Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Távcső és teleszkóp
Játék
Hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kamera és videokamera

Szabadidő & Játék

(2 089 termék)

Manapság rengeteg lehetőség közül választhatunk szabadidőnk kellemes eltöltésére. Játék a parkban a gyerekekkel, kirándulás az erdőben, drónröptetés, városnézés elektromos rollerrel vagy családi Xbox vetélkedő? Mind kiváló lehetőség, hogy együtt legyünk barátainkkal, családunkkal.

/ 59 oldal
/ 59 oldal

Elektromos roller

Az elektromos rollerek a közelmúltban, egy-két éve terjedtek el Magyarországon. Ez az e-jármű sokoldalúan használható, ideális eszköz a munkába, iskolába való kényelmes és gyors eljutásra, vagy egy szombat délutáni városi kirándulásra.

Számos előnye közül a két legfontosabb, hogy használatával környezetünknek és az egészségünknek is jót teszünk. Körültekintő használattal a szabadidő eltöltésének hasznos eszköze lehet.

Az elektromos roller környezetbarát. Az akkumulátorát nyilván időnként fel kell tölteni, de nem bocsát ki kipufogógázt, és zajjal sem terheli a környezetet. Ha összecsukható, viszonylag könnyű modellt választunk, könnyedén felszállhatunk vele buszra is, játék lesz a közlekedés.

Az elektromos roller használata egészséges. Ha nem a legforgalmasabb utak mentén használjuk, hanem kis forgalmú utcákon keresztül közelítjük meg úticélunkat, jót teszünk mind a fizikai, mind a mentális egészségünknek. A város csendes, kis utcáit felfedezni elektromos rolleren kiváló szabadidős program. Bizonyos egészségügyi problémák megléte (szívbetegség, ízületi fájdalmak stb.) esetén is használható.

Elektromos roller vásárlásakor érdemes pár szempontot áttekinteni, amelyek főleg a jármű kényelmét és biztonságát befolyásolják. A jármű hatótávolsága az egyik legfontosabb paraméter, de egyértelműen meghatározni szinte lehetetlen, annyi minden befolyásolja. Például az út minősége, a szintkülönbség, a vezető testsúlya, a sebesség stb. Az elektromos rollerek maximális sebessége általában 20 és 30 km/h között mozog, de ezt az értéket is nagyban befolyásolják a hatótávolságnál felsorolt körülmények.

Az elektromos rollereknek két alapvető keréktípusa van: felfújható és tömör. Felfújható kerekű rolleren utazni kényelmesebb, hiszen a levegővel töltött kerekek jól csillapítják az út egyenetlenségeit, viszont fennáll a defekt veszélye. Tömör kerekek esetén nem kell defekt miatt aggódnunk, tartósabbak, de sokkal jobban közvetítik az út egyenetlenségeit, nagyobb rázkódást, rezgést érzünk utazás közben. Éppen ezért a legtöbb tömör kerekes elektromos roller általában antishock rendszerrel felszereltek, ami ezt a problémát kiküszöböli.

A 250 W-os vagy kisebb motorteljesítményű elektromos rollereket gyerekeknek, alapvetően sík terepre tervezték. Mindennapos használatra érdemesebb minimum 350 W-os vagy még nagyobb teljesítményű e-járművet választani. Az elektromos rollerek tömegét a felépítésük és az előállításukhoz használt alapanyagok befolyásolják. Minél könnyebb a rollerünk, annál egyszerűbb tömegközlekedési eszközökön magunkkal vinnünk, de kényelem és teherbírás tekintetében alul marad a súlyosabb típusokkal szemben.

Léteznek összecsukható és fix típusok. A fix típusok stabilabbak, nehezebbek, több helyet igényelnek. Az összecsukhatók praktikusabbak, könnyebbek, egyszerűen magunkkal vihetjük őket, kisebb helyet foglalnak. Összecsukható típusoknál előnyösebb, biztonságosabb az a megoldás, mikor az egész kormányszár rácsukható a rollerre. Mindenkinek saját magának kell eldönteni, mely szempontok számára a fontosabbak.

