Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Távcső és teleszkóp
Játék
Hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kamera és videokamera

Szabadidő & Játék

(1 491 termék)

Manapság rengeteg lehetőség közül választhatunk szabadidőnk kellemes eltöltésére. Játék a parkban a gyerekekkel, kirándulás az erdőben, drónröptetés, városnézés elektromos rollerrel vagy családi Xbox vetélkedő? Mind kiváló lehetőség, hogy együtt legyünk barátainkkal, családunkkal.

/ 42 oldal
/ 42 oldal

Elektromos roller

Az elektromos rollerek a közelmúltban, egy-két éve terjedtek el Magyarországon. Ez az e-jármű sokoldalúan használható, ideális eszköz a munkába, iskolába való kényelmes és gyors eljutásra, vagy egy szombat délutáni városi kirándulásra.

Számos előnye közül a két legfontosabb, hogy használatával környezetünknek és az egészségünknek is jót teszünk. Körültekintő használattal a szabadidő eltöltésének hasznos eszköze lehet.

Az elektromos roller környezetbarát. Az akkumulátorát nyilván időnként fel kell tölteni, de nem bocsát ki kipufogógázt, és zajjal sem terheli a környezetet. Ha összecsukható, viszonylag könnyű modellt választunk, könnyedén felszállhatunk vele buszra is, játék lesz a közlekedés.

Az elektromos roller használata egészséges. Ha nem a legforgalmasabb utak mentén használjuk, hanem kis forgalmú utcákon keresztül közelítjük meg úticélunkat, jót teszünk mind a fizikai, mind a mentális egészségünknek. A város csendes, kis utcáit felfedezni elektromos rolleren kiváló szabadidős program. Bizonyos egészségügyi problémák megléte (szívbetegség, ízületi fájdalmak stb.) esetén is használható.

Elektromos roller vásárlásakor érdemes pár szempontot áttekinteni, amelyek főleg a jármű kényelmét és biztonságát befolyásolják. A jármű hatótávolsága az egyik legfontosabb paraméter, de egyértelműen meghatározni szinte lehetetlen, annyi minden befolyásolja. Például az út minősége, a szintkülönbség, a vezető testsúlya, a sebesség stb. Az elektromos rollerek maximális sebessége általában 20 és 30 km/h között mozog, de ezt az értéket is nagyban befolyásolják a hatótávolságnál felsorolt körülmények.

Az elektromos rollereknek két alapvető keréktípusa van: felfújható és tömör. Felfújható kerekű rolleren utazni kényelmesebb, hiszen a levegővel töltött kerekek jól csillapítják az út egyenetlenségeit, viszont fennáll a defekt veszélye. Tömör kerekek esetén nem kell defekt miatt aggódnunk, tartósabbak, de sokkal jobban közvetítik az út egyenetlenségeit, nagyobb rázkódást, rezgést érzünk utazás közben. Éppen ezért a legtöbb tömör kerekes elektromos roller általában antishock rendszerrel felszereltek, ami ezt a problémát kiküszöböli.

A 250 W-os vagy kisebb motorteljesítményű elektromos rollereket gyerekeknek, alapvetően sík terepre tervezték. Mindennapos használatra érdemesebb minimum 350 W-os vagy még nagyobb teljesítményű e-járművet választani. Az elektromos rollerek tömegét a felépítésük és az előállításukhoz használt alapanyagok befolyásolják. Minél könnyebb a rollerünk, annál egyszerűbb tömegközlekedési eszközökön magunkkal vinnünk, de kényelem és teherbírás tekintetében alul marad a súlyosabb típusokkal szemben.

Léteznek összecsukható és fix típusok. A fix típusok stabilabbak, nehezebbek, több helyet igényelnek. Az összecsukhatók praktikusabbak, könnyebbek, egyszerűen magunkkal vihetjük őket, kisebb helyet foglalnak. Összecsukható típusoknál előnyösebb, biztonságosabb az a megoldás, mikor az egész kormányszár rácsukható a rollerre. Mindenkinek saját magának kell eldönteni, mely szempontok számára a fontosabbak.

Az elektromos roller nem játék. Használatára a közlekedés során ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a kerékpárra. Figyeljünk a jármű biztonságos használatára! Az elektromos rollerek fellépő felülete strukturált az elcsúszás minimalizálása érdekében. Mivel a forgalomban közlekedünk vele, fontos a megfelelő kivilágítás is.

Drón

A drón egy távirányítással repülni képes, általában kamerával bővített szerkezet. A drónok népszerűsége folyamatosan nő, hiszen az élet egyre több területén tudjuk őket használni, mert strapabírók, jól irányíthatók, egyszerűen hordozhatók. Egyes típusok akár már a zsebünkben is elférnek.

A civil felhasználásra szánt drónok leginkább a felnőttek játékszerei, szórakozásra, élményeink, utazásaink, kirándulásaink megörökítésére szolgálnak. Filmbeillő fénykép- vagy videofelvételeket készíthetünk különböző magasságokból és sebességgel, a legkülönfélébb mozgásokkal kombinálva. Eredetileg hadászati célokra -felderítésre, emberélet kockáztatása nélküli bevetésekre - fejlesztették ki. Az átlagemberek számára elérhető drónok leginkább a szórakozást, a szabadidő kellemes eltöltését szolgálják, de ipari, üzleti, tudományos célra is alkalmasak, például állatállomány, termőföldek megfigyelésére, ellenőrzésére, reprezentatív ingatlan- vagy esküvői fotók, videók készítésére is használják. Az elmúlt 2-3 év alatt jelentősen megnőtt a drónok iránti kereslet. Aki vásárláson gondolkodik, annak az alábbi szempontokat érdemes áttekintenie.

