Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Távcső és teleszkóp
Játék
Hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kompakt fényképezőgép
Tükörreflexes fényképezőgép (DSLR)
Tükör nélküli fényképezőgép (MILC)
Instant fényképezőgép, Instax
Memóriakártya
Kamera és videokamera

Kompakt fényképezőgép

(57 termék)
/ 2 oldal
Z 30 + 16-50
Nincs raktáron
319 999 Ft

/ 2 oldal

A kompakt fényképezőgép előnyei – avagy fényképezőgép „kisokos”

A megfelelő fényképezőgép kiválasztása nem egyszerű feladat, de a kompakt fényképezőgép mellett egyre többen teszik le a voksukat. Kis mérete, hordozhatósága, egyszerű használata kiváló lehetőségeket rejt magában azok számára, akik jobb minőségű képekre vágynak, mint amit a mobiltelefon kamerája készít. Ezek a készülékek jelenthetik a megoldást arra, ha utazás, kirándulás során szeretnénk fényképeket és videókat készíteni, jó minőségben. A kompakt kamerák családjába szinte az összes rögzített lencsével ellátott digitális fényképezőgép beletartozik, így például a szuper kompakt modellek, valamint a nagyobb, szuperzoomos vagy hídkamerák. A választék hatalmas, s nemcsak modellek, hanem márkák tekintetében is. A legnépszerűbb gyártók ajánlatai webshopunkon keresztül is elérhetők, úgymint:

  1. a Canon fényképezőgép,
  2. a Sony fényképezőgép,
  3. a Fujifilm fényképezőgép valamint
  4. a Kodak fényképezőgép.

Fizikai méret kontra felbontás

Új készülék vásárlásakor sok fotórajongó számára a méret az egyik legfontosabb szempont. Célszerű kompakt modellt választani, különösen akkor, ha elsősorban a nyaralás, a túra, a kempingezés emlékeit szeretnénk megörökíteni. Ezek a gépek olyan kicsik, helytakarékosak és könnyűek, hogy könnyen elférnek akár zsebben is. Fontos azonban tudni, hogy a felhasználóknak szinte mindig kompromisszumot kell kötniük az eszköz mérete és a képminőség között. Az igazán kompakt kamerák gyakran csak átlagos felbontást kínálnak, és sok esetben az optikai zoom is hiányzik. Ezért fontos alaposan átgondolni, hogy milyen célra szeretnénk használni a gépet, és milyen elvárásaink vannak vele szemben.

A jó minőségű digitális fényképezőgép legfontosabb tulajdonságai

A digitális fényképezőgépeket ma már gyakran rendkívül nagy felbontású érzékelővel látják el, amely 20 megapixeles vagy annál nagyobb felbontással képes fotókat készíteni. A megapixelek száma lehetővé teszi a képminőség besorolását, de nem ez az egyetlen érték, amelyre a felhasználóknak figyelniük kell. A kezdőknek, akik főleg pillanatfelvételeket készítenek, gyakran megfelel az öt-hét megapixeles felbontás. A kiváló minőségben rögzített képek nagy felbontásban megtekinthetők a számítógépen vagy a televízión, és szükség esetén szabványos fényképformátumokban is kinyomtathatók. A haladó felhasználók általában tizenkét megapixeles és annál nagyobb felbontású kamerákat használnak. Ezeknél a zoom szinte minőségromlás nélkül használható, és a fotók hatalmas plakátként is kinyomtathatók. A fényképminőség szempontjából azonban a legfontosabb tulajdonságok a gyors záridő; az optikai képstabilizálás a képek remegésének megakadályozása érdekében; és a hatékony zajcsökkentés.

A kiegészítő funkciókat is megéri szem előtt tartani, amikor gépet választunk. Szinte minden modell képes legfeljebb 30 perc hosszú videó rögzítésére. Praktikus, ha a digitális kamera támogatja a WLAN-t és a Bluetooth-t is, és így lehetővé teszi fényképek és videók kábel nélküli továbbítását. Azt is célszerű átgondolni, akarunk-e éjszaka is fotózni, mert ha igen, olyan modellt kell választani, amely rendelkezik éjszakai üzemmód funkcióval is.

Az interneten szinte minden digitális kamera és kompakt fényképezőgép termékleírása elérhető, így van lehetőségünk tájékozódni a készülékek tulajdonságairól, mielőtt a kosarunkba raknánk és megrendelnénk a terméket, sőt az egyes modelleket így könnyedén összehasonlíthatjuk, figyelembe véve a készülékjellemzők mellett az árakat is.

Ahogy fejlődik a technológia, és egyre szélesebb réteg számára válnak elérhetővé a minőségi fotókat készítő kamerák, a fényképezés egyre népszerűbb szabadidős tevékenységgé válik. Ráadásul a közösségi média, főként az Instagram megjelenésével rengetegen sajátították el amatőrként a fotózás alapjait. A fényképezés lehetővé teszi emlékeink megőrzését, a megélt pillanatok megosztását másokkal, ugyanakkor kiváló hobbi is, igazi alkotótevékenység, amely kikapcsol, kreativitásra késztet, s fejleszti az esztétikai érzéket.