Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Színes másolópapírok
Prémium minőségű A papírok
Standard minőségű B és C papírok
Speciális papírok 90g-tól
Újrahasznosított papírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Újrahasznosított papírok

(5 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Az újrahasznosított papír 5 legfontosabb előnye

Az újrahasznosított papír valóban zseniális találmány – az emberek és a környezet számára egyaránt. Újra és újra felhívják a figyelmet arra, hogy a környezetvédelem szempontjából mennyire ésszerű és fontos a környezetbarát termékek használata. Sajnos azonban ma még kevesen használják ki ezeket az előnyöket, és sokan nem is tudják, miért érdemes ilyen papírt választani. Ezzel a cikkel 5 fontos termékelőnyt szeretnénk bemutatni.

1.    Védi a környezetet

Ez eléggé magától értetődő, ennek ellenére igen fontos hangsúlyozni, mert az újrahasznosított termékekkel, így a papírral is valóban aktívan hozzájárulhatunk a környezet megóvásához. Ehhez a papírhoz ugyanis egyetlen fát sem kell kivágni, hiszen 100%-ban újrahasznosított hulladékból készül, így megvásárlásával mi is tehetünk az erdők védelméért és a biológiai diverzitás (azaz sokféleség) megőrzéséért. A fák, az erdők ugyanis számos állat és növény élőhelyéül szolgálnak.

Érdemes figyelni, hogy a csomagoláson szerepel-e az ökocímke, valamint különféle nemzetközi szabványok és környezetbarát technológiák védjegyei, ugyanis ezek megléte garantálja, hogy jó minőségű, újrahasznosított termékkel van dolgunk. Az Office Depot és a Xerox újrahasznosítással gyártott termékei például kiválóan alkalmasak univerzális felhasználásra, s az említett ökocímke és több rangos védjegy is megtalálható a csomagolásukon.

2.    Az egészség a legnagyobb kincs!

A papírgyártás és -felhasználás másik fontos szempontja, hogy az hogyan hat az egészségünkre. A termékeken található tanúsítványok és védjegyek garantálják a mérgező vegyszerek és adalékanyagok nélküli termelést. Azt is fontos tudni, hogy a papírhulladék lerakása után – egy bizonyos idő elteltével – metángáz keletkezik, ami huszonötször károsabb, mint a szén-dioxid. Az újrahasznosítással készült papír általában csaknem 20%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint a nem újrahasznosított társa, így egészségünk megóvása érdekében is jobban járunk ezzel a termékkel.

3.    Energiatakarékosság, víztakarékosság

Akár 60%-kal is több energiát használhatnak fel a normál papír gyártása során, mint az újrahasznosított esetében.  Nem megújuló energiaforrásainkkal többek között úgy tudunk takarékoskodni, hogy két – közel azonos funkcióval és hasonló tulajdonságokkal rendelkező – termék közül azt preferáljuk, azt tesszük a kosárba, amelynek előállítása kevesebb energiát igényel. Ilyen módon a vízfogyasztás akár 70%-kal is csökkenthető, ugyanis egy tonna újrahasznosított termék előállítása 30 000 literrel kevesebb vizet igényel, mint ugyanilyen mennyiségű normál papíré.

4.    Kevesebb hulladék

Az újrahasznosítással gyártott papír használatával csökkenthetjük a mindennapok során keletkező hulladék mennyiségét. Fontos tudni, hogy a papír akár ötször is újrahasznosítható.

5.    Erősíti a vállalat imázsát

Ha egy cég újrahasznosított papír használata mellett dönt, azzal jelentősen javíthatja saját márkája imázsát. Az ugyanis, hogy egy vállalat törődik a környezettel, szimpatikussá teheti az üzleti partnerek, illetve a vevők és ügyfelek számára is, vagyis ilyen módon javítja a cég megítélését.

Összefoglalva

Nem tudni, honnan ered a tévhit, de sokan úgy tartják, hogy az újrahasznosított papír nem lehet ugyanolyan jó minőségű, mint az új papír. Ez azonban egyáltalán nem igaz, a modern technológia olyan újrahasznosítási eljárásokat tesz lehetővé, melynek eredményeképpen nincs különbség a papír fehérsége és teljesítménye szempontjából az újrahasznosított és a normál termék között. A fehérségnek több fokozata is létezik, a természetes tónusoktól a ragyogó fehérségig. Nem kell aggódnunk amiatt, hogy az újrahasznosítással készült papír megjelenése megfelelő lesz-e. Egy laikus személy nem is tudja megállapítani egy papírról, hogy az újrahasznosított-e.

A felsorolt előnyök alapján jól látható, hogy hosszú távon az emberek és a környezet számára is megéri az újrahasznosított terméket választani. Optimalizálja a víz- és energiafogyasztást, hozzájárul a hulladéktermelés csökkentéséhez, az egészségünk szempontjából is kedvező tulajdonságokkal rendelkezik, emellett pedig hozzáadott értéket kínál a vállalatok számára.