Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Távcső és teleszkóp
Játék
Hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kompakt fényképezőgép
Tükörreflexes fényképezőgép (DSLR)
Tükör nélküli fényképezőgép (MILC)
Instant fényképezőgép, Instax
Memóriakártya
Kamera és videokamera

Instant fényképezőgép, Instax

(52 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Instax, Instax Mini – a fényképezőgép régi-új fénykora

Az Instax és az Instax Mini készülékek a régi polaroid fényképezőgépek „új generációja”-ként hódították meg a világot. Azonban a mai modellek sokkal kisebbek és könnyebbek annak ellenére, hogy a működési elv valójában változatlan maradt: csak megnyomjuk az exponáló gombot a gépen, s azonnal kézben tarthatjuk az elkészült fotót, melyet aztán kirakhatunk a polcra, vagy borítékba téve azonnal feladhatunk a barátoknak vagy a családnak. A fotópapíron lévő fényérzékeny bevonat teszi lehetővé a kép rögzítését, majd egy vegyi folyamat indul be, amely néhány másodperc leforgása alatt előhívja a fényképet, s máris kézben tarthatjuk a fotót. Ahogy látható, ez a fajta fotózás és előhívás végtelenül egyszerű. Mára a méret mellett a design is megváltozott, a modern készülékek amellett, hogy sokkal kisebb helyet foglalnak a táskában, megjelenésüket tekintve is igazán trendik.

Annak idején a Polaroid gyártott ilyen készülékeket, ezért is maradt meg sokak fejében a „polaroid gép” elnevezés, és sokan például a Fujifilm modelljeit is ezen a néven emlegetik. A működési elv valóban ugyanaz, azonban a mai eszközök színesek, vidámak, kis helyen elférnek és igazán könnyűek. A formák lekerekítettek, megfelelnek a mai trendeknek, ugyanakkor a hagyományos fotózás érzetét és némi retroélményt csempésznek a mindennapjainkba. LCD-panel helyett optikai keresőbe nézünk fotózáskor, s a készülékek beépített akkuval vagy újratölthető, bárhol könnyedén beszerezhető elemekkel működnek. Természetesen „film”, vagyis fotópapír is szükséges a használatukhoz, melynek méretét vásárlás előtt érdemes ellenőrizni, ugyanis az Instax és az Instax mini például nem ugyanolyan formátumú filmmel működik.

Mini instant készülék a Fujifilmtől

A webshopunkban is elérhető népszerű Fujifilm fényképezőgép, a Fujifilm Instax 11 mini az első olyan készülék, amely automata expozícióval is rendelkezik, vagyis miután megnyomtuk az exponáló gombot, a gép automatikusan érzékeli a környezeti fény szintjét, s ehhez optimalizálja a zársebességet és a vaku teljesítményét. Így bármilyen időjárási körülmények között fotózunk, minőségi fényképet készíthetünk.

A gép bekapcsolása után az objektív elülső szélének elhúzásával kapcsolható be a szelfi mód, így könnyen készíthetünk barátainkkal szelfit vagy közeli képet.

A gyártó nagy hangsúlyt fektetett a desginra, így a modell öt különböző halvány, divatos színben kapható, s kiegészítő elemként jár mellé két cserélhető exponáló gomb, amellyel a készüléknek változatos külső megjelenést biztosíthat a tulajdonos.

Összefoglalva e készüléktípus legfontosabb előnyei a következők:

  1. egyszerű, gyors működés,
  2. automatikus filmadagolás,
  3. könnyen szállítható, pop-up típusú összecsukható lencse,
  4. beépített lencsevédő,
  5. szelfi mód.

Analóg kontra digitális fényképezőgép

Azt hihetnénk, az analóg technológia már a múlté, s ma csak az lehet trendi, ami digitális, illetve memóriakártyával dolgozik. Ennek ellentmond az instant kamerák iránti óriási kereslet. A készülék megközelítőleg egy évtizede jelent meg a piacon, azóta pedig rengeteg élményt örökítettek meg a felhasználók ilyen eszközökkel, használatuk már itthon is elterjedt. Az instant modellek nosztalgikus élményt keltenek, ráadásul lehetővé teszik, hogy néhány másodpercen belül kezünkben tartsuk a kész fényképeket. Mivel ezek az eszközök filmmel működnek, magára a fotózásra mint tevékenységre is hatással vannak: tudatosságot, megtervezettséget, nagyobb odafigyelést igényelnek. Ha egyszer megnyomtuk a gombot, nem lehet javítani, retusálni az eredményt, viszont ezáltal lesznek a képek igazán egyediek, s adják vissza igazán a pillanatot. Baráti összejöveteleken, nyaralásokon, kirándulásokon, egyéb közösségi programokon az instant gépek a lehető legdivatosabb és legegyszerűbb megoldást nyújtják az élmények megőrzésére – akár Canon fényképezőgép, akár Kodak fényképezőgép mellett döntünk, akár más gyártók termékeit választjuk, ezekkel a készülékekkel különlegessé tehetünk minden pillanatot.