Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Leporellók
Fotópapírok
Kartonok, krepp papírok
Faxpapírok
Indigók
Pauszpapír
Plottertekercsek
Pólóra vasalható fóliák
Rovatolt papír
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Pólóra vasalható fóliák

(3 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Transzferfólia – mire jó, hogyan működik a ruhára vasalható matrica?

A transzferfólia – avagy a ruhára vasalható matrica – az igazán egyedi, különleges ruhadarabokat tartalmazó gardrób és a stílusos megjelenés egyik lehetséges eszköze. A pólóra vasalható fólia nem új találmány, már évtizedekkel ezelőtt vásárolhattunk olyan vasalható fóliákat, melyek segítségével egy egyszínű, minta nélküli ruhadarabot új életre kelthettünk. Ezeknek a fóliáknak a mintája azonban adott volt, s egy viszonylag szűk kínálatból lehetett válogatni, amely elsősorban a gyerekek igényeihez és ízléséhez alkalmazkodott. Ma már nemcsak előre elkészített, Disney-figurás és állatmintás fóliák léteznek, hanem viszonylag könnyen beszerezhető a nyomtatható fólia, melynek segítségével magunk tervezhetjük meg és készíthetjük el egyedi mintákkal és feliratokkal ellátott ruhadarabjainkat.

Hogyan használjuk?

A transzferfólia használata nagyon egyszerű. Amire szükségünk lesz hozzá, az egy tintasugaras nyomtató, egy transzferpapír tintasugaras nyomtatóhoz, egy vasaló, illetve valamilyen tervező szoftver, például az ingyenes Avery Design & Print online program. És persze, kelleni fog egy fehér vagy színes textíla – póló, ing, párnahuzat, terítő vagy más szövet, amelyre nyomtatni szeretnénk. Fontos a megfelelő ruhára vasalható matrica kiválasztása, nem mindegy ugyanis, hogy világos vagy sötét textilre szeretnénk nyomtatni. Vásárlás során figyeljünk arra, hogy amennyiben sötét ruhára szeretnénk valamilyen mintát másolni, akkor sötét textilekhez való fóliát vásároljunk, ha pedig fehér vagy világos ruhára készülünk nyomatni, akkor ahhoz olyan terméket rakjunk a kosárba, amelyet fehér textilekhez ajánl a gyártó!

A második lépés a minta kiválasztása. Akár saját készítésű fotóinkat vagy rajzainkat is feltölthetjük a szoftveren keresztül, de választhatunk tervezősablont, vagy akár egy üres sablont is kezdő lépésként. A tervezőprogramok használata egyszerű és világos, rendszerint van egy eszköztár, melynek segítségével formázni lehet a szöveget, módosíthatjuk a stílust, a méretet vagy akár a színt is. Különleges informatikai tudásra nincs szükség, már felhasználói számítógépes ismeretek is elegendőek a program használatához. Ha elkészült a terv, érdemes előnézetben megtekinteni a végeredményt. Jó, ha szem előtt tartjuk, hogy a fehér textíliákhoz használt nyomtatható fóliára vízszintesen tükrözött képet kell nyomtatnunk – erre különösen figyeljünk oda abban az esetben, ha szöveget is szeretnénk a ruhára átvinni. Mielőtt a pólóra vasalható fólia a nyomtatóba kerülne, végezhetünk egyszerű másolópapíron egy próbanyomtatást. Ha ezt rendben találjuk, jöhet a másolófólia – nyomtassuk ki a kívánt motívumot a matricára!

A vágható-vasalható fólia motívumát ezután úgy érdemes körbevágni, hogy maradjon egy keskeny keret a kép körül. A sarkokat célszerű lekerekíteni, nehogy a kép éles sarkai könnyen leváljanak vasalás vagy mosás közben.

Az új pólót vagy egyéb textilt, amelyre nyomtatni szeretnénk, érdemes először kimosni, a vasaláshoz pedig stabil, sima és kemény felületet használjunk! A textilt simítsuk ki, mielőtt felvasalnánk rá a designt!

Különleges alkalmakra különleges textilek

Egy kerek évforduló, egy lánybúcsú vagy más fontos esemény miatt szükségünk lehet különleges feliratokkal és mintákkal ellátott, egyedi ruhadarabokra. Ha nem akarunk sokat költeni rá, de szeretnénk egy különleges pólót, párnát, inget vagy más textíliát, akkor a transzferfólia kiváló megoldás lehet. Egy saját tervezésű, otthon nyomtatott ruha ajándéknak is megfelelő, hiszen a kézzel készített, személyre szabott meglepetéseket szinte mindenki szereti és értékeli. Kedvenc idézetünk, háziállatunk fotója, vagy valamilyen vicces minta és szöveg egyszerűen felvasalható a textilekre. Készíthetünk különleges egyenpólót legjobb barátainkkal vagy egy csoport tagjaival, amely a továbbiakban az összetartozást szimbolizálhatja. Az üzletekben kapható, tömegesen előállított ruhadarabok és ezek megvásárlása tömegdivatot eredményeznek. Így a plázákban megvásárolt ruhák kevéssé alkalmasak egyéniségünk, egyedi stílusunk kihangsúlyozására, mint egy egyedi tervezésű, saját ízlésünknek megfelelő darab. A vasalható fólia segít kitűnni a tömegből, ráadásul a design megtervezése, kinyomtatása és felvasalása izgalmas kreatív tevékenység lehet.