Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Írólapok
Rajzlapok- és tartók
Vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Vázlatfüzetek

(18 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Rajzfüzet, vázlatfüzet, melyek mindig kéznél vannak


A rajzfüzet és a vázlatfüzet nem csupán az alsó tagozatos diákok felszerelésének fontos része. A digitális média korát éljük, ennek ellenére a klasszikus íróeszközök, a papír és a toll használata sokszor elengedhetetlen, és gyakran sokkal praktikusabb és egyszerűbb kézzel leírni valamit egy lapra, mint okoseszköz, laptop vagy asztali gép segítségével rögzíteni információkat, gondolatokat. Egy B4 vázlatfüzet (de még az A5 vázlatfüzet is) elég kicsi ahhoz, hogy a táskánkban elférjen, bárhová magunkkal vihessük, hogy le tudjunk jegyezni fontos adatokat – egy esemény dátumát, egy telefonszámot, az orvostól kapott időpontot vagy egy címet, esetleg receptet. Kézi jegyzetelés közben nincsenek felugró ablakok és reklámok, melyek megzavarnak minket, mint az okostelefon használata közben, és a jegyzetünk nem fog elveszni, ha véletlenül nem a megfelelő helyen érintjük meg a képernyőt, vagy ha lemerül a készülékünk.

Írótömb minden alkalomra

A praktikus és olcsó rajfüzet és vázlatfüzet számtalan változatban és formában kapható, szinte mindenhol. A formátum, a papír minősége, a vonalvezetés vagy a tűzés az igényektől és az alkalmazási területtől függően választható. Ideálisak általános iskolától az egyetemig minden iskolai szinten, tovább használhatjuk őket a munkahelyünkön, ahogy otthon, privát célokra is. Különféle méretek, illetve álló és fekvő formátum közül is válogathatunk.

Rajztömbök – nemcsak művészeknek

Az írótömb „testvére” – vagy úgyis mondhatjuk, hogy speciális változata a rajtömb vagy rajzfüzet, amelyet nem szöveges információ rögzítésére, hanem kreatív célokra, skiccek, rajzok készítéséhez használhatunk. Ezek többnyire spirálozott, keményfedelű füzetek. Kialakításuk és borítójuk lehetővé teszi, hogy strapabírók legyenek, ne sérüljenek, ne rongálódjanak meg, ha rendszeresen magunkkal hordjuk őket. A rajzolás szerelmesei közül sokan szeretik megörökíteni az utazás és közlekedés során látott pillanatokat, jelenségeket, vagy akár a természet egyes részleteit. Ilyenkor jön jól a rajzfüzet, amely nem foglal sok helyet a hátizsákban, kemény fedele pedig megfelelő alátámasztást biztosít az alkotáshoz. Ezen felül a borítás többnyire olyan anyagból készül, amely nemcsak a gyűrődéstől óvja meg a lapokat, hanem a szennyeződések is letörölhetők róla, sőt, enyhe nedvességtől is megvédi a füzetet. Nemcsak profi művészeknek lehet hasznos egy rajztömb, hanem bárkinek, aki szívesen tölti idejét rajzolással. (Akár gyerekek számára is kiváló ajándék lehet egy ilyen füzet, amely később a szülőknek fog nagy örömet okozni, ha például évekkel vagy évtizedekkel később megtalálják gyermekük kiskori rajzait.)

Környezetbarát termékek

A piacon számos gyártó képviselteti magát, sokféle speciális termékkel is. Egyes vállalatok újrahasznosított vázlatfüzet gyártására szakosodtak, míg mások kiváló minőségű, famentes papírból készült rajztömböket gyártanak. A természeti erőforrások kimerülése egyre jobban megterheli a környezetet. A növekvő termelés és a fogyasztás folyamatos növekedése mellett egyre inkább szükséges az újrahasznosítás, vagyis az alapanyagoknak egyre inkább újra felhasználhatónak és újrahasznosíthatónak kell lenniük. A papírtermékeket vásárlók aktívan segíthetnek a környezet megóvásában azzal, hogy ahol van lehetőség, ott újrahasznosított, papírt választanak. Fontos az is, hogy a gyártás során ne használjanak fel a gyártók olyan anyagokat, amelyek károsak a környezetre vagy az emberi egészségre nézve. Ha környezetbarát terméket szeretnénk vásárolni, figyeljük a termékek csomagolásán a különféle minősítéseket, védjegyeket és tanúsítványokat, mint például az FSC minősítés vagy a Blue Angel! Törekedjünk savmentes, klór felhasználása nélkül fehérített termékek előnyben részesítésére.

Legyen a minőség is fontos!

A környezetvédelmi szempontok mellett fontos, hogy megfelelő minőségű termékeket válasszunk, amelyek minden szempontból megfelelnek igényeinknek. Ha azt szeretnénk, hogy jegyzeteink, rajzaink időtállók legyenek, olcsó és silány füzetek helyett használjunk minőségi papírból készült termékeket, akár famentes, akár félfamentes változatot keresünk. A keményfedeles füzetek segítenek megóvni az oldalakat a gyors rongálódástól és gyűrődéstől, hogy vázlataink és alkotásaink sokáig megmaradhassanak. A vegyszermentes gyártás a sárgulástól is véd, tovább megőrzi a papír eredeti színét, így a rajzaink is hosszabb életűek lesznek. Ha biztosra szeretnénk menni, válasszunk olyan gyártó termékei közül, amelyek már megszerezték a vásárlók bizalmát. Ilyenek az ICO, a Fabriano vagy a Pax termékei.