Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Irószerek / Szövegkiemelők, markerek / Permanent markerek

Permanent markerek

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Permanent marker, avagy alkoholos filc – a szinte mindenre fogó filctoll

Permanent marker a hivatalos neve, de a köznyelvben többnyire alkoholos filctollnak, még egyszerűbben alkoholos filc néven nevezzük. Speciális töltetű rostirón, könnyen felismerhető jellegzetes szagáról, amit a kupak levétele után azonnal érezhetünk. Tintája legtöbbször alkoholt vagy más oldószert tartalmaz, innen származik jellegzetes illata, és ez biztosítja a maradandó jelölést olyan felületeken is, ahonnan a hagyományos filctoll letörölhető, lemosható.

Jellemzői:

Többféle heggyel kapható, az 1-2 milliméter vékonytól akár az 1 cm vastagig.

Sokoldalúan alkalmazható, például műanyag felületek (akár ragasztószalag, fólia) írására, kültéri feliratok készítésére, fém, porcelán, üveg és egyéb sima felületeken való jelölésre, de CD/DVD lemezek feliratozására is használható.

Fehér színben is kapható, ami nagyon praktikus sötét, folyadékot magába nem szívó felületek feliratozására, jelölésére. A tintája porcelánfehér, nem átlátszó.

Az íráskép az alkohol gyors elillanása miatt szinte pillanatok alatt megszárad. Figyeljünk azonban oda, hogy a kupakot használat után azonnal helyezzük vissza, mert ahogy az íráskép gyorsan szárad, a tollhegy kupak nélkül ugyanúgy gyorsan kiszárad.

A színtartósságnak persze vannak hátulütői is, például, ha olyan felületre sikerült írni/rajzolni, ahová nem kellett volna: szőnyegre, kanapéra, falra vagy az új konyhaszekrény ajtajára. Általánosságban elmondható, hogy ilyen esetekben a leghatékonyabb tömény, gyógyszertárban kapható alkohollal próbálkozni, de csak olyan felületeken, amelyeket az nem károsít. Érdemes nem látható részeken próbát tenni vele, mielőtt a szőnyeg közepére öntjük. Az interneten számos információ kering a nem kívánt nyomok házilagos eltüntetéséről (például fa felületekről fogkrémmel, műanyagról radírral), esetleg ezekkel is érdemes megpróbálkozni.

A permanent marker (szó szerinti fordítása ’állandó jelölő’) írásképe állandónak tekinthető, de azért még nem feltétlenül tart ki örök időkig. Minőségtől függően a jelölés egy idő után hajlamos kissé halványulni, ugyanúgy, mint a vízbázisú tintát alkalmazó markerek esetében.

A hosszabb élettartam végett fontos, hogy minden esetben vízszintesen tároljuk a terméket. Ellenkező esetben egy helyre koncentrálódhatnak az oldott, színes pigmentrészecskék: kupakkal lefelé tárolás esetén így eltömődhet a tinta kifolyónyílása, kupakkal felfelé tárolás esetén pedig a színpigmentek leülepedhetnek a toll végébe, így halvány lesz az írás a papíron.

Az alkoholos markerek egy speciális fajtája az ipari jelölőkréta. Ez egy nagy színtartósságú, rendkívül jól fedő festékpaszta, amelyet elsősorban durva felületek, szennyezett anyagok vagy rozsdás fémek feliratozására fejlesztettek ki. Kb. 1 cm-es vonalvastagsága biztosítja, hogy nagy távolságból is jól olvasható legyen a jelölés. Színtartó, száradás után törlés- és vízálló.

Extra tipp

Bár az alkoholos filc elsősorban jelölésre, feliratozásra lett kifejlesztve, azért kreatív célokra is jól használható. Ma már rengeteg jó minőségű, változatos színű, különböző heggyel ellátott, különleges filctollat lehet találni a boltokban, amelyekkel érdemes kísérletezni! Permanent markerrel például szépen ki lehet emelni egy színes ceruzával vagy akár vízfestékkel készített kép részleteit, vagy egy vékony hegyű modellel extra aprólékos rajzot is készíthetünk. Színezéshez is megfelelőek ezek az eszközök, hiszen sokkal élénkebb és egységesebb lesz a látvány, mintha színesceruzával dolgoznánk. Esetleg egy vászonra festett, akril kép esetében a teljes száradás után, utólagosan bármilyen mintát vagy feliratot egyszerűen rárajzolhatunk, vagy írhatunk a képre.

Az Office Depot kínálatában nagy választékban találhat alkoholos filctollakat. A markerek darabonként vagy készletben is megvásárolhatók a legkülönfélébb színekben. Válassza ki kiváló minőségű Esselte, ICO, Pilot, Pentel márkáink közül az Önnek legmegfelelőbbet!

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve