ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Univerzális etikettek
Színes etikettek, jelölőpontok
Speciális etikettek
Egyéb etikettek
Füzetcímkék, matricák
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Speciális etikettek

(25 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Időjárásálló etikett – strapabíró, vízálló címkék kültéri használatra

 

Az időjárásálló etikett a klasszikus, öntapadós címke strapabíró, vízálló, kültéri használatra is alkalmas változata. Ultra erős tapadása, masszív kialakítása miatt ellenáll akár a szélsőséges időjárási körülményeknek is, és használható kritikus felületeken is. Ezenkívül olaj- és szennyeződéstaszító, mosható, és általában -40 és +150 °C között hőálló.

Az időjárásálló etikett ideális és bevált termék kültéri felhasználásra, illetve olyan esetekben, amikor a címke nagy igénybevételnek van kitéve. Ezek az öntapadós címkék tartósan a tárgyon maradnak, így bármilyen fontos adatot, információt rögzíthetünk rajtuk, például termékinformációt, biztonsági és figyelmeztető utasításokat, megjegyzéseket, szállításhoz szükséges információkat stb., azok hosszú idő elteltével is olvashatóak maradnak. Alkalmasak minden felületre, beleértve a fémet és műanyagot, valamint a kritikus felületeket is (durva, nedves, hideg, meleg, porosodó felületek).

A szabadban számos objektum található, amelyeket meg kell jelölni. Jó példa erre a postafiók. Az időjárási viszonyok következtében azonban a jelölés idővel elhalványul, vagy a nedvesség hatására feloldódik a ragasztóanyag, amely a címke tapadásáért felel, és a hétköznapi használatú etikett részben vagy egészben leválik a felületről.

A speciális kialakítású, strapabíró és vízálló címkék ideálisak raktározáshoz, logisztikához vagy szállításhoz is. Előfordulhat ugyanis, hogy a becsomagolt, megcímzett, szállításra kész árut kültéren kell egy ideig elhelyezni, vagy olyan helyen, ahol nedvesség, szennyeződés, esetleg szélsőséges hőhatások érik. Ilyen helyzetekben az időjárásálló címke jelenti a megoldást. A legismertebb gyártók, például az Avery Zweckform kínálatában olyan etiketteket találhatunk, amelyek alkalmasak tintasugaras nyomtatókhoz és lézernyomtatókhoz is. Ráadásul a nyomtatható matricák megtervezéséhez és megszerkesztéséhez ma már speciális programok állnak rendelkezésünkre, így egyedi megjelenésű, akár logóval vagy más dizájnelemmel ellátott etikettet is készíthetünk. A nyomat garantáltan éles és tiszta lesz, nem kenődik el, és a nyomtatás elakadásmentes lesz. A gyártás során alkalmazott biztonságos technológiának köszönhetően a ragasztóanyag nem fog lerakódni a nyomtató belejében

A speciális etikettek lényegesen tartósabbak, mint a hagyományos papírcímkék, ezért – mint írtuk – kültéri használatra is ideálisak. Ezenkívül üzemi, gyári környezetben, ahol szintén előfordulhatnak extrém körülmények, szintén jól alkalmazhatók ezek a termékek. Olaj- és szennyeződésállók, bírják az UV-sugárzást is, illetve szakadásállók.

Az időjárásálló etikett két alapvető típusát különítjük el: vannak visszaszedhető és nem visszaszedhető etikettek. A nem visszaszedhetőt, miután felragasztottuk a kívánt felületre, nem tudjuk úgy eltávolítani róla, hogy aztán újra felhasználható legyen. Ezzel szemben a visszaszedhető címkét újra és újra felragaszthatjuk, majd levehetjük anélkül, hogy a tapadás gyengülne. Ezek a termékek tökéletesen alkalmasak hirdetésekhez, reklámokhoz, leárazások jelzésére, ideiglenes termékekhez vagy akár raktározáshoz is.

Ezek mellett többféle terméktípus is létezik – van, amely ultra ellenálló, és elsősorban tartós feliratok és jelölések készítéséhez optimális, de léteznek úgynevezett eltávolíthatatlan etikettek is, melyeket nem lehet nyom nélkül eltávolítani – minden eltávolítási kísérlet látható marad. A biztonságtechnika területén is gyakran alkalmazzák ezt a címketípust. Az úgynevezett szuper tapadású etiketteket főként raktározáshoz, termékcímkézéshez ajánlják, amikor a hagyományos, papírból készült címkék nem elég ellenállók, és emiatt nem felelnek meg az elvárásoknak. A víztiszta etikett is egy speciális termék, s fő jellemzője a strapabíróság mellett az, hogy teljesen átlátszó, emiatt úgy tűnik, mintha a felirat közvetlenül a felületre lenne nyomtatva. Ezt a terméket elsősorban fényes felületek esetében alkalmazzák, de kiválóak üvegre, műanyagra is.

Vízálló öntapadós címke többféle méretben és kiszerelésben kapható. Bár a legtöbbjük kompatibilis lézernyomtatókkal és tintasugaras eszközökkel is, mindig célszerű erről meggyőződni a vásárlás előtt.