A legelső paraméter, amire vásárláskor oda kell figyelni, az a motor. Két típus létezik: a szénkefés és BLDC (brusless - kefe nélküli) motor. Az első típusnál egy Z alakban meghajlított réz érintkező felület veszi fel az áramot. Ez a megoldás árban kedvezőbb, viszont ezen készülékek minősége nem éri el a BLDC motorosokét. A másik típus a BLDC, vagyis brushless motorokkal felszerelt, melyekben nem szénkefe, hanem réztekercs található. Ez a tartósabb, drágább, erősebb kialakítás. További előnye, hogy ez a fajta motor kevesebb rezgést ad át a készülékre, ezekkel készíthetők igazán professzionális fénykép- és videofelvételek.

Fontos paraméter a repülésvezérlő típusa. Ezek feladata a drónok irányítása. A drón rádióhullámokkal kommunikál a repülésvezérlő irányító egységgel, ami lehet távirányító, számítógép, vagy akár okostelefon is. A telefonról vezényelt megoldás hátránya, hogy a készülék kisebb hatótávolsággal rendelkezik és használata sem annyira kényelmes, mint pl. egy távirányítóé. A repülésvezérlőkkel a repülési paramétereket is beállíthatjuk, így drónunk automatikusan az általunk betáplált útvonalat fogja bejárni.

A drón hatótávolsága meghatározza, hogy mennyire tud eltávolodni a kezelőjétől. A méret összefügg a súllyal, ami az egyik legfontosabb paraméter. A súly szempontjából legjobb az arany középút. A pillekönnyű modelleket a legkisebb szellő is megdobálja, és értékelhetetlen lesz a felvétel. A túl súlyosakat nehéz lesz cipelni, mondjuk egy túra alkalmával. A szállítást megkönnyíti, ha behajlítható karú típusokat választunk.

Érdemes megnézni a kamera felbontását. A készülék árával egyenes arányban javul a képminőség. Ma már igen alacsony összegért is a miénk lehet egy drón – kb. 35-40 ezer Ft körül kezdődnek a jó minőségű alaptípusok –, azonban annak felvételei érthető módon nem lesznek annyira élesek, mint egy profibb eszközé. De igazából már a drón röptetése akkora élmény, hogy a képminőség talán nem is a legfontosabb szempont. A drónok többsége kameraplatformos, azaz gyárilag beszerelt kamerával készül. (Ha mégsem, akkor ki van alakítva a lehetőség külső kamera csatlakoztatására.) Az ilyen típusoknál fontos a jó minőségű kamera, a stabil, szélnek ellenálló test, a rezgésmentes propellerek és az elektromechanikus stabilizátor. Ez utóbbi feladata a drón folyamatos vízszintben tartása. Az ilyen professzionális típusok fel vannak szerelve repülést támogató érzékelőkkel, GPS-szel, optikai, ultrahangos és infravörös szenzorokkal. Az ilyen típusú professzionális drónokkal igazán lélegzetelállító felvételeket készíthetünk.

A kamera által közvetített képet a pilóta általában a drón távirányítójának képernyőjén nézheti. Ez jelentősen leegyszerűsíti a navigációt és videó- vagy fényképfelvételek készítésekor a kompozíció beállítását is. Egy akkumulátor sem bírja a végtelenségig, és igen bosszantó tud lenni, ha drónunk a legalkalmatlanabb pillanatban lemerül. Egy pótakkumulátor vásárlásával könnyen kiküszöbölhetjük ezt a problémát.

A drónröptetés kiváló szabadidős program! Használata gyakorlás után egyszerű, de a drón alapvetően nem játékszer. Mielőtt beüzemelnénk, alaposan olvassuk el a használati útmutatót. Csak fokozatosan, kellő gyakorlás után növeljük a repülési magasságot és távolságot, vagy kezdjünk bonyolultabb manőverekbe.


Fényképezőgép

Drónröptetésre legalkalmasabb egy túra vagy kirándulás, ahova érdemes magunkkal vinni fényképezőgépet is. Hiszen a kötetlenség, a szabadidő kalandokra, játékra sarkall, lélegzetelállító látnivalókat csodálhatunk, vicces eseményekbe keveredhetünk, amelyek mindenképpen megörökítésre érdemesek.

Mára a fényképezőgép szó szinte mindenkinek digitális gépet jelent, hiszen ezek gyakorlatilag teljes mértékben felváltották a mechanikus, analóg készülékeket. Fényképezőgépekből a kínálat szinte kimeríthetetlen, ezért vásárlás előtt a legfontosabb végiggondolni, hogy pontosan mire tervezzük használni. Alapvetően 4 különböző típust különböztetünk meg. A digitális elven működők között a kompakt, a bridge, és a tükörreflexes típus létezik, illetve borsos áron kaphatók hagyományos, analóg gépek is.

A kompakt fényképezőgépeket hétköznapi fotózásra tervezték. Van pár manuális beállítási lehetőségük az automata módon kívül. Alap szintű, viszont jó minőségű fényképek készíthetők vele pl. szülinapon, nyaraláskor. A bridge, vagy ultrazoom néven is ismert kamerák átmenetet képeznek a kompakt és a tükörreflexes fényképezőgépek között. Sok területen használhatók, legnagyobb előnyük a kompakt gépekkel szemben az óriási átfogással rendelkező zoom. A tükörreflexes fényképezőgépek hozzáértő kezekben a kategória csúcstermékei. A kiváló képminőség garantált, igaz ezért borsos árat kell fizetnünk.

A hagyományos, analóg, filmes fényképezőgépek iránt is egyre nő a kereslet. Mert bár műszakilag alulmaradnak, felbontásban a legjobb digitális fényképezőgép sem érhet egy analóg közelébe.

Mindenkinek magának kell eldönteni, mely típus számára a legalkalmasabb.