömb (memo) helye ott van minden íróasztalon, minden háztartásban.

Telefonon hív a főnök, hadarja a másnapi feladatainkat. Előkapjuk a jegyzetelésre alkalmas megoldást, és feljegyezzük a mondandóját. Üzenetet szeretnénk hagyni a kollégának, aki éppen ebédel? Szerencsére kéznél van egy tömb, rögzítjük az infót, és a kolléga asztalára tesszük. A gyerek hajlamos a süketet játszani, ha házimunkáról van szó? Megvan a megoldás! Egy kicsi, négyzet alakú lapra épp ráfér, hogy „Levinni a szemetet!”: a billentyűzetére téve letagadhatatlanul és megbízhatóan célba ér az üzenet. Sorolhatnánk még a végtelenségig a szituációkat, amikor jó, ha a kezünk ügyében van egy spirálblokk vagy kockatömb: hiszen nem mindig kell, hogy ragadjon a cetli, ám egy letépett újságszélnél sokkal kulturáltabb, rendezetteb képet mutat egy szépen méretre vágott papírszelet.

A kockatömb vagy tépőtömb tehát egy sok lapból álló, jegyzetelésre alkalmas papírtömb, aminek lapjaira információkat, gondolatokat, tennivalókat jegyezhetünk föl.

A jegyzettömb mérete

Megjelenésében rendkívül változatos: lehet kocka alakú, spirálba csavart felépítésű, ragasztott oldalú vagy doboztartóba rendezett.  A méretválaszték is rendkívül széles: a nagyobb méretű jegyzettömb éppúgy elérhető, mint a kisebb méretű, pár infó feljegyzésére tervezett társai.

Vásárlásakor a méret megválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy mire és mikor fogjuk használni, mennyi szöveget kell feljegyeznünk rá. Ezek alapján többnyire az alábbi méretek közül választhatunk:

  • 10 x 10 cm-es: rövid információ, pl. egy név, telefonszám, webcím, egyéb rövid emlékeztető feljegyzésére alkalmas
  • A/6-os (105 x 148 mm): több információ is ráfér, pl. teendők vagy bevásárlólista
  • A/5-ös és A/4-es (148 x 210 mm, 210 x 297 mm) már hosszabb gondolatok kifejtéséhez is alkalmas, például előadások, megbeszélések alkalmával.

Kötési módok

A lapok többnyire valamilyen módon egymáshoz rögzítettek. A praktikum diktálja ezt, hogy például egy erősebb huzat vagy mozdulat ne sodorja szét a lapokat. Kötési mód tekintetében a leggyakoribb a ragasztás és a tűzés.

Ragasztás során az egyik oldal gerincét bevonják ragasztóval, ami stabilan egyben tartja az egész „csomót”, így az egyes lapok könnyen letéphetők. Ezzel a módszerrel még egy magas (pl. 10x10x10 cm-es) blokk is jól egyben tartható.

A lapokat tűzéssel is egymáshoz rögzíthetjük. Ilyenkor nehéz leszakítani az egyes lapokat, ezért a tűzés mellett sokszor perforációt is alkalmaznak, hogy könnyen és a formáját megtartva leválasztható legyen minden egyes oldal. E módszer előnye, hogy visszahajthatók a lapok szétesés nélkül, hátránya viszont, hogy csak adott számú lap kapcsolható össze ezzel a módszerrel, hiszen az összetűzhető lapok száma véges.

Rendkívül könnyen kezelhetőek a tetszetős dobozkába rendezett, ragasztás nélküli lapok is, hiszen ezeket csak meg kell fogni, még tépni sem kell a használatkor. További előnye ennek a típusnak, hogy a dobozka dekoratív dísze lehet az íróasztalnak, akár a gyerekek aktuális kedvenc mesefigurája is díszítheti, és nem utolsó sorban utántölthető.

Design szempontjából tehát a kínálat gyakorlatilag végtelen. Csak az Office Depot-nál is számtalan egyedi jegyzettömb közül választhat: a sokféle kisebb-nagyobb méret mellett sima, vonalas, kockás, franciakockás papírból készült, csavart kocka, több színből álló tömb is kapható, és még sorolhatnánk.

Önnek már csak az a dolga, hogy kiválassza a megfelelőt.