Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Beírókönyvek
Meeting book
Mutatók
Skicctömbök
Önátírótömbök
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Meeting book

(130 termék)
/ 4 oldal
/ 4 oldal


Notesz, Bullet Journal és más különleges füzetek


A notesz soha „nem megy ki a divatból” – hiába hódít egyre nagyobb teret a digitalizáció és az okoseszközök használata, a hagyományos, papír és ceruza vagy toll alkalmazásával történő, kézi jegyzetelést semmilyen más módszer nem tudja teljesen felváltani. A kézírásnak, a napló vagy a Bullet Journal vezetésének, a különleges füzetek használatának megvan a maga bája és hangulata, sokak számára egyfajta terápiás hatása is van az ilyen jellegű tevékenységeknek. Ráadásul adódnak olyan helyzetek, amikor sokkal egyszerűbb és kényelmesebb tollat és papírt ragadni, s kézzel feljegyezni néhány fontos adatot, mint bepötyögni azt az okostelefon jegyzet applikációjába, vagy kizárólag néhány információ rögzítése miatt bekapcsolni a laptopot vagy az asztali gépet. Ha pedig éppen telefonálunk, teljesen magától értetődő, hogy közben papírra jegyzeteljük le a fontos adatokat, például egy nevet, címet vagy dátumot.

Bullet Journal

Egyre többen vannak, főként a fiatalabb korosztály tagjai között, akik nem csupán a bevásárlólistát vagy találkozások, évfordulók időpontjait rögzítik ilyen módon, hanem életük, mindennapjaik fontosabb történéseit, aktuális hangulatukat, céljaikat, esetleg a napi vízfogyasztásukat vagy az elvégzett sporttevékenységeiket is feljegyzik. A Bullet Journal a napló 21. századi, modern kistestvére, melynek népszerűsége szorosan összefügg a tudatos életmód, az önmagunkra való odafigyelés trendjével. Az elmúlt években a közösségi média felületein is egyre több tartalmat osztottak meg influenszerek a módszerről, és találhatunk mintákat, sablonokat, kreatív ötleteket, amelyek segítenek abban, hogy egy egyszerű, keményfedeles füzetből igazi Bullet Journal legyen, mely nemcsak hasznos és praktikus, de még a szemet is gyönyörködteti színes ikonjaival, különleges betűtípusaival, ábráival. Ez a módszer tulajdonképpen félúton van a vázlatszerű teendőlista és a részletes naplóírás között.

Hasznos, mert:

  • egy általunk meghatározott rendszerben mindent feljegyezhetünk, ami fontos számunkra,
  • egyetlen füzetet vezetünk több különböző naptár, füzet és papírfecni helyett,
  • tökéletes rendszerbe foglalhatjuk az életünk különböző területeit,
  • átláthatóbbá tehetjük a mindennapokat,
  • a Bullet Journal segít a rövid és hosszú távú célok elérésében,
  • általa nyomon követhetjük a szokásainkat, azok esetleges változását.
  • címszavakat írunk mondatok helyett, így kevésbé időigényes, mint egy napló írása (de természetesen alakíthatjuk úgy is a felépítését, hogy minden napnál helyet hagyunk bizonyos dolgok részletesebb kifejtésének),
  • akár új és hasznos hobbiként is gondolhatunk erre a tevékenységre,
  • csak egy keményfedeles füzet kell hozzá, melyet saját igényeink, kedvünk szerint vezethetünk.

Notesz, füzetek

Vannak, akik nem szeretnék életük minden mozzanatát írásban rögzíteni, hanem csak azokat az információkat akarják feljegyezni, amelyeket valamilyen oknál fogva fontos megjegyezni. Ilyen lehet a gyerek osztálykirándulásának vagy ballagásának időpontja, egy találkozó helye és dátuma, egy név, telefonszám, egy bevált recept stb. E célra elég lehet egy egyszerű notesz, vagy ha sokat jegyzetelünk, akkor vásárolhatunk valamilyen füzetet is. Ha főként szöveges feljegyzéseink szoktak lenni, akkor a vonalas, sima vagy a pontrácsos füzet a legmegfelelőbb, ha viszont ábrákat, táblázatokat és sok számot kell papírra vetni, akkor a kockás vagy a franciakockás füzet lesz az ideális választás. A sima és a vonalas füzetek naplóírásra is kiválóak lehetnek, bár a legtöbben inkább direkt e célra készült naplókat vagy különleges füzeteket választanak.

Melyik terméket vásároljuk meg?

A megfelelő füzet kiválasztásánál fontos szempont lehet a méret. Ehhez elsősorban azt kell átgondolni, hogy mennyit és milyen gyakran szeretnénk jegyzetelni, illetve, hogy mindenhova magunkkal akarjuk-e vinni a kis füzetünket, vagy csak otthon fogjuk használni. Ha azt szeretnénk, hogy mindig nálunk legyen, akkor érdemes kisebb, ugyanakkor keményfeldeles, masszív típust választani, amelynek borítója kevésbé gyűrődik. Esetleg szóba jöhet egy műbőr kötésű termék is, amely valamelyest a nedvességtől és a koszolódástól is védi a lapokat. Célszerű azok közül a márkák közül válogatni, amelyek már bizonyítottak a piacon – például a Herlitz, a Moleskine, a Leitz vagy a Kalendart termékei biztosan nem fognak csalódást okozni.