Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Színes másolópapírok
Prémium minőségű A papírok
Standard minőségű B és C papírok
Speciális papírok 90g-tól
Újrahasznosított papírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Prémium minőségű A papírok

(5 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Papír prémium minőségben – ha fontos, mit adunk ki a kezünkből

Az A minőségű papír vagy más néven prémium papír kiváló minőségű alapanyagokból készül olyan adalékanyagok hozzáadásával, amelyek különleges felületet adnak a lapoknak, valamint jobb tinta- és tonerfogadást biztosítanak. A prémium kategóriát főleg az átlagon felüli fehérség alapján lehet felismerni, ami csak összetett fehérítési eljárásokkal érhető el. Ezek a kiváló minőségű másolólapok nagyobb rugalmassággal is rendelkeznek, és ennek eredményeként nehezebben gyűrődnek, nem válnak hullámossá a feldolgozást követően, hanem megőrzik egyenletes, sima felületüket.

Középpontban a minőség

Vannak olyan szituációk, amikor szó szerint elmondhatjuk, hogy nem mindegy, mit adunk ki a kezünkből. Sokszor nem is gondolunk bele, pedig sokat elárulhat rólunk a másik fél számára az, hogy milyen állapotú és minőségű dokumentumot kapnak tőlünk. Egy cég esetében például plusz pontot jelenthet az üzleti partnerek szemében, ha a szerződések, megbízások, a különféle szóróanyagok vagy reklámanyagok prémim papírra vannak nyomtatva. Akár még álláskeresés során is hozzájárulhat a jelentkezőről alkotott jó benyomás kialakulásához egy olyan önéletrajz, amelyet A minőségű lapon ad be a jelölt. Hiába állítunk össze egy igényes és informatív szóróanyagot – egy „gyenge”, itt-ott átlátszó, szürkésbarna, hullámos papír könnyedén elronthatja az összképet, ezért a legolcsóbb termékek helyett érdemes ilyenkor a prémium változatot választani.

Felhasználási terület

A sima felület és az átlagon felüli fehérség tökéletesen alkalmassá teszi másolásra, nyomtatásra a prémium papírt, s magas opacitásának köszönhetően kétoldalas nyomtatás során sem fog csalódást okozni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lap nem átlátszó, vagyis nem fog átütni az egyik oldalra nyomtatott szöveg a másik oldalra, ami nagymértékben könnyíti és komfortosabbá teszi az olvasást, ráadásul esztétikai szempontból is jobb eredményt kapunk. Ahogy már említettük, ezek a termékek nagyobb merevséggel rendelkeznek, így, ha például A4 papírmérettel dolgozunk, nem kell attól tartani, hogy a nyomtatás vagy a másolás során a lapok meggyűrődnek, vagy a felületük hullámossá válik. Bár nem kimondottan erre a célra készült, a prémium papírt gyakran használják művészeti célokra is, például rajzolásra, illetve más kreatív tevékenységekhez is kiváló lehet.

Technológia

A legtöbb prémium papír FSC (Erdőgazdálkodási Tanács) tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt is jelenti, hogy a termék környezetbarát technológiával készül. Ha pedig a csomagoláson feltűnik a ColorLok technológia logója, akkor tudhatjuk, hogy valóban olyan A minőségű termékről van szó, amelyet bátran használhatunk színes nyomtatáshoz, illetve fénymásoláshoz. Ugyanis a ColorLok lehetővé teszi, hogy a nyomatok színei élénkebek, teltebbek legyenek, a fekete pedig kontrasztosabb és feltűnőbb. Emellett a száradás is gyorsabb, vagyis nem kell maszatolódástól tartanunk. Tintasugaras és lézernyomtatók esetében egyaránt kiváló eredmény érhető el velük. A titok abban rejlik, hogy a tinta a felszínen marad, vagyis nem ivódik be mélyen a rétegekbe. Közben a papír rostjai gyorsan elnyelik a nedvességet, így a nyomat villámgyorsan megszárad. Egyes felmérések és tesztek szerint a ColorLok termékek sokkal ritkábban akadnak el a nyomtatókban, lézernyomtatók esetében pedig akár az eszköz élettartamát is növelhetik (mivel belülről tisztítják a lézermotor egyes alkatrészeit). Fekete-fehér nyomtatáshoz is válasszunk prémium A4 papírt, hiszen a feltűnően fehér, sima felület jóvoltából a fekete nyomat teltebb, erőteljesebb, kontrasztosabb lesz. Gyártás során sok esetben klór-dioxid hozzáadásával érik el a lapok fehérségét, azonban sokan tartanak a klórtól egészségvédelmi okok miatt. Számukra jó hír, hogy létezik klórmentes prémium papír is, amely – ahogy a neve is jelzi – klór-dioxid hozzáadása nélkül készül.