Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Papír / Másolópapírok / Prémium minőségű A papírok

Prémium minőségű A papírok

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Papír, fénymásolópapír – kezdjünk tiszta lappal!

Papír és fénymásolópapír nélkül elképzelhetetlen lenne az irodai, iskolai, hivatali feladatok elvégzése, mert – digitális kor ide vagy oda – a szó továbbra is elszáll, az írás továbbra is megmarad. Már amennyiben fizikai formát kap az írás: nem vész el és nem is alakul át, mint a digitálisan leírt szó. Ezért mindannyiunk számára jól ismert az általában 500 lapos csomagban kapható A4 fénymásolópapír. Ezt használjuk irodában, iskolában, otthon. Írhatunk vagy akár nyomtathatunk is rá. Univerzálisan használható, praktikus és gazdaságos megoldás mindennapi feladatokhoz, egyszerű másolatok készítéséhez, nyomtatáshoz – pedig sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget neki. Elég előhúzni az elsőt, ami a kezünkbe akad, bedobni a nyomtatóba, aztán már viheti is a posta a partnerhez az ajánlatot. Pedig, ha egy kis energiát arra is szánnánk, hogy a munkafolyamathoz, feladathoz leginkább megfelelőt válasszuk ki, professzionálisabb képet mutatnánk magunkról a külvilág felé, ami akár üzleti sikereinket is befolyásolhatja – kiválasztása sokat elárul arról, hogy milyen fontos számunkra az adott dokumentum, mennyi munkát fektettünk az elkészítésébe. Üzenetértéke van. Tekintsük át röviden, mire figyeljünk vásárláskor, melyek a legfontosabb paraméterek.

Vastagság

Valószínűleg sokan felfigyeltek már rá, hogy egyes fajták könnyebbek, vékonyabbak, mások súlyosabbnak, „elegánsabbnak” tűnnek. Ez így is van. A fenymasolopapir súlya befolyásolja elsősorban felhasználhatósága területeit. A vastagság gramm/négyzetméterben van megadva a csomagoláson. A hagyományos nyomtatópapír A4 méretű, egy négyzetméterre vetített súlya 80 gramm.

Minél nagyobb ez az érték, annál vastagabb a lap. A fényes, nehezebb fajták 120 gramm súlytól kezdődnek. Egy átlagos, 80 gramm súlyú A4-es papír megfelel normál irodai, otthoni felhasználásra, azaz nyomtatásra, fénymásolásra, irodai belső használatra. A tipikus fénymásoló papir sok helyen megvásárolható: írószerben, akár szupermarketekben is, kisebb 50–100, 500 darabos vagy akár több ezres csomagban is, jellemzően A4-es (297 x 210 mm) méretben. Fényessége 92-es, súlya 80g/m2. A legtöbb helyen ez a legolcsóbban elérhető típus. Fajsúlyosabb levelekhez, ajánlatokhoz, szerződésekhez, reklámanyagokhoz, színes lézernyomtatóba azonban már célszerű legalább 100–160 grammos, vastagabb, speciálisabb terméket beszerezni. A fénymásolópapír ár értelemszerűen a termék minőségével, vastagságával együtt emelkedik. Például egy csomag 500 lapos, 80 grammos fénymásolópapír ára 1200–1500 forint körül van, míg a 160 grammos típusok 2 000 forint körül kezdődnek.

Fehérség

A másik érték, amit a kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, a fehérség (jelölése: CIE). Az átlagos termék fehérsége 92-es. Minél magasabb ez az érték, annál fehérebb a lap. A CIE által jelölt fehérség jól egybeesik a szabad szemmel érzékelhető különböző mértékű fehérséggel. Másolás, nyomtatás esetén minél fehérebb (pl. CIE 140-160) lapot használunk, annál élénkebbek lesznek a színek, és élesebbek a kontúrok. A nyomtatók megbízható működése érdekében is fontos, hogy jó minőségű terméket válasszunk. Ha a lapok túl vékonyak, vagy túl fényesek és simák, könnyebben elakadhatnak a nyomtatóban, mert az adagoló nehezebben továbbítja őket.

Összefoglalva: Hétköznapi, általános használatra kiválóan megfelelnek a hagyományos, olcsó termékek. Azonban fontosabb dokumentumoknál már érdemes legalább egy fokkal jobb minőséget választani, és beruházni egy legalább 90 gramm súlyú, és 96-os fehérségű termékcsomagra.

Újrahasznosított fénymásolópapír

Napjainkban, a környezettudatosság jegyében egyre többen választanak újrahasznosított fenymasolopapirt. Használatával támogatjuk a hulladék újrahasznosítását, környezetkímélőbbé tesszük a nyomtatást, fénymásolást. Az újrahasznosított fénymásolópapír az újaknál porózusabb szerkezetű, kevésbé fényes, vastag és fehér. Ettől még azonban általános irodai, otthoni felhasználásra teljes mértékben megfelel. Az ára valamivel magasabb a hasonló súlyú többi termékénél, viszont jó érzés nekünk, és jó benyomást tehet partnereinkre is, ha látják, hogy teszünk a környezet védelméért.

Célszerű tehát többféle termékből is tartani otthon vagy az irodában, hogy mindig ki tudjuk választani az alkalomhoz, feladathoz leginkább megfelelőt. Webáruházunkban mindenféle típust és méretet megtalál, legyen az A3 papír, A4 papír, Canon fénymásolópapír, színes vagy fehér nyomtatópapír.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve