Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Táblák
Asztali és fali bemutatótáblák, névkitűzők
/ 3 oldal
ICO fehértábla-törlő
Raktáron
999 Ft

/ 3 oldal

Mágnestábla, flipchart, fehér tábla – modern prezentációs eszközök

A mágnestábla, a flipchart és a fehértábla olyan eszközök, melyek nélkül ma már elképzelhetetlen egy iroda működése, a cég méretétől függetlenül. A különféle bemutató és vizuál táblák, projektorok olyan prezentációs eszközök, melyek használata nagyban megkönnyítheti munkánkat. Hiszen a megbeszélések – divatos kifejezéssel élve meetingek – sokkal eredményesebbek, ha a részvevők számára rajzok, ábrák, szövegek segítségével vizuálisan is befogadható az adott tartalom, vagyis látják is az elhangzottakat. A vizuális eszközökkel (képekkel, diagramokkal) bővített előadás, a prezentáció segíti a téma megértését és az elhangzottak megjegyzését. Bármely feladat elvégzéséhez az első és elengedhetetlen lépés a tervezés. Beszélgetés jellegű, ötletelős, interaktív meetingekhez kiválóan alkalmasak a flipchart táblák, illetve a fehértáblák, mert könnyen módosítható a rajtuk szereplő tartalom, és a résztvevők is hozzá tudják tenni ötleteiket a megbeszéléshez. Léteznek olyan tervezőtáblák is, amelyek előre felfestett rendszerrel (négyzetráccsal vagy vonalakkal) segítik a tervezés hatékonyságát. Kiegészítőként táblamágnes, táblatörlő, táblafilc és különféle táblamarkerek segítik a hatékony prezentációt.

Fehértáblák

A vizuál táblák közé sorolható fehér táblák (angolul whiteboard) kiváló tervező és prezentációs eszközök. Ezek kiegészítői a speciálisan e célra kifejlesztett törlőeszközök és filctollak. A megfelelő filctollal a felületükre írt szövegek, ábrák, rajzok egy külön erre a célra készült törlővel könnyen törölhetők, módosíthatók. Léteznek mágneses típusok is, melyek még sokoldalúbb felhasználást tesznek lehetővé.

A legfontosabb szempont mindenféle ilyen eszköz, így fehértábla vásárlása esetén is a felület kiválasztása. Bár ezek – mint nevük is mutatja – fehérek, felületük minősége a törölhetőség és élettartam szempontjából igen eltérő lehet, így fontos, hogy az írófelület tulajdonságait összevessük az elvárásokkal és használati igényekkel. Minél keményebb és egységesebb a felület, annál kevésbé tudnak a filctoll tintaszemcséi megülni az aprócska résekben, s annál tovább képes a prezentációs eszköz tökéletes fehér színét megőrizi.

Az üveg tökéletesen tisztítható, könnyedén törölhető, a karcoknak rendkívül jól ellenálló felület, nem marad szellemképes vagy foltos. Az üveg ezen kiváló adottságainak köszönhetően az ilyen felülettel rendelkező whiteboard teljesítmény és élettartam szempontjából talán a legjobb. Elegáns megjelenésük miatt is kedvelt választást jelentenek konferenciatermekben, recepciókon. Felületük mágneses, így akár faliújságként is használhatók.

A kerámia vagy porcelán fehértábla néven is ismert, zománcozott típusok népszerűek az olyan nagy igénybevételnek kitett helyeken, mint például az iskolák, illetve az irodák tárgyalói. A zománcozott eszközök felülete nagyon sima, kemény, és könnyen tisztítható. Erősen mágneses, acél belső anyagukat zománcozott bevonat fedi. Megfelelő tisztítás esetén kevésbé lesznek szellemképesek, így akár mindennapi használatra is kiválóan alkalmasak.

A lakkozott acélból készült változataik leginkább alkalmi használatra alkalmasak akár irodai, akár iskolai környezetben. Előnyük kedvező áruk, hátrányuk pedig, hogy felületük porózusabb, hamarabb elhasználódnak, mint drágább társaiké. Felületük nem mágneses – ezt a szempontot is vegyük figyelembe a választáskor!

Bármilyen típusú fehértáblát is választunk, a hosszú élettartam szempontjából elengedhetetlen a megfelelő kiegészítők, törlők és filctollak használata. Fontos, hogy csak kifejezetten az adott típusú eszközhöz kifejlesztett filctollat, szivacsot használjuk. Lehetőleg várjuk meg, míg a tinta teljesen megszárad, és csak ezután töröljük le speciális törlővel!

Flipchart táblák

A flipchart vagy magyarul papírfunkciós táblák a szemléltetést, bemutatást támogató előadáskellékek. Speciális tartozékaik, a flipchat papírok, könnyedén rögzíthetők a tábla felső részére, amelyeket – miután teleírtuk őket – fel lehet hajtani, lapozni lehet, mint egy nagyméretű noteszt. Így az előadás során a korábbi ábrák, rajzok visszakereshetők, vagy az előadás teljes anyaga akár előre is felhelyezhető. Olyan flipchart tábla is kapható, amely a mágnestábla és a whitboard tábla (fehértábla) előnyeit ötvözi. Fehér, fémből készült felületére mágnessel rögzíteni lehet papírt, és közvetlenül a felületére is lehet írni.

Vizuál- és flipchart táblák is nagy választékban kaphatók oldalunkon a hozzájuk tartozó speciális kiegészítőkkel (filctollak, táblatörlők, flipchart papírok stb.) együtt.