Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Hálózat, szerver, storage, UPS / Hálózati eszköz és kiegészítői / Router

Router

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál


WIFI jelerősítő, router switch - hálózati eszközök nagy választékban


A wifi jelerősítő, router, WIFI erősítő, switch, bridge IP kamera rendszer vagy az access point csak nagyon kis részét jelentik a hálózati technológia egy nagyon sokrétű, szerteágazó jelentéssel bíró  óriási területének.

 

Annak ellenére, hogy csak a WiFi router kategórián belül több száz termék közül választhatunk típus és márka szerint - a TP Link router, ASUS router vagy Mikrotik router megoldásai között majdnem száz félét találunk -, és akkor a SIM kártyás router, vagy a 4G router készülékekről még szó sem volt. És mindez a hálózati technológia csak kis szeletét jelenti. A különböző hálózati adapterektől kezdve, a biztonsági kamera megoldásokon át, a WiFi repeater, tplinkrepeater, bridge eszközökig bezárólag a hálózatépítés lehetőségei szinte végtelenek. Így akár az otthoni hálózat bővítéséhez, akár az irodai készülékek hálózatba kötéséhez keres hálózati eszközöket – vagy egyszerűen csak jól jönne egy megfizethető wifi erősítő, access point, biztonsági kamera, wifi kamera, kültéri kamera, ip kamera rendszer -, az Office Depot kínálatában biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő termékeket.

 

Ez alap!

 

A hálózat egy olyan, több elemből álló rendszer, amely lehetővé teszi különböző eszközök egymás közötti kommunikációját, adatátvitelét – vagyis nem más, mint egymással összeköttetésben álló csomópontok halmaza, mely korlátlan bővülésre, újabb és újabb csomópontok kiépítésére és befogadására képes – mindaddig, amíg a csomópontok közötti kommunikáció működik. Tehát a hálózati eszközök feladata a csomópontok – számítógépek, nyomtatók, telefonok, okostévék, kültéri kamerák, egyéb interneten kersztül kommunikáló eszközök - közötti kommunikáció biztosítása. Hogy ez a kommunikáció milyen úton-módon valósul meg – kábelek segítségével, vagy vezetékmentes megoldással, ideiglenes vagy állandó jelleggel – már igazából részletkérdés: az igényeink és a lehetőségeink függvénye. Lássuk, melyek a hálózatépítés és – bővítés alapvető eszközei.

 

A modem és az útválasztó – a hálózati technológia legismertebb elemei

 

Az otthoni internetes hálózat szíve-lelke a modem és a router (más szóval az útválasztó). A modem feladata az, hogy összeköttetést biztosítson az otthoni hálózat és a szolgáltató internetes hálózata között. Feldolgozza és továbbítsa a különböző csatornákon – kábelen, telefonon vagy műholdon – bejövő és kimenő jeleket. A modemet általában az internetszolgáltató biztosítja az előfizetőnek.

Az útválasztóa legtöbb hálózat alapeleme. Feladata kettős: az internetkapcsolat megosztása a számítógépek között, és a hálózaton található számítógépek összekapcsolása. Erre egy modem nem képes, viszont léteznek kombinált készülékek, amelyek a modem és az útválasztó feladatát egyaránt ellátják. A legtöbb szolgáltató ma már ilyen modemeket használ.

 

Az útválasztó leginkább az ethernet kábeles kapcsolatot használja, de manapság egyre inkább elterjedt a WiFi router, ami Wi-Fi jelet biztosít – így vezeték nélküli elérést az arra alkalmas eszközöknek. Az LTE technológiával működő megoldás– más szóval SIM kártyás router vagy 4G router - a mobil internetet használja, így nem kell hozzá hagyományos internet-csatlakozás. Természetesen a termékek tudása a router ár mentén is változatos képet mutat. Egy teljesen alap, de a legtöbb esetben teljesen jól használható Tenda router már 4 000 forint alatti áron megvásárolható, de egy TP Link router vagy egy alap Xiaomi router sem kerül többe, mint 5 000 forint – és otthoni célokra biztosan számíthatunk rájuk. Természetesen, ha céges, irodai feladatokra vagy kapacitásigényes eszközök kiszolgálására keresünk kompromisszummentes megoldást, a tudásával együtt a router ára is magasabb lesz: ha egy nagy tudású, klasszikus Asus router mellett döntünk, harminc-negyvenezer forint kiadással számolhatunk. Azonban akármelyik termék mellett tesszük le a garast, vegyük figyelembe, hogy minden útválasztónak van egy felső adatátviteli sebesség határa, azaz maximum sebessége: hiába fizetünk elő a leggyorsabb internetre, ha az útválasztó – legyen az akár egy modernebb WiFi router, akár egy vezetékes megbízható Mikrotik router - alacsonyabb sávszélesség-plafonnal rendelkezik, nem fogjuk tudni használni a magasabb előfizetett internet sebességet.