Az elektromos roller nem játék. Használatára a közlekedés során ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a kerékpárra. Figyeljünk a jármű biztonságos használatára! Az elektromos rollerek fellépő felülete strukturált az elcsúszás minimalizálása érdekében. Mivel a forgalomban közlekedünk vele, fontos a megfelelő kivilágítás is.

Drón

A drón egy távirányítással repülni képes, általában kamerával bővített szerkezet. A drónok népszerűsége folyamatosan nő, hiszen az élet egyre több területén tudjuk őket használni, mert strapabírók, jól irányíthatók, egyszerűen hordozhatók. Egyes típusok akár már a zsebünkben is elférnek.

A civil felhasználásra szánt drónok leginkább a felnőttek játékszerei, szórakozásra, élményeink, utazásaink, kirándulásaink megörökítésére szolgálnak. Filmbeillő fénykép- vagy videofelvételeket készíthetünk különböző magasságokból és sebességgel, a legkülönfélébb mozgásokkal kombinálva. Eredetileg hadászati célokra -felderítésre, emberélet kockáztatása nélküli bevetésekre - fejlesztették ki. Az átlagemberek számára elérhető drónok leginkább a szórakozást, a szabadidő kellemes eltöltését szolgálják, de ipari, üzleti, tudományos célra is alkalmasak, például állatállomány, termőföldek megfigyelésére, ellenőrzésére, reprezentatív ingatlan- vagy esküvői fotók, videók készítésére is használják. Az elmúlt 2-3 év alatt jelentősen megnőtt a drónok iránti kereslet. Aki vásárláson gondolkodik, annak az alábbi szempontokat érdemes áttekintenie.

A legelső paraméter, amire vásárláskor oda kell figyelni, az a motor. Két típus létezik: a szénkefés és BLDC (brusless - kefe nélküli) motor. Az első típusnál egy Z alakban meghajlított réz érintkező felület veszi fel az áramot. Ez a megoldás árban kedvezőbb, viszont ezen készülékek minősége nem éri el a BLDC motorosokét. A másik típus a BLDC, vagyis brushless motorokkal felszerelt, melyekben nem szénkefe, hanem réztekercs található. Ez a tartósabb, drágább, erősebb kialakítás. További előnye, hogy ez a fajta motor kevesebb rezgést ad át a készülékre, ezekkel készíthetők igazán professzionális fénykép- és videofelvételek.

Fontos paraméter a repülésvezérlő típusa. Ezek feladata a drónok irányítása. A drón rádióhullámokkal kommunikál a repülésvezérlő irányító egységgel, ami lehet távirányító, számítógép, vagy akár okostelefon is. A telefonról vezényelt megoldás hátránya, hogy a készülék kisebb hatótávolsággal rendelkezik és használata sem annyira kényelmes, mint pl. egy távirányítóé. A repülésvezérlőkkel a repülési paramétereket is beállíthatjuk, így drónunk automatikusan az általunk betáplált útvonalat fogja bejárni.

A drón hatótávolsága meghatározza, hogy mennyire tud eltávolodni a kezelőjétől. A méret összefügg a súllyal, ami az egyik legfontosabb paraméter. A súly szempontjából legjobb az arany középút. A pillekönnyű modelleket a legkisebb szellő is megdobálja, és értékelhetetlen lesz a felvétel. A túl súlyosakat nehéz lesz cipelni, mondjuk egy túra alkalmával. A szállítást megkönnyíti, ha behajlítható karú típusokat választunk.

