Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Autós navigáció
Túranavigáció
Navigáció kiegészítő
Walkie-Talkie (Adó-Vevő)
Távcső és teleszkóp
Játék
Hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kamera és videokamera

Autós navigáció

(14 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Autós navigáció, azaz GPS

Magyarország autós térképe már szinte feleslegessé vált, hiszen ott van helyette a GPS navigáció. Ez egy globális navigációs rendszer, amely műholdakat, vevőt és algoritmusokat használ a hely-, sebesség- és időadatok szinkronizálására a légi, tengeri és szárazföldi utazások során. A GPS rendszerek autókban, okostelefonokban, sőt karórákban is jelen vannak. Segítenek eljutni oda, ahová tartunk, A-ból B-be.

A GPS nemcsak az autós navigációt szolgálja: számos iparágban erőteljes és megbízható eszköz a vállalkozások és szervezetek számára. A földmérők, tudósok, pilóták, hajóskapitányok, elsősegélynyújtók, valamint a bányászatban és a mezőgazdaságban dolgozók csak néhány példa azokra, akik napi rendszerességgel használják a munkájukhoz. A GPS-információ pontos felmérések és térképek elkészítéséhez, időmérésekhez, pozíció vagy hely követéséhez, valamint navigációhoz is használható, mindig és szinte minden időjárási körülmények között működik.

A Navitel gps az egyik legnépszerűbb autós navigációs eszköz, hogy Magyarország térképe a zsebünkben legyen. Egy ingyenes PC-s alkalmazás is jár hozzá, a Navitel Navigator Frissítési Központ, amely segítségével szoftver-, és térképfrissítéseket tudunk letölteni a Windows operációs rendszerű számítógépeken. A Mio gps egy tajvani gyártó terméke: a cég jelenleg egyike a világ három legnagyobb navigációseszköz-gyártójának. A WayteQ X995 navigációs készülék a navigáció új szintjére emel minket: az Android platform és az erős hardver lehetőségeit kihasználva az eddigieket felülmúló, új funkciókkal találkozhatunk.

A GPS-nek öt fő felhasználási módja van:

Helyszín – pozíció meghatározása

Navigáció – eljutás egyik helyről a másikra

Követés – tárgy vagy személyes mozgás figyelése

Térképezés – térképek készítése a világról

Időzítés – lehetővé teszi a pontos időmérést

A navigáció pontossága sok változótól függ, például a rendelkezésre álló műholdak számától, az ionoszférától, a városi környezettől és sok más tényezőtől is. A rendszer három különböző összetevőből áll, amelyeket szegmenseknek neveznek, és amelyek együttesen nyújtanak helyinformációt.

1.A Földet körülvevő műholdak jeleket továbbítanak a felhasználóknak a földrajzi helyzetről és a napszakról. A műholdrendszer 24 műholdból álló konstellációból áll, hat Földközpontú pályasíkon. Konstellációnként négy műhold kering 20 000 km-rel a Föld felett, és 14 700 km/h sebességgel haladnak. A hely kiszámításához a GPS-eszköznek képesnek kell lennie legalább négy műhold jelének leolvasására. Bár a földfelszínen történő helymeghatározáshoz csak három műholdra van szükségünk, a negyedik műholdat gyakran használják a másik háromból származó információk érvényesítésére.

2.A vezérlőszegmens földi megfigyelőállomásokból, fő vezérlőállomásokból és földi antennából áll. Az ellenőrzési tevékenységek közé tartozik a műholdak nyomon követése és működtetése az űrben, valamint az adások felügyelete.

3.A felhasználói berendezések pedig a GPS vevők és adók, beleértve az órákat, okostelefonokat és telematikai eszközöket.

Van néhány tényező, amely akadályozhatja a mérés pontosságát. A fizikai akadályok, nagy tömegek, például hegyek, épületek, fák torzíthatják az érkezési idő mérését. A légköri hatások, úgymint az erős viharok és napviharok is befolyásolhatják az eszközöket. A műholdon belüli pályamodell is lehet helytelen vagy elavult, bár ez egyre ritkább. A téves numerikus számítások akkor lehetnek tényezők, ha az eszköz hardverét nem az előírásoknak megfelelően tervezték. Végül ide tartozik a mesterséges interferencia: a GPS-t zavaró eszközök vagy a hamisítványok is.

A pontosság általában magasabb a nyílt területeken, amelynek a szomszédságában nincsenek magas épületek, mert ezek blokkolhatják a jeleket. Ezt a hatást városi kanyonnak nevezik. Amikor egy eszközt nagy épületek vesznek körül, azok először blokkolják a műholdjelet, majd lepattan valamelyikről, és a készülék végül leolvassa. Ez a műhold távolságának téves számítását eredményezheti.

Összességében ezek az eszközök a legkorszerűbb módon segítik a tájékozódást, ahogy erről már szinte mindenki szerezhetett valamilyen tapasztalatot akár autóvezetőként, akár utasként. Webshopunkban többféle navigációs eszköz közül válogathat, az elvárásainak legmegfelelőbbet kiválasztva.