Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Színes másolópapírok
Prémium minőségű A papírok
Standard minőségű B és C papírok
Speciális papírok 90g-tól
Újrahasznosított papírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Standard minőségű B és C papírok

(12 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Standard nyomtatópapír univerzális felhasználásra

A nyomtatópapír az egyik legkeresettebb papíripari termék, amely elsősorban cellulózszálakból áll, és különböző minőségben és formátumokban kapható. Elsősorban irodákban és az üzleti életben használják számlák, prezentációk, szerződések készítésének „alapanyagaként”, de otthon is szükség lehet rá levél- és jegyzetíráshoz, rajzok, képek készítéséhez. Mindezekre a célokra tökéletesen megfelel jelen cikkünk fő témája: a standard minőségű nyomtatópapír.

Általános felhasználási területek

Számos közintézményben, például iskolákban, kórházakban és hatóságoknál is elképzelhetetlen a mindennapi élet nyomtatópapír nélkül. Legyen szó másolásról, faxolásról, nyomtatásról vagy kézi írásról: a fénymásoló papír sokféleképpen használható. A munkahelyeken is nélkülözhetetlen kellék, nélküle elképzelhetetlen az irodai vagy hivatali munkavégzés. Hiszen nem elég a munkához egy kiváló minőségű nyomtató vagy egy csúcskategóriás fénymásoló, ha nem áll rendelkezésünkre a használatukhoz megfelelő papír, amelyre másolni vagy nyomtatni tudunk.

Sokféle típus, nagy választék

A méretet tekintve a A4 papírméret a leggyakrabban használt termék (az A5 és az A3 formátum szintén népszerű), de a nyomtatópapír fajták között különféle minőségű papírlapokat találunk. Az „A” kategória (80 g felett) jelenti a prémium minőséget, a „B” és a „C” pedig az úgynevezett standard minőséget, ami a prémiumnál kicsit gyengébb, de általános irodai használatra maximálisan megfelelő. Előfordulhatnak olyan szituációk, amikor valóban érdemes az „A” minőségű terméket választani – például, amikor egy fontos szerződést másolunk le, vagy egy önéletrajzot nyomtatunk ki álmaink munkahelyére jelentkezve, de általános irodai felhasználásra (ár-érték arány szempontjából is) a legideálisabb az általános minőségű másolólap.

Mi jellemzi a standard minőségű másolópapírt?

A 80 g-os másolópapír meglehetősen vékony és nagyjából átlagos minőségű. Különösen alkalmas mindennapi irodai és otthoni használatra. Beszerzési árát tekintve is a középmezőnyben foglal helyet – nem olyan drága, mint a prémium minőségű termékek, viszont magasabb áron szerezhető be, mint a leggyengébb (és ennek megfelelően legolcsóbb) fénymásoló papírok. A lapok elég fehérek ahhoz, hogy a fekete-fehér nyomtatás vagy fénymásolás során a nyomat kellőképpen kontrasztos legyen, ha pedig színes nyomtatásról van szó, megfelelően telt, intenzív árnyalatokat kapunk. Ugyanakkor az „univerzális” fénymásoló papír elég vastag ahhoz, hogy kétoldalas nyomtatásra is használni tudjuk. Viszont amire egyáltalán nem alkalmas, az a fotónyomtatás – feltéve, hogy fotó minőségű képekre vágyunk. (Erre a célra léteznek speciális papírok, amelyek lehetővé teszik, hogy előhívás helyett akár otthon nyomtassuk ki a fényképezőgépünkkel vagy okoseszközünkkel készült képeinket.)

Sokoldalú felhasználás

A nyomtatópapír azonban nem csupán az irodai munkához nélkülözhetetlen eszköz – jegyzeteléshez, kreatív és hobbicélokra is tökéletesen alkalmas lehet. Nem mindenkinek van otthon nyomtatója vagy fénymásolója, viszont bárkivel megeshet, hogy meg kell írnia egy levelet vagy egy meghatalmazást, amihez viszont szükség van megfelelő papírra. A füzetből kitépett lapok ilyenkor kerülendők, különösen, ha például egy hivatalos dokumentumot kívánunk kézzel megírni, hiszen rossz benyomását keltenek a címzettben. Viszont egy A4 fénymásolópapír ideális választást jelent. Akkor is nagy hasznát vehetjük, ha szülői értekezleten, tanfolyamon, esetleg a főiskolai vagy az egyetemi előadásokon szeretnénk kézzel jegyzetelni. Egy átlagos minőségű fénymásolópapír kreatív tevékenységekhez is hasznos lehet – a rajzoláson túl számos módon felhasználhatjuk. Vannak, akik ezzel a termékkel kezdik el origamis pályafutásukat, míg mások ragasztásos és egyéb technikákkal különféle dísztárgyakat készítenek belőle. Az interneten rengeteg ötletet találhatunk, ha kreatív vagy hobbi célra szeretnék a papírt felhasználni.

Vásárlás során mindig gondoljuk át igényeinket, és annak megfelelően válasszuk ki a számunkra megfelelő minőségű papírt! Bármelyik kategória mellett döntünk, érdemes olyan gyártó termékét választani, amely már bizonyított a piacon. Például egy olyan ismert és népszerű márkában, mint a Xerox vagy az Office Depot, biztosan nem fogunk csalódni.