Érdemes megnézni a kamera felbontását. A készülék árával egyenes arányban javul a képminőség. Ma már igen alacsony összegért is a miénk lehet egy drón – kb. 35-40 ezer Ft körül kezdődnek a jó minőségű alaptípusok –, azonban annak felvételei érthető módon nem lesznek annyira élesek, mint egy profibb eszközé. De igazából már a drón röptetése akkora élmény, hogy a képminőség talán nem is a legfontosabb szempont. A drónok többsége kameraplatformos, azaz gyárilag beszerelt kamerával készül. (Ha mégsem, akkor ki van alakítva a lehetőség külső kamera csatlakoztatására.) Az ilyen típusoknál fontos a jó minőségű kamera, a stabil, szélnek ellenálló test, a rezgésmentes propellerek és az elektromechanikus stabilizátor. Ez utóbbi feladata a drón folyamatos vízszintben tartása. Az ilyen professzionális típusok fel vannak szerelve repülést támogató érzékelőkkel, GPS-szel, optikai, ultrahangos és infravörös szenzorokkal. Az ilyen típusú professzionális drónokkal igazán lélegzetelállító felvételeket készíthetünk.

A kamera által közvetített képet a pilóta általában a drón távirányítójának képernyőjén nézheti. Ez jelentősen leegyszerűsíti a navigációt és videó- vagy fényképfelvételek készítésekor a kompozíció beállítását is. Egy akkumulátor sem bírja a végtelenségig, és igen bosszantó tud lenni, ha drónunk a legalkalmatlanabb pillanatban lemerül. Egy pótakkumulátor vásárlásával könnyen kiküszöbölhetjük ezt a problémát.

A drónröptetés kiváló szabadidős program! Használata gyakorlás után egyszerű, de a drón alapvetően nem játékszer. Mielőtt beüzemelnénk, alaposan olvassuk el a használati útmutatót. Csak fokozatosan, kellő gyakorlás után növeljük a repülési magasságot és távolságot, vagy kezdjünk bonyolultabb manőverekbe.


Kamera

A túrákra, kirándulásokra drón mellett érdemes magunkkal vinni egy kamerát is. Hiszen a kötetlenség, a szabadidő kalandokra, játékra sarkall, lélegzetelállító látnivalókat csodálhatunk, vicces eseményekbe keveredhetünk, amelyek mindenképpen megörökítésre érdemesek. Mára a kamera szó szinte mindenkinek digitális gépet jelent, hiszen ezek gyakorlatilag teljes mértékben felváltották a hagyományos, film alapanyagra dolgozó típusokat. A kínálat szinte kimeríthetetlen, ezért vásárlás előtt a legfontosabb végiggondolni, hogy pontosan mire tervezzük használni a kamerát.

Az egyszerű, alacsonyabb árfekvésű videokamerák kezdő felhasználók számára, mindennapi felhasználásra, például családi események megörökítésére alkalmasak.

Professzionális videokamera vásárlását akkor érdemes megfontolni, ha az alapfelhasználáson túl, egyéb felvételeket is készíteni szeretnénk. Ideális választás céges rendezvények, esküvői, ünnepi videók, riportok, TV műsorok, filmek és reklámok rögzítésére, amatőr filmes szárnypróbálgatásra. Ezek a gépek kiváló képminőséget, telített színeket biztosítanak gyenge fényviszonyok között is.

A menetrögzítő, autós fedélzeti kamera beszerzése azoknak ajánlott, akik sokat utaznak, hiszen egy ilyen eszköz elsődleges feladata a forgalom eseményeinek rögzítése. Segítségével könnyebb lesz a vitás közúti helyzetek megoldása, de úti videók is készíthetők a segítségével.

A sportkamera is a sokat utazóknak, extrém sportok iránt érdeklődőknek ideális. Kialakításuk miatt ezek a kamerák ütés- és vízállók, jól tűrik a szélsőséges időjárási és egyéb helyzeteket. Kicsik, könnyűek, zsebben elférnek, így bárhová magunkkal vihetjük őket. A sportkamera vadvízi evezés, búvárkodás, sziklamászás vagy egyéb extrém sportok során is megbízható társunk lehet.