 

Switch, powerline adapter és smart switch – internetelérés bárhol, bármikor

 

Létezik még egy okos kis hálózati eszköz, a kapcsoló, ami egyszerű és jól működő megoldást kínál az útválasztó bővítésére – ha a vezetékes portok megtelnek, mert sok eszközt kell csatlakoztatnunk. A problémára a legjobb megoldást a hálózati kapcsoló jelenti, switch vagy smart switch. Nagyon fontos, hogy egy hálózatban csak egy eszköz osszon ki IP címet. A switch nem oszt ki IP címet, a routerek igen, de a többségénél letiltható ez a funkció.

 

Vastag falú, régi házakban tapasztalható jelenség, hogy a WiFi-től távolodva egyre csökken az internet sebessége, erőssége. Ilyen helyzetekben nemcsak egy WiFi repeater – pl. egy TPLinkRepeater - tehet jó szolgálatot, hanem hasznos lehet a Powerline adapter is - vagyis közismertebb nevén a konnektorból jövő internet. Ez a hálózati eszköz a falban egyébként is meglévő elektromos kábeleket használja adatátvitelre, tehát csak be kell dugni a hálózati csatlakozóba, hogy netelérést teremthessünk bárhol, ahol áram van fúrás-faragás, kábelezés nélkül – egyetlen mozdulattal.

 

Kültéri kamera, WiFi kamera – teljes bizonyosság minden helyzetben

 

Ha otthonunkat vagy irodánkat szeretnénk biztonságosabbá tenni, vagy a távolból is szemmel tartani, jó választás lehet az IP kamera(rendszer). A home office munkavégzéshez vagy video chathez egy PC-hez kapcsolható wifi kamera szükséges. A biztonsági kamera csak megfigyelésre használatos, míg az IP kamera jóval nagyobb tudású. Gyakorlatilag egy speciális miniatűr célszámítógép, amely webszerverén keresztül elérhető. Ide bejelentkezve tudja használni az eszközt a tulajdonosa, ezen a honlapon keresztül lehet beállítani a kamerát, és itt látható a kamera által közvetített adás is. Egy LAN vagy WiFi hálózat segítségével több kamerát is rendszerbe köthetünk. Természetesen mindkettőnél széles spektrumú a kínálat a felbontás, minőség, kép/másodperc sebességben stb.

A számítógépes hálózati eszközök sok tekintetben megkönnyítik életünket, de mindig ügyeljünk azonban az eszközeink biztonságos használatára, az adatbiztonságra és a vonatkozó jogszabályok betartására ( GDPR, adatkezelés, személyiségi jogok, érintettek tájékoztatása…).

 

Hálózati eszközök: kis befektetés, nagy megtérülés

 

Legyen bármilyen kicsi is vállalkozásunk, ha egynél több számítógép dolgozik az irodában, a hatékonyság növelése érdekében érdemes azokat összekötni, hálózatba rendezni. Mindez természetesen az otthoni készülékeink esetében is igaz, ha szeretnénk maximális kényelemben , rugalmasan használni őket. Ezek a hálózati eszközök, biztonsági kamerák néhány ezer forintért megvásárolhatók – meglepő módon router árak alig magasabbak, mint néhány éve voltak, de a bridge, az acccess point, a smart switch ára is békebelinek mondható. Minimális hozzáértéssel mindezek nagyon jó szolgálatot tesznek, az életünket komfortosabbá és biztonságosabbá teszik.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve